Jumaat, 27 April 2012

03 di kok lanas - Google Blog Search

03 di kok lanas - Google Blog Search


PAPISMA Cawangan Kelantan: PAPISMA Kelantan <b>Di Kok Lanas</b>

Posted: 18 Apr 2012 12:14 AM PDT

13-14 April 2012 - Semangat kesukarelawanan dan gotong royong didalam mengadakan sesuatu majlis kian pudar di kalangan masyarakat kita pada hari ini. Masing-masing sibuk menjalankan aktiviti harian sehinggakan mengabaikkan hak-hak kejirananan.

Pada hari Jumaat (13hb) yang lepas, PAPISMA Kelantan dijemput mengadakan sesi khidmat kesihatan secara percuma sempena Program Kemasyarakatan " Bekwoh@Dataran Ilmu" yang telah dianjurkan oleh penduduk Kg. Baloh, Kok Lanas. Kehadiran penduduk kampung ke program ini adalah menggalakkan.

Bagi melincinkan atucara pemeriksaan kesihatan, sebanyak dua kaunter saringan dan dua kaunter rujukan doktor telah diadakan sempena program tersebut. Dianggarkan seramai 200 orang penduduk telah melakukan ujian pemeriksaan kesihatan percuma ini.

Pada 14 April 2012 PAPISMA Kelantan telah dijemput mengadakan pemeriksaan kesihatan secara percuma bersempena dengan program Cakna D' Kok Lanas. Program ini diadakan bertempat di Perkarangan Surau Taman Pinggiran Atira, Kok Lanas.

Kehadiran pengunjung ke khemah pemeriksaan kesihatan adalah menggalakkan. Para pengungjung tidak kisah beratur panjang bagi mendapatkan khidmat kesihatan serta nasihat daripada rombongan PAPISMA Kelantan.

03 di bachok - Google Blog Search

03 di bachok - Google Blog Search


Di Himpunan Usahawan peringkat Negeri Kelantan <b>di Bachok</b>

Posted: 24 Apr 2012 10:45 PM PDT

 Pimpinan Perdasama Pusat dan Kelantan dengan Pimpinan SME Corp
 Y Bhg Dato Izat Emir dan Datuk Naim Mohamad di Himpunan Usahawan Kelantan
Dato Izat Emir bersama ahli Perdasama Kelantan yang berniaga makanan jenama UMI

03 di kota bharu - Google Blog Search

03 di kota bharu - Google Blog Search


Cupcake <b>di Kota Bharu</b> :: Amsyarbaker

Posted: 10 Apr 2012 01:46 PM PDT

Kami Hanya Beroperasi dikota Bharu dan daerah sekitarnya... menyediakan perkhidmatan membuat cupcake / cup cakes / kek cawan / kek coklat / door gift muffin / cake hantaran / coklat / dan bannyak lagi dengan dekorasi anda sendiri.

beroperasi di kelantan.

Untuk Tempahan Sila hubungi kami Di:-

amsyarbaker@gmail.com

017-9066702

Najib kena &#39;ejek&#39; <b>di Kota Bharu</b>

Posted: 02 Mar 2012 07:14 AM PST

Kunjungan sehari suntuk Ha Najib Razak ke Kelantan hari ini untuk melihat perkembangan Umno di tiga kawasan, Jeli, Pasir Mas dan Kota Bharu disambut dengan lambaian sepanduk dan cogankata-cogankata memperli perdana menteri itu.

Berhampiran lapangan terbangan Sultan Ismail Petra dinaikkan sepanduk berbunyi "Selamat Datang PM Ke Negeri Miskin". Kata-kata itu ditujukan kepada penghinaan Najib terhadap Kelantan yang mengatakan Kelantan negeri paling miskin berbanding dengan negeri-negeri lain.

Semasa berucap di Sabah baru-baru ini Najib mengatakan Kelantan negeri paling miskin di antara negeri-negeri di negara ini. Kata-kata itu jelas untuk menyedapkan hati rakyat Sabah yang telah ditipu hidup-hidup oleh Umno.

Semasa beliau berkunjung ke Jeli pula, Najib disambut dengan kain rentang yang dipegang berbunyi "Kami Mahukan Royalti Petroleum". Kata-kata ini merujuk kepada kengganan Najib untuk menyerahkan royaliti 5% petroleum kepada Kelantan. Rakyat Kelantan menuntut hak mereka yang dinafikan oleh zaman Mahathir Mohamad dan diteruskan oleh zaman Najib Razak.

Di dalam Fb dan blog juga meriah dengan kecaman dan ejekan kepada Najib.

Dipercaya kalau pihak berkuasa tidak bertindak merampas dan menurunkan kain-kain rentang itu jumlahnya mungkin lebih banyak dari kain rentang yang mengalu-alukan kedatangan Najib ke Kelantan. Khabarnya tidak banyak sepanduk dan kain rentang dipsang mengalu-alukan kedtaangan Najib.

Apa yang dipamirkan hari ini menjelaskan kepada Najib kenyataan beliau mengatakan Kelantan negeri miskin dimarahi dan menyinggung hati dan perasaan rakyat Kelantan. Bukan saja rakyat yang menyokong Pas tetapi penyokong Umno juga merasa terhina dengan kenyataan presiden Umno itu. Mereka menganggap Najib tidak tahu membaca kajian pendapatan perkapital rakyat negari ini.

Najib juga dalam kunjungan itu dikatakan menyampaikan bantuan wang rakyat RM500 kepada beberapa orang miskin di ketiga kawasan yang dilawati itu. Seorang penduduk di Pasir Mas menghantar SMS kepada saya berbunyi; "Kalaulah rakyat Kelantan miskin kenapa wang bantuan dari wang rakyat itu sama nilainya dengan yang diberikan kepada rakyat negeri lain?"

"Sepatutnya rakyat negeri Kelantan diberi peruntukan wang kerajaan itu sekurang-kurang RM1,500 hingga RM3,000 seorang", kata penduduk itu lagi geram. Betul juga apabila nilainya sama ini menunjukkan kadar kemiskinan rakyat Kelantan sama saja dengan kadar kemiskinan dengan Johor, Pahang, Melaka dan negeri-negeri yang dikuasai oleh BN sejak lebih 50 tahun.

Kunjungan Najib ke kawasan berkenaan dianggap sebagai tidak adil kerana Najib 'menambun' kekayaan kepada bahagian Umno yang sudah kaya. Apa yang mereka harapkan Najib ikut sama melawat ke Kuala Krai, Rantau Panjang, Tanah Merah ataupun Pengkalan Chepa. - http://www.msomelayu.blogspot.com/

03 di machang - Google Blog Search

03 di machang - Google Blog Search


sigadissemasa: Berkampung <b>Di Machang</b> Version 2

Posted: 12 Apr 2012 10:47 AM PDT

apa kitorang buat kat Machang ?
jeng jeng jeng . tungggguuuu . nanti aku upload segala macam video kasi korang tengok .
ohh , dan mereka cerita hati saya .
dan dia , cinta hati saya . siapa dia ? pandai pandai lah teka .


adiosss ~~
banyak weyhhh nak cerita !

03 di demit kelantan - Google Blog Search

03 di demit kelantan - Google Blog Search


PAPISMA Cawangan <b>Kelantan</b>: M13- Cakna Anak Muda <b>Di</b> Pasir <b>...</b>

Posted: 12 Apr 2012 12:23 AM PDT


7 April 2012 - PAPISMA Kelantan di jemput bagi mengadakan khidmat kesihatan statik di Kg. Pulau Raja, Pasir Pekan, Kelantan bersempena program Cakna Anak Muda Pasir Pekan. Sambutan dari penduduk Kg. Pulau Raja memberangsangkan.

Selain diadakan pemeriksaan kesihatan secara percuma, pihak penganjur juga turut mengadakan sukaneka rakyat melibatkan pemuda-pemuda seperti pertandingan gusti lengan, bawa motosikal paling lambat. Program tersebut telah dirasmikan oleh YB Dr. Kamaruddin Jaafar yang merupakan ahli parlimen Tumpat.

ads