Jumaat, 20 April 2012

03 di pasir puteh - Google Blog Search

03 di pasir puteh - Google Blog Search


Gambar Ceramah Mat Sabu tidak mendapat sambutan <b>di Pasir Puteh</b>

Posted: 02 Apr 2012 02:41 AM PDT

1 MALAYSIA: Gambar Ceramah Mat Sabu tidak mendapat sambutan di Pasir Puteh Kelantan...Sudah Nampak PAS Jatuhhhhh

03 di manek urai - Google Blog Search

03 di manek urai - Google Blog Search


PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN: NAK TAHU HARTA BERAPA <b>...</b>

Posted: 06 Apr 2012 08:26 AM PDT


Posted in MANEK URAINik Aziz on July 14, 2009 by Hambali Abd Latiff

Rakyat bawahan sentiasa mendoakan kesejahteraan Tok Guru Nik Aziz. Mereka doakan Tok Guru dan keluarga panjang umur dan dimurahkan rezeki.
Berkat doa mereka, keluarga Nik Aziz hidup bahagia.
Baca dan renungkan apa yang dicatatkan oleh blogger www.pisau.net.
Apakah ini satu fitnah terhadap Tok Guru?
ANAK BERANAK NIK AZIZ KAYA…
Hari ini adalah hari terakhir tempoh berkempen untuk Manek Urai, saban hari banyak ceramah di merata tempat menghambur segala "keborbrokan" UMNO, tetapi mereka terlupa satu jari yang menunding orang lain 4 jari lagi menunding diri sendiri.
Ya,ramai penyokong PAS yang begitu taksub dengan Tok Guru, bagi mereka adalah menjadi kesalahan & kesilapan besar jika menyerang tok guru yang wahid ini. Ibaratkan untouchble & maksum.
STESEN MINYAK NIK AZIZ BERNILAI RM 1 JUTA
Buat penyokong PAS di Manek urai, adakah anda akui tok guru maksum? jika dia maksum mana mungkin melakukan sebarang kesilapan. Adakah pendedahan demi pendedahan yang dibuat dikatakan fitnah? mereka yang menutup pemikiran & jumud barangkali akan marah apabila sesuatu yang pincang didedahkan terhadap tok guru.
Penyokong PAS seolah olah mengambarkan pemimpin mereka adalah orang orang suci,tidak terpalit langsung dengan kekotoran & kesalahan. Psy war di mainkan hingga orang UMNO sendiri percaya kempen melondehkan kesalahan & kekhilafan Tok Guru & PAS adalah salah.
Di Manek Urai,adalah medan mendedahkan kesalahan mereka yang maksum ini.
Stesen Minyak Petronas hak milik Nik Mohd Asri Bin Nik Aziz (anak Nik Aziz). Asalnya stesen ini diurus oleh Mesra Makmur Trading yang dimiliki oleh Hood Bin Mohd Isa KP:691119105535. Beliau berasal dari Selangor bekas pemandu Nik Aziz dan menantu Nik Aziz. Hood selaku pengurus pada masa itu telah berjaya memajukan perniagaan ini. Beliau membantu Nik Aziz dalam pilihanraya 2004 dengan cara memberi petrol percuma pada hari mengundi jika motosikal atau kereta membawa bendera bulan – PAS.
Apabila Stesyen ini maju maka anak- anak Nik Aziz iri hati melihat penguasaan Hood keatas stesyen ini. Perbalahan telah berlaku, Nik Aziz gagal menyelesai krisis dalam keluarganya sehingga Hood telah disingkirkan dan membawa diri ke Trengganu. Sekarang stesyen itu diserahkan kepada Nik Mohd Asri pemilik tunggal As Sobru Jaya Trading.
Hood tahu cerita sebenar mengenai bagaimana tipu helah untuk membina stesyan minyak ini. Nik Aziz telah membeli tanah Lot 550 Kg Pulau Melaka tapak stesyen itu dengan memaklumkan kepada tuan tanah bahawa untuk membina asrama kesiankan pelajar tidak cukop tempat menginap. Tetapi setelah tanah dimiliki oleh Datin Tuan Sabariah isteri Nik Aziz, tanah itu telah dibangunkan stesyen minyak. Terkejut yang amat sangat tuan tanah, kerana tanah itu dijual dengan harga yang murah.
Nik Aziz makan pun menyamar kepada rakyat. Kesian orang PAS kena tipu kononnya cara hidup Nik Aziz sederhana. Rupanya Jutawan.
RUMAH MENANTU NIK AZIZ BERNILAI RM 1 JUTA
Rumah menantu Nik Aziz terletak di belakang rumah Nik Aziz Pulau Melaka. Nilainya RM1 juta. Ada jaga 24 jam sehari. Kalau rakyat nak jumpa dengan Nik Aziz maka dia akan tunggu di rumah lama, untuk rakyat tengok dia hidup sederhana. Tapi bila nak berehat pergi rumah banglow milik menantu. Menantu pakai kereta mewah kalau baru harganya RM250,000 sebuah.
Apa nama menantu Nik Aziz?..Nik Arif Fahmi Abdul Rahman, orang yang paling berkuasa dalam kerajaan Nik Aziz.
Menantu Nik Aziz bekerja sebagai CEO Perbadananan Menteri Besar (PMB), Kereta Mercedes berserta dengan pemandu disediakan. Semua projek yang nak join vanture dengan PMB sebelum angkat kepada Pengerusi PMB mesti diluluskan oleh CEO dulu. Siapa Pengerusi PMB? tak lain dan tak bukan Nik Aziz. PMB sudah jadi hak anak beranak. Banyak syarikat pelaburan PMB mengalami kerugian. Habis lah duit rakyat Kelantan di pulon mertua dan menantu.
Bila rakyat nak jumpa datang lah kerumah depan, kecil dan sederhana.
Kereta Mercedes RM500,000 dan CRV Rm 70 ribu untuk Tuan Sabarian
ulang alik ke pasar. Rumah inilah yang selalu ditonjol oleh Nik Aziz.
TUAN SABARIAH SEORANG JUTAWAN.
Kononnya Bandaraya Islam Kota Bharu berkembang tapi ada udang disebalik batu, sama hebat dengan pengumpulan harta oleh keluarga Nik Aziz. Tuan Sabariah kuat berniaga, pernah berniaga jualan langsung, hampir semua muslimat PAS di Pengkalan Chepa, Kota Bharu dan Kubang Krian menjadi ahli.
Sekarang mengalami kerugian ada muslimat PAS yang mengalami kerugian RM50,000 seorang. Kita boleh bayangkan berapa banyak wang muslimat PAS hangus. Apabila muslimat minta ganti katanya tak ada wang.
Dalam pada itu sempat Tuan Sabariah membeli dua unit Rumah Kedai di Taman Koperasi Tanjung Chat Bandar Kota Bharu nilainya RM2 juta.
Kata penduduk Pulau Melaka banyak tanah orang kampong sekarang menjadi milik keluarga Nik Aziz yang bernilai berjuta-juta ringgit. Dari mana Nik Aziz dapat duit bergitu banyak?
Ini lah kesederhanaan yang ditunjukkan oleh Isteri Ulamak, dalam diam juga seorang jutawan.
Hanya Allah Mana Mengetahui

03 di gaal kelantan - Google Blog Search

03 di gaal kelantan - Google Blog Search


Tentang Diriku… ( BIODATA ) « Blog DJ Ain Ladyana

Posted: 14 Apr 2012 05:16 PM PDT

Tentang Diriku… ( BIODATA )

  Assalamualaikum… "pd yg beragama islam" dan slm sejahtera "pd yg bkn islam"

Di sini ada serba sedikit perihal tentang diri sy.. hehee.. teringat masa zaman skolah2 dulu… bila hujung tahun jea.. mesti setiap sorang akn sediakn buku biodata.. dan kwn2 lain akan tuliskan biodata diorg lam buku 2.. siap ngn ucapan n sign skali… mana la tau kan.. pasni x kan jmp lg.. kot2 member 2 pindah ke.. klu di kenangkan balik..memang seronok :)

My Family.. syg sgt2.. :)

No comments yet.

03 di pasir mas - Google Blog Search

03 di pasir mas - Google Blog Search


BUDAK PENGSAN 12 JAM AKIBAT DIPANAH PETIR <b>DI PASIR MAS</b> <b>...</b>

Posted: 19 Apr 2012 04:04 AM PDT

Inilah bahayanya kalau berada diluar rumah ketika hujan. Benda yang tak dijangka tapi boleh jadi sesuatu yang tak di sangka. Antara bahaya ketika hujan ialah kilat/ petir. Boleh menyebabkan kematian tu. Nasib menyebelahi kanak-kanak di Pasir Mas, Kelantan, apabila beliau pengsan 12 jam akibat terkena panahan petir.

Seperti yang dilaporkan, Mohd Khairul Mohd Rosdi, 9, pengsan 12 jam selepas terkenan panahan petir ketika hujan lebat di Kampung Kolam, Tok Uban dan turut cedera di belakang telinga kiri dan dirawat di Hospital Lati, Pasir Mas. Kejadian pada jam 3.30 petang itu turut menyebabkan nenek, kakak dan seorang adiknya, yang ketika itu berehat di beranda rumah mereka terpelanting apabila panahan petir itu mengenai sebantang tiang berhampiran tempat mereka duduk. Adik Mohd Khairul dikhabarkan sedar dari pengsan kira-kira jam 3 pagi tadi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: ADMIN

About the Author ()

Cuba Menjadikan AMMBOI DOT COM Sebagai Laman Blog Perkongsian Pelbagai Maklumat Untuk Tatapan Bersama. Sudi-Sudikanlah Follow Dan Like Page Rakan Ammboi Untuk Mengikuti Perkembangan Isu Semasa Yang Terkini Lagi Terbaik Dari AMMBOI DOT COM! [Info Mungkin Dipetik Dari Beberapa Sumber Yang Dinyatakan | Sebarang Masalah Hubungi : amri0868@gmail.com]

03 di pulau melaka - Google Blog Search

03 di pulau melaka - Google Blog Search


Suasana Yang Berlaku <b>Di</b> Masjid <b>Pulau Melaka</b> Setiap Pagi Hujung <b>...</b>

Posted: 19 Apr 2012 02:15 AM PDT

Suasana di Masjid Pulau Melaka. Orang ramai berebut-rebut nak suruh TG Nik Aziz 'belah mulut' bayi mereka.

PAS SESAT?

ads