Jumaat, 24 Jun 2011

03 di mengkebang - Google Blog Search

03 di mengkebang - Google Blog Search


Umno Kuala Krai: aktiviti bahagian

Posted: 22 Jun 2011 12:00 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]CERAMAH PERDANA UMNO BAHAGIAN KUALA KRAI 22 JUN 2011 9.00 MALAM RMH NIK KOB - RPT MENGKEBANG Anda di jemput hadir beramai-ramai. SEMAK RANG DAFTAR PEMILIH TAMBAHAN. Suku Tahun 1 - 2011 · Suku Tahun 4 - 2010 · Borang Bantahan SPR "B" ...

03 di kok lanas - Google Blog Search

03 di kok lanas - Google Blog Search


Am : Hampir RM2 Juta Untuk Pelebaran Jalan Dan Baikpulih Rumah <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 29 May 2011 06:45 PM PDT

May 30 2011

KOTA BAHARU, 30 Mei (Bernama) — Kerajaan Persekutuan memperuntukkan hampir RM2 juta untuk menjalankan projek pelebaran jalan alternatif dan membaik pulih rumah penduduk miskin di dua kawasan iaitu Kok Lanas dan Ketereh, dekat sini.

See more here:
Am : Hampir RM2 Juta Untuk Pelebaran Jalan Dan Baikpulih Rumah Di Kok Lanas Dan Ketereh

Did you like this? Share it:

You can leave a response, or trackback from your own site. Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

03 di pasir puteh - Google Blog Search

03 di pasir puteh - Google Blog Search


20000 ahli UMNO dijangka sambut Najib <b>di Pasir Puteh</b> : N9 Kini

Posted: 21 Jun 2011 10:37 PM PDT

PASIR PUTEH 22 Jun – Kira-kira 20,000 anggota UMNO Bahagian Pasir Puteh dijangka menyertai program lawatan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak ke jajahan ini dalam rangka lawatan kerja beliau di Kelantan sehari pada 2 Julai ini.

Ketua UMNO Bahagian Pasir Puteh, Zawawi Othman berkata, selain itu badan-badan bukan kerajaan (NGO) terutama golongan belia, peniaga, petani dan nelayan akan turut serta pada majlis berkenaan.

"Lawatan ini julung kali diadakan selepas Datuk Seri Najib Tun Razak menyandang jawatan Perdana Menteri," katanya kepada pemberita di sini, hari ini. – Bernama

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

20000 ahli UMNO dijangka sambut Najib <b>di Pasir</b> - Utusan Online

Posted: 22 Jun 2011 11:02 AM PDT

20,000 ahli UMNO dijangka sambut Najib di Pasir Puteh

20,000 ahli UMNO dijangka sambut Najib di Pasir Puteh

22/06/2011 1:11pm

PASIR PUTEH 22 Jun - Kira-kira 20,000 anggota UMNO Bahagian Pasir Puteh dijangka menyertai program lawatan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak ke jajahan ini dalam rangka lawatan kerja beliau di Kelantan sehari pada 2 Julai ini.

Ketua UMNO Bahagian Pasir Puteh, Zawawi Othman berkata, selain itu badan-badan bukan kerajaan (NGO) terutama golongan belia, peniaga, petani dan nelayan akan turut serta pada majlis berkenaan.

"Lawatan ini julung kali diadakan selepas Datuk Seri Najib Tun Razak menyandang jawatan Perdana Menteri," katanya kepada pemberita di sini, hari ini. - Bernama

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

03 di wakaf bharu - Google Blog Search

03 di wakaf bharu - Google Blog Search


Leya Yusof: Hishhh gila aihhh

Posted: 19 Jun 2011 08:46 PM PDT

Lelaki, anak sumbang mahram lahir 3 anak KOTA BHARU: Seorang ayah dihukum penjara setahun enam bulan dan denda RM2,500, manakala anak perempuannya didenda RM2,000 oleh Mahkamah Tinggi Syariah di sini, semalam selepas mengaku salah bersekedudukan sehingga mempunyai tiga anak. Hakim Syarie Abu Bakar Abdullah Kutty dalam penghakimannya turut mengeluarkan perintah supaya anak beranak itu tidak tinggal bersama dalam sebuah rumah untuk selamanya bagi mengelakkan kejadian sama berulang. Lelaki berusia 45 tahun dari Tumpat yang bekerja sendiri itu turut berdepan tambahan penjara enam bulan jika gagal membayar denda. Anaknya berusia 25 tahun pula berdepan tindakan penjara enam bulan jika gagal membayar denda RM2,000 itu. Mengikut pertuduhan, lelaki itu pada jam 1.30 pagi semalam bertempat di sebuah rumah di Wakaf Bharu, Tumpat didapati berkelakuan sumbang dan bersekedudukan dengan anak perempuannya sehingga melahirkan tiga anak. Wanita itu pula pada tarikh, lokasi dan masa sama didapati berkelakuan sumbang dan bersekedudukan dengan bapanya sehingga melahirkan tiga anak. Berikutan itu, kedua-dua tertuduh melakukan kesalahan yang boleh dihukum mengikut Seksyen 10 Kanun Jenayah Syariah Nombor 2/85 Negeri Kelantan, jika sabit kesalahan boleh dihukum penjara tidak lebih dua tahun dan denda RM3,000. Berdasarkan fakta kes, bertindak atas maklumat awam, penguat kuasa agama Tumpat membuat pemeriksaan di sebuah rumah di Wakaf Bharu, sebaik sampai di kediaman itu didapati pintu rumah tertutup rapat dan berkunci dari dalam. Kemudian pintu rumah dibuka seorang lelaki dan pemeriksaan di sebuah bilik mendapati seorang lelaki serta seorang perempuan sedang tidur. Selain itu, terdapat dua kanak-kanak di samping mereka, hasil soal siasat didapati mereka mempunyai hubungan sebagai bapa dan anak (mahram). Berikutan itu, kedua-dua mereka ditangkap kerana melanggar undang-undang Kanun Jenayah Syariah 2/85 Negeri Kelantan (tidur sebilik antara bapa dan anak perempuan). Timbalan Pendakwa Syarie negeri, Zaini Sulaiman, berkata tertuduh perlu dijatuhi hukuman setimpal memandangkan perbuatan mereka yang keji.

************************
Tak tau nak kata pa....geleng pala saje la sambil mengucap panjang. Yang mengejutkan aku...ckit je hukumannya. Sampai anak tiga tu!!! Tak ada agama punya orang!!

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

03 di pengkalan chepa - Google Blog Search

03 di pengkalan chepa - Google Blog Search


MRSM Terbaik SPM 2010: MRSM <b>Pengkalan Chepa</b> | 2Day Blogger <b>...</b>

Posted: 26 Mar 2011 01:13 AM PDT

Nama Diberi Faisal Abdullah.Merupakan Full-Time Blogger dan Suka Membuat Experiment Untuk Mendalami Ilmu Blogging,SEO,Trafik,Design,Wordpress,Finance Dan Lain-Lain.Boleh Add Facebook. dan Twitter. Untuk Berkenalan Dengan Saya

More posts by Faisal Abdullah

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

03 di demit kelantan - Google Blog Search

03 di demit kelantan - Google Blog Search


PAPISMA <b>Kelantan</b>: PAPISMA <b>Kelantan</b> Pindah Pejabat Baru

Posted: 20 Jun 2011 07:20 AM PDT

Pergi mendaki di Gunung Daik,

Hendak menjerat kancil dan rusa,

Bergotong-royong amalan yang baik,

Elok di amalkan setiap masa.

Berakit-rakit ke hulu, 

Berenang-renang ke tepian,

Bersakit-sakit dahulu,

Bersenang-senang kemudian.Alhamdulillah, pada hari jumaat yang lepas, PAPISMA Kelantan berjaya mengadakan gotong-royong memindahkan barangan-barangan milik PAPISMA Kelantan ke pejabat baru yang juga terletak di bandar Kubang Kerian, Kelantan.
Alamat Pejabat Baru PAPISMA Kelantan,

PAPISMA Cawangan Kelantan,
PT471, Jalan Sri Demit,
Kubang Kerian,
16150, Kota Bharu,
Kelantan Darul Naim.

No. Tel: 019-9009321

Ribuan terima kasih buat sahabat-sahabat yang sudi hadir membantu memindahkan barang-barang PAPISMA Kelantan. Tidak keberatan ana menyebut nama-nama sahabat yang hadir. 1. Akhi Hashairi, 2. Akhi Qumat, 3. Akhi Hasme Zam, 4. Akhi Najib, 5. Akhi Syakiran, 6. Akhi Hisham 7. Akhi Faiz, 8. Akhi Syahril, 9. Akhi Nik Azrizie, 10. Akhi Arif Fahmi, 11. Akhi Hanif. Kiranya ada nama yang tertinggal, ana minta maaf.


Semoga Allah membalas budi dan jasa kalian. Wahai Allah, eratkan ukhwah antara kami. Bertemu dan Berpisah kami hanya keranaMu wahai Allah.... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

03 di kelaboran - Google Blog Search

03 di kelaboran - Google Blog Search


al-Kubrawiyyah: BERSIH Polis

Posted: 23 Jun 2011 10:25 PM PDT


BERSIH 2.0 semakin hangat dan hampir. Pelbagai pandangan diberikan oleh pelbagai pihak sama ada menyokong atau menentang Himpunan BERSIH tersebut. Malah Perkasa dan Pemuda Umno juga turut menyatakan hasrat mereka untuk turut berhimpun tetapi untuk menentang Himpunan BERSIH.
Himpunan rakyat yang menuntut pilihan raya yang lebih adil dan telus itu menuntut lapan perkara daripada pihak kerajaan terutamanya Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) sebagaimana berikut:
1. BERSIHKAN SENARAI UNDI
2. MENREFORMASI UNDI POS
3. GUNA DAKWAT KEKAL
4. MASA KEMPEN MINIMA 21 HARI
5. AKSES MEDIA YANG BEBAS DAN ADIL
6. KUKUHKAN INSTITUSI AWAM
7. HENTIKAN RASUAH
8. HENTIKAN POLITIK KOTOR

Pihak polis pula telah mengeluarkan amaran supaya tidak menyertai himpunan tersebut. Tindakan akan diambil sekiranya ada pihak yang engkar. Malah yang paling mengejutkan lagi apabila pihak polis bertindak merampas baju-baju BERSIH yang dijual serta mengarahkan agar ianya ditanggalkan oleh orang yang memakainya sebagaimana yang berlaku semasa ceramah Naib Presiden PAS, YB Salahuddin Ayub di Dun Kelaboran pada 24/06/2011.

Pada mulanya pihak polis mengarahkan supaya baju tersebut disimpan serta tidak dijualkan kepada umum. Namun mereka kemudian bertindak merampas baju tersebut walaupun arahan mereka supaya baju tersebut disimpan sebelum ini dipatuhi. Bahkan anggota polis juga turut mengarahkan orang yang memakai baju BERSIH agar menanggalkannya dengan segera. Amaran turut diberikan kepada penceramah agar tidak menyentuh isu Himpunan BERSIH 2.0 sekiranya pihak penganjur tidak mahu permit ceramah dibatalkan oleh polis.

Apakah justifikasi yang boleh diberikan oleh polis terhadap tindakan mereka sehingga ke tahap tersebut? Tidakkah ianya bertentangan dengan hak asasi manusia berhak untuk memilih pakaian yang mereka hendak pakai asalkan tidak bertentangan dengan agama?

Published with Blogger-droid v1.7.2

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

ads