Khamis, 24 Mei 2012

03 di jelawat kelantan - Google Blog Search

03 di jelawat kelantan - Google Blog Search


BLOG KELANTAN: 03 <b>di jelawat kelantan</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Apr 2012 11:19 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Muhyiddin Lancar Skim Pembiayaan PKS Patuh Syariah | Detik <b>...</b>

Posted: 24 Apr 2012 04:23 AM PDT

BACHOK – Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin Selasa melancarkan Skim Pembiayaan Perusahaan Kecil dan Sederhana (PKS) berlandaskan Syariah, yang menyediakan dana berjumlah RM2 bilion, bagi membantu pengusaha PKS seluruh negara.

Muhyiddin berkata skim pembiayaan itu yang diumumkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak pada pembentangan Bajet 2012 lepas itu akan memberikan pembiayaan berlandaskan Syariah yang dapat membantu pengusaha PKS meningkatkan perniagaan ekonomi mereka.

"Saya ucapkan syabas atas usaha mewujudkan skim pembiayaan ini yang mencerminkan pihak swasta juga bersungguh-sungguh menyokong usaha kerajaan Pusat untuk merancakkan lagi pertumbuhan ekonomi negara.

"Sukacita saya umumkan bahawa skim pembiayaan ini akan dikendalikan sebanyak 13 institusi perbankan Islam yang mengambil bahagian dengan kerajaan Persekutuan akan membiayai dua peratus daripada kadar keuntungan pembiayaan bank itu," katanya ketika Merasmikan Himpunan Usahawan Mikro, Kecil dan Sederhana Serta Pelancaran Skim Pembiayaan PKS Berlandaskan Syariah di Sekolah Menengah Kebangsaan Datuk Perdana, di sini hari ini.

Turut hadir Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Datuk Seri Mustapa Mohamed, Timbalan Menteri Kewangan Datuk Dr Awang Adek Hussin, Pengerusi SME Corporation Datuk Dr Mohamed Al Amin Abdul Majid dan Presiden Persatuan Institusi Perbankan Islam Malaysia (AIBIM).

Lebih 15,000 pengunjung hadir pada program tersebut.

Muhyiddin berkata Malaysia mempunyai sistem kewangan Islam yang lengkap merangkumi takaful dan perniagaan saham dalam Bursa Kuala Lumpur dan juga mempunyai pasaran kewangan antarabangsa di Labuan yang memainkan peranan penting dalam perkembangan pasaran wang antarabangsa.

"Semua ini dapat kita capai di bawah teraju kerajaan Barisan Nasional (BN) yang berjaya memperkenal dasar dan sistem yang lengkap untuk menggalakkan dan mengawal selia perkembangan perbankan Islam hingga banyak negara ingin menjadikan Malaysia sebagai contoh," katanya.

Beliau juga berkata usahawa di Kelantan tidak pernah dipinggirkan oleh kerajaan Pusat bagi meningkatkan daya saing produk dan perkhidmatan mereka melalui pengurangan kos untuk menjalankan perniagaan.

"Dari segi pelaburan, sehingga kini Lembaga Pembangunan Pelaburan Malaysia (MIDA) sudah meluluskan insentif untuk tiga projek PKS di negeri Kelantan dengan modal pelaburan domestik keseluruhan bernilai RM6.2 juta. Ketiga-tiga projek itu menyediakan 116 peluang pekerjaan dalam bidang tekstil di kelantan," katanya.

Menurutnya SME Corporation pula di bawah kendalian Malaysian Industrial Development Finance Berhad dimanfaatkan 71 permohonan di Kelantan dengan kelulusan bernilai RM42.97 juta.

Beliau berkata rakyat Kelantan perlu memikirkan masa depan mereka terutama untuk merancakkan lagi ekonomi negeri itu dengan memilih BN pada pilihan raya umum akan datang.

"Formulanya mudah. Sokong BN dan kita akan buat apa yang Kelantan gagal buat dan ini semua untuk rakyat," katanya.

Terdahulu, Muhyiddin melawat Pasar Siti Aishah di Jelawat di sini serta beramah mesra dengan 350 peniaga kecil di situ.

Muhyiddin turut mengumumkan peruntukan sebanyak RM500,000 untuk membaik pulih pasar yang dibina pada zaman kerajaan BN dahulu. – Bernama

03 di chiku - Google Blog Search

03 di chiku - Google Blog Search


BLOG KELANTAN: 03 <b>di chiku</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Apr 2012 11:26 PM PDT

URL Sumber Asal :-

SAINS: kEBERADAAN BERSAMA MENYAMBUT YB TIMB <b>...</b>

Posted: 23 Apr 2012 09:56 AM PDT

Pagi Sabtu yang bari lalu, jam 8.30  hadir dan bersama di aipport  p\Pengkalan Chepa beberapa pegawai yang diketuai oleh Tuan Timbalan Pengarah Pelajaran Kelantan untuk menyambut ketibaan Y.B. DR. HAJI MOHD. PUAD ZARKASHI Timbalan Menteri Pelajaran Malaysia. Beliau akan ke Chiku untuk satu majlis di sana

03 di machang - Google Blog Search

03 di machang - Google Blog Search


BLOG KELANTAN: 03 <b>di machang</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Apr 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Demonstrasi bantah pembalakan haram <b>di Machang</b> | N9 Kini <b>...</b>

Posted: 28 Apr 2012 11:40 PM PDT

MACHANG, 29 April : Kira-kira 1,500 penduduk kampung dan anggota pertubuhan bukan kerajaan (NGO) hari ini mengadakan demonstrasi secara aman bagi membantah kegiatan pembalakan haram yang didakwa berlaku di Hutan Simpan Hulu Sat di sini, sejak tiga tahun lalu.

Mereka mendakwa akibat kegiatan itu, penduduk mengalami kerugian besar termasuk kehilangan punca air bagi kegunaan harian, kemerosotan hasil pertanian, pencerobohan habitat gajah dan kerosakan jalan ke pusat pelancongan Bukit Bakar.

 "Ketika pemerintahan kerajaan Barisan Nasional (BN) iaitu pada tahun 1980 sebarang aktiviti penebangan hutan tidak dibenar sama sekali kerana kawasan itu diwartakan sebagai tadahan hujan," kata penduduk kampung, Kamaruddin Abdul Kadir, 60, ketika ditemui pada demonstrasi itu. 

Beliau mendakwa perkara sebaliknya berlaku selepas BN tidak lagi berkuasa di negeri ini.

Katanya, ini menyebabkan kawasan sungai di sekitar lokasi itu menjadi cetek berikutan lumpur yang terkumpul akibat hakisan disebabkan hujan lebat.

Kamaruddin mendakwa banyak pokok durian, dokong, pisang, rambutan dan sebagainya dimusnahkan oleh gajah liar yang mendekati kawasan kampung akibat 250 hektar habitat haiwan itu dikacau oleh kerja pembalakan.

"Saya sendiri mengalami kemusnahan satu hektar pokok durian yang menjadi sumber pendapatan sampingan apabila tiba musim durian setiap tahun," katanya.

Dalam pada itu, pengerusi Pertubuhan Peladang Kawasan (PPK) Machang, Harun Ismail, 74, berkata lebih 1,400 hektar sawah di bawah kawalan PPK turut terjejas apabila lebih 140 petani mengalami kekurangan air untuk mengerjakan sawah akibat sungai yang menjadi punca saliran hampir kering.

Menurutnya, bendang termasuk di Kampung Ulu Sat, Banggol Judah, Bukit Tiu dan Bukit Bakar hanya boleh diusahakan sekali setahun iaitu pada musim tengkujuh.

Sementara itu, pengerusi Majlis Tindakan Rakyat Kelantan kawasan Machang, Kamaruddin Abdul Kadir, berkata pencerobohan itu menunjukkan kerajaan negeri sekarang terlalu lemah untuk bertindak.

Beliau menegaskan jika penduduk tidak mahu kegiatan itu berterusan, kerajaan negeri sekarang perlu ditukar kepada BN yang ternyata lebih berkemampuan, pada pilihan raya umum akan datang. – BERNAMA

03 di perupok - Google Blog Search

03 di perupok - Google Blog Search


BLOG KELANTAN: 03 <b>di perupok</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Apr 2012 09:13 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Adun PAS <b>Perupok</b>???Errr macam mana pulak kita

Posted: 28 Feb 2012 07:43 PM PST

Adun PAS Perupok??? Errr macam mana pulak kita nak tentukan ini adalah Gambar Adun PAS Perupok? Rileks…..segala galanya akan di bongkarkan!!! Gambar yang pastinya Hangat Pecah Panggung lah beb gua cakap lu, emmm jangan kita lupa setiap yang di lakukan Adun perupok di lihat oleh masyarakat dan Takdir Allah yang maha Besar telah memberikan kami peluang untuk memperolehi Bukti bahawasanya Adun PAS Perupok memang Kaki Tino!!! Gambar SEBENAR Milik Adun PAS Perupok Akan kita Sebarkan walaupun mendapat tentangan dari pelbagai pihak yang cuba membayar Kami team Nadi Rakyat agar isu Adun PAS Perupok ini di diamkan dan di Halalkan. Kami Team Nadi Rakyat juga sudah bersiap sedia di atas segala kemungkinan yang berlaku sebagaimana isu Adun PAS Selising yang telah cuba melakukan tindakan luar batasan dengan melanggar dan Menetak Ustaz Saidi Saksi yang menangkap nya Berkhalwat di atas kereta Api. Sampai ke hari ini juga tidak ada tindakan yang di ambil oleh Adun PAS Selising dalam mengheretUstaz Saidi dan Kami team Nadi Rakyat ke Mahkamah…awat jadi lagu tu? Takut Pendedahan akan terus di bongkarkan? Kita ada Undang Undang. So jika nak Lawan maka Kita Lawan di Mahkamah!!! Siap Sedia Wahai Pejuang Pejuang Cyber Pro Kerajaan, Kita Akan BONGKAR Satu Lagi Siri MAKSIAT Yang DI Lakukan Pemimpin PAS. Buat Pejuang Cyber Pakatan Haram Terutama PAS, Sila Balas Pendedahan Kami Ini Jika Kami FITNAH. Namun Sebelum Menyerang Seeloknya Bertanyakan Kepada Adun PAS Perupok Akan Kebenarannya. Psssttt..Dasyat gambar nye….hebat juga Puak PAS ni…Rakus dan Gila Seks!!! Advertisement Share this: Facebook Twitter LinkedIn Email Print Like this: Like Be the first to like this post. Posted by Terompah Besi ™ on February 19, 2011 in Isu Politik. Leave a Comment About Terompah Besi ™ Socialize themselves to the local community, approachable and were brought to talk. Like to help those who need help and assistance and indirectly involved in the body of volunteers. Follow on Facebook. https://www.facebook.com/terompahbesi and Twitter: @terompahbesi or TB BlackBerry Messenger PIN No: 2268089C - Always Be Connected OnLine. View all posts by Terompah Besi ™ »

BLOG KELANTAN: 03 <b>di perupok</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Apr 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG KELANTAN: 03 <b>di perupok</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Apr 2012 09:56 AM PDT

URL Sumber Asal :-

STOKIS MORHABSHI UTAMA SARAWAK: Cara membuat <b>...</b>

Posted: 15 Apr 2012 02:22 AM PDT


Sebarang pertanyaan dan pembelian boleh dibuat dengan menghubungi nombor berikut:

Encik Husin: 019-4391777
Puan Zalia : 013-8240177

Atau Gunakan handphone anda dan pesan melalui SMS MUDAH:
taip nilai RM ,(Saiz pek ml) diikuti NAMA, ALAMAT & JUMLAH yang dikehendaki

Contoh: RM8.30 (30ml ) Hussin, 272,lorong 3, Jalan Perupok off Jalan Matang, 93050,Kuching,Sarawak.(6 botol)

 (sila hantar sms anda kepada 019-4391777 / 013-8240177 utk pesanan) 

Atau Email kami di: stokismorhabshi@gmail.com
Atau datang terus ke pusat stokis morhabshi sarawak di:

272,lorong 3, Jalan Perupok off Jalan Matang, 93050,Kuching,Sarawak.

 Atau

isi borang pesanan minyak morhabshi

03 di wakaf che yeh - Google Blog Search

03 di wakaf che yeh - Google Blog Search


BLOG KELANTAN: 03 <b>di wakaf che yeh</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Apr 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG KELANTAN: 03 <b>di wakaf che yeh</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Apr 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG KELANTAN: 03 <b>di wakaf che yeh</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

DIALOG RAKYAT: Sembilan Kedai <b>Di Wakaf Che Yeh</b> Terbakar

Posted: 03 Feb 2012 12:00 AM PST

Post Pic

ANTARA POS.COM

KOTA BHARU : Sembilan buah rumah kedai sederet, hangus dalam satu kebakaran di Wakaf Che Yeh, di sini lewat petang semalam.

Kejadian yang berlaku pada kira-kira jam 5.45 petang itu, disedari oleh orang ramai yang melihat api menjulang dari sebuah kedai yang dipercayai menjual barangan runcit.
Kedai lain yang musnah antaranya kedai tayar dan kedai kopi.
Pemilik kedai tayar, Tan Choong Siang, 40, berkata dia hanya menyedari mengenai kejadian tersebut selepas mendengar jeritan orang ramai selepas api semakin marak.
"Saya sedang berada di dalam kedai bersama seorang anak, Tan Lee Lian, 5, dan ayah, Tan Cheng Li, 80, serta empat orang pekerja yang ketika itu sedang menutup kedai.
"Sejurus mendengar jeritan tersebut, saya keluar dan melihat api di kedai sebelah dan terus mencapai alat pemadam api bagi memadam kebakaran tersebut, namun gagal berikutan api yang marak," katanya ketika ditemui di tempat kejadian.
Choong Siang berkata, dia kerugian kira-kira RM300,000 apabila 500 biji tayar dalam kedainya hangus.
Katanya, 300 biji dari tayar itu baru dihantar ke kedainya tengah hari tadi, namun bersyukur kerana semua anggota keluarga serta pekerjanya terselamat.
Sementara itu, jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat Kelantan, Penguasa Bomba Shahrin Yusmar Mat Yusof berkata, operasi memadam kebakaran itu diketuai oleh Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia Kelantan, Azmi Osman.
"Kita menerima panggilan 6.05 petang dan berjaya mengawal api kira-kira 35 minit kemudian.
"Seramai 30 anggota dari Balai Bomba Kota Darulnaim, Balai Bomba Kota Baharu, Balai Bomba Pengkalan Chepa dan Bomba Sukarela Pengkalan Chepa dengan enam jentera, datang untuk memadam kebakaran itu," katanya.
Beliau berkata punca kejadian dan jumlah kerugian belum dapat dipastikan.

03 di pasir mas - Google Blog Search

03 di pasir mas - Google Blog Search


BLOG KELANTAN: 03 <b>di pasir mas</b> - Google Blog Search

Posted: 04 May 2012 10:03 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG KELANTAN: 03 <b>di pasir mas</b> - Google Blog Search

Posted: 04 May 2012 10:03 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Umno <b>Pasir Mas</b> sahkan ada ahlinya bernama Wan Ahmad Wan Omar

Posted: 04 May 2012 02:29 PM PDT

Bagaimanapun, Naib Ketua che Johan Che Pa tidak dapat mengesahkan individu itu timbalan pengerusi SPR. 

(Free Malaysia Today) - Umno Pasir Mas mengesahkan ada ahlinya yang bernama Wan Ahmad Wan Omar, tetapi tidak dapat mengesahkan ia timbalan pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).

Bagaimanapun, Naib Ketua Umno bahagian, Che Johan Che Pa berkata, Wan Ahmad menjadi ahli Umno dalam sebuah cawangan dalam DUN Chetok.

"Saya telah membuat semakan dan mendapati ada individu yang bernama Wan Ahmad yang menjadi ahli di sebuah cawangan dalam DUN berkenaan.

"Tetapi (saya) tidak tahu individu itu adalah timbalan pengerusi SPR. Kalau hendak mengesahkan Wan Ahmad itu timbalan pengerusi SPR, kena beri nombor kad pengenalannya," katanya ketika dihubungi.

Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution Ismail mendakwa timbalan pengerusi SPR itu merupakan ahli Umno di Pasir Mas.

Beliau juga mendakwa Pengerusi suruhanjaya itu, Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof juga menjadi ahli Umno.

Bagaimanapun, Wan Ahmad dan Abdul Aziz menafikannya.

Menurut Wan Ahmad, beliau tidak pernah mendaftar untuk jadi ahli Umno dan tidak pernah mengenali serta tidak mempunyai kaitan dengan individu bernama Wan Ahmad bin Wan Omar yang memegang keahlian Umno bernombor 2374564 di cawangan Umno Kubang Bunggor, Pasir Mas, Kelantan.
ads