Selasa, 17 April 2012

03 di gaal kelantan - Google Blog Search

03 di gaal kelantan - Google Blog Search


program khidmat masyarakat <b>di Gaal</b>, <b>Kelantan</b> - rahmat&#39;s FotoPage <b>...</b>

Posted: 21 Mar 2005 04:00 PM PST

[unable to retrieve full-text content]program khidmat masyarakat di Gaal, Kelantan - rahmat's FotoPage. Photo blogging made easy - fotopages.com.

03 di galas kelantan - Google Blog Search

03 di galas kelantan - Google Blog Search


Nik Aziz Penipu! - Orang Asli <b>Galas</b> ~ Media Cyber

Posted: 17 Apr 2012 12:21 AM PDT

Tempoh hari kata masalah orang asli di Galas sudah selesai. Kata Maharaja PAS Kelantan isu saman oleh orang asli di Galas/ Hulu Kelantan sudah selesai selepas pertemuan di Kota Bharu tetapi kenapa 400 orang asli masih buat demonstrasi?
Kata mereka, Maharaja PAS tipu mereka. Ulama pun menipu juga ke? Janganlah kerana mereka orang asli nak dijadikan bahan penipuan. Mereka sekarang ini sudah cerdik. Yang tak cerdik2 ni puak kaki tipu. Sebab kerja mereka asyik menipu je.
Wahai orang asli Galas, jangan kamu ingat orang alim tidak menipu. Mereka itu orang alim politik. Orang alim politik dengan orang alim agama tak sama. Orang alim politik menggunakan agama untuk menipu. Orang alim agama menggunakan agama untuk memakmurkan muka bumi ini dengan menyebarkan kebenaran.
Wahai orang asli Galas dan seluruh Malaysia, PRU13 nanti undilah parti yang membela rakyat. AM

N45 <b>Galas</b>: 1800 Anak Rantau <b>Kelantan</b> Bakal Pulang Mengundi <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 28 Oct 2010 10:53 AM PDT

PETALING JAYA: 28 Okt – Persatuan Anak Kelantan Perantauan Malaysia (Perakan) menjangkakan kira-kira 10 peratus daripada 18,000 ahlinya akan pulang mengundi pada pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Galas pada 4 November ini.

Setiausaha Agung Perakan, Azman Awang berkata pihak pengurusan persatuan telah pun memaklumkan kepada ahli-ahlinya supaya pulang bagi melaksanakan tanggungjawab mereka pada hari mengundi nanti.

"Kita jangka 1,800 ahli kita akan balik mengundi di Galas. Kita juga sudah memaklumkan kepada mereka melalui pengumuman di laman web dan surat rasmi daripada persatuan," katanya kepada mStar Online ketika dihubungi di sini pada Khamis.

Beliau berkata demikian ketika ditanya peratusan pengundi luar di Kelantan akan balik mengundi pada pilihan raya kecil Galas pada 4 November ini.

Azman berkata, jumlah tersebut merangkumi ahli persatuan yang berada di seluruh negara.

"Jika hari mengundi jatuh pada hari bercuti kita pasti jumlah mereka dijangka akan balik mengundi pasti meningkat tapi kita maklum dengan keputusan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menetapkan hari mengundi Khamis depan," katanya.

Menurutnya, pengundi di luar Kelantan boleh menjadi penentu kepada keputusan pilihan raya kecil di Galas kerana mereka tidak terpengaruh dengan sentimen dan isu tempatan yang digunakan oleh parti yang bertanding.

"Sekiranya keputusan pilihan raya kali ini terikat, pengundi luar boleh jadi penentu kerana jumlah mereka agak besar," katanya.

Ditanya parti mana yang mempunyai peluang cerah untuk menang dalam pilihan raya kecil di Galas, Azman berkata: "Peluang sama rata kerana saya lihat tidak ada isu yang kuat digunakan pada kempen pilihan raya kali ini."

"Namun PAS masih berpeluang cerah untuk mempertahankan kerusi ini kerana Galas salah satu kubu kuat PAS," katanya.

Pada pilihan raya kecil kali ini PAS meletakkan Yang Dipertua PAS Gua Musang, Dr Zulkefli Mohamad sebagai calon mereka sementara Barisan Nasional memilih Setiausaha Umno Bahagian Gua Musang, Abdul Aziz Yusof.

Pilihan raya kecil DUN Galas diadakan ekoran kematian peyandangnya, Che Hashim Sulaima akibat barah usus pada 27 September lalu.Pada Pilihan Raya Umum 2008, Chek Hashim, 48, mendapat 4,399 undi menewaskan Mohd Saufi Deraman (3,753 undi) daripada Barisan Nasional dengan majoriti 646 undi.

Galas terletak dalam kawasan Parlimen Gua Musang bersama DUN Nenggiri dan DUN Paloh.Kerusi itu mempunyai 11,553 pengundi berdaftar terdiri daripada 11,426 pengundi biasa dan 127 pengundi pos.

Daripada jumlah itu kaum Melayu merupakan majority pengundi 7,125 orang, Cina (2,317), India (185), Orang Asli (1,889) dan Bumiputera Siam (10).

di negeri kelantan - Google Blog Search

di negeri kelantan - Google Blog Search


Gift of Hope – Jelajah <b>di Negeri Kelantan</b> dan Terengganu

Posted: 19 Mar 2012 10:43 PM PDT

by the administrator on March 20, 2012

Jelajah Gift of Hope di Kelantan

Pasukan dari Jabatan Bantuan dan Program IRM yang diketuai oleh Bro Kamarul Halim telah selamat menjalankan penilaian di Kelantan bermula daripada 15 Mac 2012 (Khamis) 16 Mac 2012 (Jumaat). Pada hari pertama, sebanyak sembilan buah rumah di Kota Bharu dan kawasan Wakaf Bharu. Manakala pada hari kedua, sebanyak lima buah rumah di Melor.

IRM telah menziarahi beberapa keluarga  miskin, warga emas, dan pesakit penyakit kronik.  we visited poor families, senior citizens, chronic patients. Bro Halim turut ditemani wakil IKRAM sepanjang keberadaan beliau di sana iaitu Ustaz Omar Alias (Kota Bharu), Ustaz Abdul Rashid (Wakaf Bharu) and Ustaz Nik Mohd Noor (Melor).

Jelajah Gift of Hope di Terengganu

Jelajah penilaian Gift of Hope diteruskan pada hari berikutnya (17 Mac 2012) di negeri Terengganu yang hanya mengambil masa sehari sahaja.
Bro Halim telah sempat menziarahi 12 buah keluarga di daerah Kemaman (Kg Seberang Tayor, Kg Paya Berenjut, Kg Mak Lagam, Kuala Kemaman dan Air Putih)Keluarga yang dilawati meliputi keluarga miskin, warga emas dan pesakit penyakit kronik. Sepanjang jelajah di Terengganu, Br Halim telah dibantu oleh Wakil Negeri IRM di Terengganu iaitu Tn Hj Zameran dan Hj Mahmood (penasihat CAKNA).

03 di tumpat - Google Blog Search

03 di tumpat - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>Di</b> Majlis Daerah <b>Tumpat</b> ~ info kerjaya | jawatan <b>...</b>

Posted: 14 Apr 2012 11:27 PM PDT


Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia berumur tidak kurang dari 18 tahun dan tidak lebih dari 54 tahun pada tarikh tutup iklan, yang berkelayakan dan keutamaan kepada rakyat Negeri Kelantan untuk mengisi jawatan berikut:-

1) Penolong Jurutera Gred J29
2) Juruteknik Komputer Gred FT17
3) Juruteknik Perancang Bandar dan Desa Gred J17
4) Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N17

Tarikh Tutup Permohonan : 30 April 2012

maklumat lanjut sila klik sini

ads