Rabu, 5 Mac 2014

03 di kuala krai - Google Blog Search

03 di kuala krai - Google Blog Search


3 Gambar Dua Remaja Perempuan Mati Lemas <b>Di</b> Sungai Lebir <b>...</b>

Posted: 02 Mar 2014 06:18 PM PST

KUALA KRAI: Mayat dua remaja perempuan yang lemas selepas tergelincir ke dalam Sungai Lebir di Kampung Manek Urai di sini 1 Mac, ditemui 2 Mac. 

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Kuala Krai, Penolong Penguasa Bomba Azman Abu Hassan, berkata mayat kedua-dua mangsa ditemui di dasar sungai itu oleh anggota Unit Skuba Balai Bomba dan Penyelamat Kota Baharu. 

Mayat Nurul Akmal Roshid, 16, ditemui pada 8.28 pagi, kira-kira 20 meter dari tempat kejadian manakala mayat Nursyafiqah Syaura Mohd Tusof, 13, ditemui kira-kira 50 meter dari lokasi kejadian pada 8.40 pagi. 

Azman memberitahu pemberita di sini, mayat kedua-dua mangsa dibawa ke Hospital Kuala Krai untuk bedah siasat sebelum diserahkan kepada keluarga masing-masing untuk dikebumikan. 

Dalam kejadian 6 petang semalam, Nurul Akmal dan Nursyafiqah Syaura dari Kampung Manek Urai Lama dihanyutkan arus selepas tergelincir ke dalam sungai itu. 

Sementara itu, ibu Nurul Akmal, Marizan Ismail, 37, berkata beliau tidak menyangka yang permintaan daripada anaknya untuk ke sungai itu membawa kepada kematiannya. 

"Setelah memberi kebenaran kepadanya, lebih kurang setengah jam orang kampung datang ke rumah memberitahu dia telah terjatuh ke dalam sungai," katanya. 

- BERNAMA | Kredit Gambar : Buletin TV3

03 di jelawat kelantan - Google Blog Search

03 di jelawat kelantan - Google Blog Search


BLOG KELANTAN: 03 <b>di jelawat kelantan</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Feb 2014 11:29 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

SK <b>JELAWAT</b> 2: LAWATAN PENANDA ARAS DAN PERKONGSIAN <b>...</b>

Posted: 28 Feb 2014 07:44 PM PST

Alhamdulillah, pada 13 Februari 2014 bersamaan 13 Rabiul Akhir 1435H yang lalu, SK Jelawat 2 telah dipilih sebagai venue bagi lawatan penanda aras dan perkongsian maklumat  antara Jabatan Pendidikan Negeri Perak dan Jabatan Pendidikan Negeri Kelantan.
Warga sekolah sangat berbesar hati melayan kunjungan Yang Berusaha Encik Azmi bin Dahali, Ketua Sektor Pengurusan Akademik JPN Perak yang mengetuai seramai 30 orang peserta lawatan terdiri daripada wakil-wakil Yayasan Perak, guru besar, PPD, ketua-ketua jabatan unit akademik, dan jemaah nazir.
Ketibaan rombongan pada pukul 8.50 pagi disambut oleh Yang Berusaha Tuan Haji Ab. Aziz bin Abdullah, Ketua Sektor Pengurusan Sekolah JPN Kelantan bersama Yang Berusaha Tuan Haji Mohd Faizul bin Yusoff, Timbalan PPD Bachok, Puan Hajah Anawiyah binti Abu Samah, Penolong PPD Pengurusan Kualiti serta barisan pentadbir, guru-guru dan pasukan kompang sekolah.

Sebaik tiba, kesemua ahli rombongan diiring ke Bilik Mesyuarat Utama SKJ2 di aras bawah blok pentadbiran. Yang Berusaha Tuan Haji Ab. Aziz bin Abdullah telah sudi menyampaikan perutusan aluan sebagai memulakan sesi taklimat dan perkongsian maklumat. Sesi yang bermula pada jam 9.00 pagi dan berakhir pada jam 12.00 tengah hari itu menyalurkan pelbagai maklumat berkaitan usaha menggarap kecemerlangan oleh pihak sekolah.

Input disampaikan sendiri oleh Tuan Guru Besar, Encik C.M. Sabri bin Ibrahim, dan Timbalan PPD, Tuan Haji Mohd Faizul bin Yusoff serta tenaga pengajar Tahun 6 yang berpengalaman iaitu Puan Wan Nor Habani binti Wan Yusuf, Puan Che Husnaini binti Mat Husin, Puan Noor Atipah binti Che A. Bakar, dan Encik Mohd Roshdan bin Mohd Noor.

Seusai sesi tersebut, tetamu yang dihormati iaitu Ketua Sektor Pengurusan Akademik dan  wakil Yayasan Perak telah menyampaikan sumbangan cenderamata kepada calon-calon UPSR sekolah, diikuti Majlis Penyampaian Cenderamata yang diadakan di Dewan Munawwarah. Pada majlis tersebut, pihak tuan rumah dan tetamu yang diraikan saling bertukar hadiah serta bergambar untuk kenangan.Para tetamu disajikan Nasi Kerabu dan pelbagai jenis kuih tradisional tempatan sebagai menu makan tengah hari dan pencuci mulut sebelum mereka bergerak pada jam 1.30 tengah hari untuk meninggalkan perkarangan sekolah .Semoga lawatan penanda aras dan perkongsian maklumat ini dapat menghasilkan output sebagaimana yang diharapkan oleh kedua-dua belah pihak. In Shaa Allah.

BLOG KELANTAN: 03 <b>di jelawat kelantan</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Apr 2013 11:26 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KELANTAN: 03 <b>di jelawat kelantan</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Apr 2013 11:34 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KELANTAN: 03 <b>di jelawat kelantan</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Mar 2013 11:39 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

#JDAB2013 berjaya bantu 35 orang anak <b>Kelantan</b> melanjutkan <b>...</b>

Posted: 21 Feb 2013 06:39 AM PST

Skuad Jelajah Destini Anak Bangsa (JDAB2013) memulakan siri penjelajahan mereka di Kelantan hari ini bagi membantu lepasan SPM dari golongan yang kurang berkemampuan melanjutkan pengajian ke peringkat universiti.
Mereka tiba di Kota Bharu pada jam 6.00 petang semalam. Misi di Kelantan bermula seawal jam 7.00 pagi di mana konvoi JDAB2013 dilepaskan oleh Datuk Prof. Ir. Sahol Abdul Hamid di kampus Kota Bharu. Skuad JDAB2013 juga disertai oleh artis-artis terkenal seperti Saiful Apek, Adira AF, Danny X-Factor,Syed Aiman dan Fiza.
Sebaik sahaja dilepaskan pada jam 9.00 pagi, skuad JDAB2013 menuju ke Pasar Jelawat, Bachok. Kehadiran mereka di sana disambut meriah oleh masyarakat sekitar Bachok yang menunggu ketibaan mereka di Kedai Kopi Poo berdekatan Pasar Jelawat.
Di sana, seramai 35 orang pelajar berjaya dibantu untuk melanjutkan pengajian ke UiTM.
Skuad JDAB2013 kemudiannya bergerak ke Jeli pada jam 12.00 tengahari. Di sana, Dato Prof. Ir. Dr. Sahol Hamid Abu Bakar mengunjungi pasar di Pekan Jeli.
Di Jeli, sukarelawan JDAB2013 memeriksa mata masyarakat tempatan di atas Klinik Optometrik Bergerak. Cermin mata percuma diberikan kepada orang ramai yang memerlukan.

BLOG KELANTAN: 03 <b>di jelawat kelantan</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Apr 2013 11:34 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KELANTAN: 03 <b>di jelawat kelantan</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Mar 2013 11:16 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

majlis penyampaian sijil penghargaan bai&#39;ah / new <b>...</b> - sk <b>jelawat</b> 2

Posted: 19 Mar 2013 08:09 AM PDT

SK Jelawat 2 sekali lagi dianugerahkan Sijil Penghargaan Tawaran Baru Guru Besar ( Bai'ah / New Deal ) bagi tahun 2012, selepas berjaya meraih kejayaan sulungnya pada tahun 2011. Majlis ringkas yang diadakan di Dewan Munawarrah SK Jelawat 2 ini telah disempurnakan oleh Tuan Pegawai Pelajaran Daerah  Bachok, Tuan Hj Saupi bin Majid pada 18 Mac 2013.


Encik C.M. Sabri bin Ibrahim selaku Guru Besar SK Jelawat 2 menerima Sijil Penghargaan Bai'ah / New Deal tersebut daripada Tuan Hj Saupi bin Majid disaksikan oleh guru-guru dan murid-murid SK Jelawat 2.  
Tahniah kepada semua warga SK Jelawat 2 di atas kejayaan mencipta nama sebagai salah sebuah sekolah yang cemerlang di PPD Bachok.

03 di bachok - Google Blog Search

03 di bachok - Google Blog Search


Gerbang KBBRI: 3 kawasan tanam padi dimaju <b>di Bachok</b>

Posted: 15 Feb 2014 06:40 PM PST

BACHOK: Tiga kawasan penanaman padi di Kemasin, Tok Belian dan Keluat di sini yang melibatkan keluasan 119,13 hektar akan dibangunkan sebagai estet padi komersial di bawah program Bidang Ekonomi Utama Negara (NKEA) mulai tahun ini.
Timbalan Pengerusi Majlis Pembangunan Pertanian Parlimen (MPPP) Bachok, Datuk Dr. Ilias Husain berkata, projek yang akan dilaksanakan itu dikenal pasti berupaya meningkatkan taraf hidup kira-kira 60 petani miskin yang terpilih menyertainya.
Beliau berkata, peserta terbabit telah diagihkan bantuan insentif sebanyak RM2,000 bagi mengusahakan setiap hektar kawasan tanaman padi melalui projek itu.
"Kerajaan Persekutuan memperuntukkan sebanyak RM221,880 bagi menjayakan projek ini dan akan membiayainya selama lima musim bagi tanaman di luar jelapang," katanya kepada pemberita selepas menyampaikan bayaran insentif projek NKEA padi di Pertubuhan Peladang Kawasan (PPK) Bachok hari ini.
Yang turut hadir, Pengarah Projek Pembangunan Pertanian Bersepadu (IADA) Kemasin Semerak, Nik Hamadi Nik Abdullah.
Tambah Ilias, menerusi projek itu, kerajaan berharap petani berusaha gigih dengan mematuhi disiplin penanaman dan menggunakan teknologi moden bagi menambahkan pendapatan hasil padi dari 2 hingga 3 metrik tan semusim sekarang kepada 4.5 tan pada semusim akan datang.
Katanya, pemilihan peserta adalah berlandaskan keikhlasan kerajaan membantu petani tradisional keluar daripada kepompong kemiskinan.
Sumber: Utusan Malaysia | Edisi Timur | 13 Februari 2014

03 di chiku - Google Blog Search

03 di chiku - Google Blog Search


Gerbang KBBRI: Tempias kewujudan Bandar <b>Chiku</b>

Posted: 28 Dec 2013 08:12 PM PST

GUA MUSANG: Peneroka di Tanah Rancangan Felda Chiku 3, dekat sini, bersyukur apabila diwujudkan sebuah bandar baharu dikenali sebagai Bandar Chiku sejak beberapa tahun lalu hingga keadaannya berubah dan jauh lebih maju berbanding sebelum ini.
Pembukaan bandar baharu itu juga membuka peluang kepada penduduk menjana pendapatan dengan membuka perniagaan.
Terletak di tengah perjalanan dari Gua Musang ke Kuala Krai dan lokasinya juga strategik, antara faktor lebih banyak projek pembangunan akan dilaksanakan kerajaan dan juga pengurusan Felda peringkat Pusat.
Tinjauan Sinar Harian mendapati, suasana Bandar Chiku kini jauh berubah dan sentiasa sibuk serta menjadi tumpuan terutama jika terdapat pasar sehari.
 Seorang peneroka, Zulkifli Yaacob, 58, berkata, dahulu peneroka terpaksa ke bandar Gua Musang, hampir 50 kilometer dari rumah semata-mata untuk membeli pelbagai barang keperluan.
 Namun katanya, selepas Bandar Chiku diwujudkan, ia memudahkan peneroka untuk mendapatkan barangan keperluan tanpa perlu lagi ke bandar Gua Musang.
"Pelbagai kemudahan disediakan di Bandar Chiku, sekali gus menjadi platform kepada peneroka menceburi dunia perniagaan, tidak lagi bergantung sepenuhnya kepada hasil ladang untuk menambahkan pendapatan keluarga.
 "Kami amat gembira dengan usaha kerajaan dan Felda yang memberi tumpuan ke arah membangunkan Bandar Chiku supaya lebih pesat lagi," katanya.
Seorang lagi peneroka, Alwi Yusoff, 57, berkata, ada juga orang luar yang mengambil peluang berniaga di Bandar Chiku dengan membuka perniagaan pada skala lebih besar.
"Memang banyak perubahan yang boleh dilihat. Dahulu kebanyakan peneroka yang berniaga di Bandar Chiku hanya membuka gerai kecil tetapi kini seiring dengan kemajuan yang ada, mereka sudah mampu membina bangunan kedai sendiri, sekali gus membesarkan perniagaan sedia ada.
"Kita sama-sama bersyukur dengan kewujudan Bandar Chiku yang memberi faedah, bukan sahaja kepada peneroka tetapi juga kepada generasi kedua Felda yang mempunyai minat dalam perniagaan," katanya.

Sumber: Sinar Harian | Edisi Kelantan | 29 Disember 2013

03 di kok lanas - Google Blog Search

03 di kok lanas - Google Blog Search


jmc kota bharu: Temuduga Terbuka <b>Di</b> Farmasi Ehsan <b>Kok Lanas</b>

Posted: 19 Feb 2014 12:45 AM PST

Temuduga Terbuka Di Farmasi Ehsan Kok Lanas
Temuduga Terbuka Akan Diadakan Pada :
25hb Februari 2014 (Selasa)
Kompleks Perniagaan Saidina Ali, Jalan Kuala Krai,
Majikan :          Farmasi Ehsan Kok Lanas
Alamat :           PT 5049, Tingkat Bawah, Kompleks Perniagaan Saidina Ali, Jalan Kuala Krai, 16450 Kok Lanas
Telefon :          09-7855772 (Puan Hamidah)
Jawatan :         Pembantu Farmasi
Kekosongan :    L = 0, P = 2, L/P = 0
Kelayakan :       SPM
•      Berkelulusan Sekurang-Kurangnya SPM Atau Kelayakan Setaraf.
•      Keutamaan Kepada Calon Yang Mempunyai Pengalaman Kerja Dalam Bidang Berkaitan.
•      Boleh Berkomunikasi Dalam Pelbagai Peringkat.
•      Mempunyai Pengangkutan Sendiri.
•      Berpengetahuan Dalam Bidang Komputer.
#       Temuduga Terbuka pada 25hb Februari 2014 (Selasa), Masa : 10:30 Pagi
#       Sila Bawa Sijil Asal Dan Salinan Fotostat Serta Gambar Berukuran Passport Semasa Sesi Temuduga
#       Tarikh Tutup : 25 Februari 2014
.

03 di pasir puteh - Google Blog Search

03 di pasir puteh - Google Blog Search


Gerbang KBBRI: Makmal memproses dadah diserbu <b>di Pasir Puteh</b>

Posted: 20 Feb 2014 05:58 PM PST

PASIR PUTEH: Tiga termasuk pasangan suami isteri ditahan bersama bahan yang dipercayai digunakan untuk memproses dadah dalam serbuan ke satu rumah di Kampung Gong Pasir dekat sini, petang kelmarin.

Lelaki berusia 47 tahun bersama isteri berusia 42 tahun dan rakan berusia 37 tahun dikatakan menjadikan rumah yang disewa hampir sebulan lalu itu sebagai makmal mini memproses dadah.

Ketua Polis Daerah, Deputi Superintenden Mohd Kamal Zainal berkata, mereka ditahan sepasukan anggota  polis daripada Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) Ibu  Pejabat Polis Kontinjen Kelantan dan Cawangan Narkotik Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Pasir Puteh yang mengepung rumah mereka jam 1.45 petang.

"Kita menemui pelbagai bahan dalam bentuk cecair dan pepejal selain peralatan seperti balang kaca, kelalang  kon yang diletakkan di atas meja. Selain itu kita juga menemui  periuk dan peti sejuk kecil yang digunakan untuk memproses sesuatu dipercayai dadah.

"Mereka yang merupakan penduduk tempatan dan didapati positif dadah itu ditahan reman selama tujuh hari bermula hari ini (semalam) dan kes itu disiasat mengikut Seksyen 39B Akta Dadah Berbahaya 1952," katanya dalam sidang media di Dewan Impiana, IDP Pasir Puteh di sini, semalam.

Hadir sama, Ketua JSJN Kelantan, Deputi Superintenden Mit Emong dan Pegawai daripada Cawangan Narkotik IPD Pasir Puteh, Inspektor Nor Amarina Shamsuddin.

Mohd Kamal berkata, barangan yang dirampas akan dihantar ke Jabatan Kimia bagi mengesahkannya dan sebuah  kereta jenis Proton Persona turut dirampas.

Menurutnya, salah seorang daripada mereka yang ditahan mungkin mempunyai kemahiran dalam memproses  bahan tersebut kerana memiliki rekod ditahan atas kesalahan hampir sama di Johor pada tahun 2008.

"Ini merupakan kes pertama seumpamanya di daerah Pasir Puteh dan kami menganggap ini merupakan kejayaan besar. Untuk itu, kami mengucapkan terima kasih kepada masyarakat yang menyalurkan maklumat kepada kami untuk bertindak. Saya berharap masyarakat terus memainkan peranan bagi membolehkan kita membendung aktiviti membabitkan dadah di daerah ini," katanya.

Sumber: Sinar Harian | Edisi Kelantan | 21 Februari 2014

03 di kota bharu - Google Blog Search

03 di kota bharu - Google Blog Search


Bersiar-siar <b>di</b> Taman Tengku Anis <b>Kota Bharu</b> - CutiKelantan.com

Posted: 27 Feb 2014 08:03 PM PST

Kebetulan pada waktu petang baru-baru ini, saya berkesempatan bersantai di Taman Tengku Anis, Kota Bharu Kelantan. Sudah agak lama tidak ke sini. Kali terakhir seingat saya pada tahun 2004 di mana waktu itu ia baru sahaja dibuka.

Pintu Utama Taman Tengku Anis

Pintu Utama Taman Tengku Anis

Taman Tengku Anis ini merupakan sebuah taman rekreasi yang terletak di Tanjung Chat, Kota Bharu. Kira-kira 5Km dari pusat bandar Kota Bharu. Berdekatan dengan Jabatan Kebudayaan dan Keseniaan Negeri Kelantan (JKKN) dan juga berhampiran Tutti Frutti di Queens Park Boulevard.

Apa yang istimewa di taman ini? Jom kita bersiar-siar dan lihat apa yang terdapat di sini.

peta taman

Peta Taman Tengku Anis

taman tengku anis hiasan

Dekorasi Laman

taman permainan kanak kanak

Taman Permainan Kanak-Kanak

notis taman permainan

Notis di Taman Permainan Kanak-Kanak

jogging taman tengku anis

Aktiviti jogging – Memang sesuai mengeluarkan peluh di sini

laman taman tengku anis

Persekitaran nyaman di waktu petang

padang taman

Kawasan lapang

taman tema air kanak kanak

Taman tema air untuk kanak-kanak

kolam mandi kanak kanak taman tengku anis

Salah satu kolam mandi di taman ini

zoo mini

Terdapat Taman Rusa, Burung, Ayam dan Merak

taman rusa makan

Aktiviti keluarga dengan memberi rusa makan

taman rusa

Pengujung cilik bagi rusa makan

taman burung

Taman Burung

menara taman tengku anis

Menara yang terdapat di taman ini. Cantik.

Keluarga ini sedang menikmati masa petang dengan bermain permainan.

Keluarga ini sedang menikmati waktu petang bersama.

Dekorasi laman yang sering dijadikan fotografi outdoor

Dekorasi laman yang sering dijadikan fotografi 'outdoor' seperti perkahwinan dan keluarga

gerai taman tengku anis

Gerai jualan goreng-goreng dan minuman. Bolehlah hilangkan dahaga sesudah jogging

tutti frutti taman tengku anis

Tutti Frutti di seberang jalan. Kebetulan tutup sebab cuti am.

uga antara tarikan terbaru. Kereta Kuda yang boleh disewa di Taman Tengku Anis.

Juga antara tarikan terbaru. Kereta Kuda yang boleh disewa di Taman Tengku Anis.

Memandangkan hari sudah senja, ramai yang sudah beransur pulang. Apapun, Taman Tengku Anis ini lokasi sesuai untuk beriadah dan beristirehat bersama keluarga terutamanya di waktu petang pada hujung minggu. Juga sesuai membawa anak-anak bermain di sini dan melakukan pelbagai aktiviti berfaedah. Keluar peluh, badan dan otak pun sihat. Cuti sekolah nanti, saya akan ke sini lagi jika berkesempatan.

KEMUDAHAN TAMAN TENGKU ANIS

 1. Taman Permainan Kanak-Kanak
 2. Kereta Kuda
 3. Kolam mandi kanak-kanak
 4. Trek Jogging
 5. Tandas
 6. Zoo mini

AKTIVITI YANG BOLEH DILAKUKAN DI SINI

 1. Beriadah (Jogging, aktiviti bebas)
 2. Anak-anak boleh mandi di kolam
 3. Fotografi
 4. Melawat Zoo mini
 5. Berkelah / Picnic / Potluck

PETA TAMAN TENGKU ANIS

Anda mungkin menggemari artikel lain percutian di Kelantan

03 di manek urai - Google Blog Search

di manek urai - Google Blog Search

03 di manek urai - Google Blog Search


Mayat Dua Remaja Lemas Ditemui - MYNEWSHUB.MY - PORTAL <b>...</b>

Posted: 02 Mar 2014 03:13 AM PST


KUALA KRAI – Mayat dua remaja perempuan yang lemas selepas tergelincir ke dalam Sungai Lebir di Kampung Manek Urai di sini semalam, ditemui hari ini.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Kuala Krai, Penolong Penguasa Bomba Azman Abu Hassan berkata mayat kedua-dua mangsa ditemui di dasar sungai itu oleh anggota Unit Skuba Balai Bomba dan Penyelamat Kota Baharu.

Mayat Nurul Akmal Roshid, 16, ditemui pada 8.28 pagi iaitu kira-kira 20 meter dari tempat kejadian manakala mayat Nursyafiqah Syaura Mohd Tusof, 13, ditemui kira-kira 50 meter dari lokasi kejadian pada 8.40 pagi.

Azman memberitahu pemberita di sini mayat kedua-dua mangsa telah dibawa ke Hospital Kuala Krai untuk bedah siasat sebelum diserahkan kepada keluarga masing-masing untuk dikebumikan.

Dalam kejadian 6 petang semalam, Nurul Akmal dan Nursyafiqah Syaura dari Kampung Manek Urai Lama dihanyutkan arus selepas tergelincir ke dalam sungai itu.

Sementara itu, ibu Nurul Akmal, Marizan Ismail, 37, berkata beliau tidak menyangka yang permintaan daripada anaknya untuk ke sungai itu membawa
kepada kematiannya.

"Setelah memberi kebenaran kepadanya, lebih kurang setengah jam orang kampung datang ke rumah memberitahu dia telah terjatuh ke dalam sungai," katanya. – BERNAMA

Anda mungkin juga meminati:

Mayat Dua Remaja Lemas Ditemuihttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/10/Mati-Lemas.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/10/Mati-Lemas-150x150.jpgMyNewsHub Terkini

KUALA KRAI - Mayat dua remaja perempuan yang lemas selepas tergelincir ke dalam Sungai Lebir di Kampung Manek Urai di sini semalam, ditemui hari ini. Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Kuala Krai, Penolong Penguasa Bomba Azman Abu Hassan berkata mayat kedua-dua mangsa ditemui di dasar sungai itu oleh anggota Unit...

KUALA KRAI - Mayat dua remaja perempuan yang lemas selepas tergelincir ke dalam Sungai Lebir di Kampung Manek Urai di sini semalam, ditemui hari ini. Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Kuala Krai, Penolong Penguasa Bomba Azman Abu Hassan berkata mayat kedua-dua mangsa ditemui di dasar sungai itu oleh anggota Unit Skuba Balai Bomba dan Penyelamat Kota Baharu. Mayat Nurul Akmal Roshid, 16, ditemui pada 8.28 pagi iaitu kira-kira 20 meter dari tempat kejadian manakala mayat Nursyafiqah Syaura Mohd Tusof, 13, ditemui kira-kira 50 meter dari lokasi kejadian pada 8.40 pagi. Azman memberitahu pemberita di sini mayat kedua-dua mangsa telah dibawa ke Hospital Kuala Krai untuk bedah siasat sebelum diserahkan kepada keluarga masing-masing untuk dikebumikan. Dalam kejadian 6 petang semalam, Nurul Akmal dan Nursyafiqah Syaura dari Kampung Manek Urai Lama dihanyutkan arus selepas tergelincir ke dalam sungai itu. Sementara itu, ibu Nurul Akmal, Marizan Ismail, 37, berkata beliau tidak menyangka yang permintaan daripada anaknya untuk ke sungai itu membawa kepada kematiannya. "Setelah memberi kebenaran kepadanya, lebih kurang setengah jam orang kampung datang ke rumah memberitahu dia telah terjatuh ke dalam sungai," katanya. - BERNAMA