Khamis, 11 Oktober 2012

03 di wakaf bharu - Google Blog Search

03 di wakaf bharu - Google Blog Search


Kerabu Bersuara: Adun <b>Wakaf Bharu</b>, Kelantan Anjur Futsal. Jom <b>...</b>

Posted: 11 Oct 2012 01:10 AM PDT


Satu Kejohanan Karnival Futsal Peringkat Dun Wakaf Bharu bagi tahun 2012 akan diadakan pada !3.10.2012(SABTU) bertempat di WPA Futsal Kg Delima Wakaf Bharu.
Sebarang pertanyaan dan penyertaan(EDI-013-9528018/017-9802430). 
Penyertaan adalah percuma dan dibuka kepada semua rakyat Wakaf Bharu.
Ayuh sama-sama kita memeriahkannya.

03 di wakaf che yeh - Google Blog Search

03 di wakaf che yeh - Google Blog Search


Baling <b>Wakaf Che Yeh</b> | Hidup Biar Sedap

Posted: 21 Aug 2012 07:13 PM PDT

image

Meninggalkan Baling, Kedah jam 11 pagi , melalui Pengkalan Hulu ke Gerik

image

Buat pertama kali, kami akan melalui Lebuhraya Timur Barat.  Jarak antara Gerik di Perak dan Jeli di Kelantan lebih kurang 124 KM dan kami bercadang singgah bermalam di Kota Bharu.

image

Anak-anak yang masih ceria.

image

Sekitar kawasan Tasik Banding, Perak

image

Kehijauan dan panorama segar sepanjag lebuhraya .

Lokasi ini di puncak Banjaran Titiwangsa

image

Tiba masa untuk bentang tikar dan hidang mangkuk tingkat.  Bekalnya cuma nasi kosong, ikan masin, ayam goreng dan sambal bilis… nikmatnya tak terhingga.

image

Selepas melepasi kesesakkan teruk di Bukit Kebun dan persimpangan Pasir Mas hingga ke bulatan sebelum Jambatan Sungai Kelantan, kami tiba di Wakaf Che Yeh hampir jam 6 petang.

Kebanyakkan hotel di kawasan ini dah penuh, hotel ke 6 baru ada bilik.

Cadang nak berfoye-foye cuci mata tak kesampaian kerana hujan turun dengan lebatnya selepas makan malam.  Angah dapat sehelai seluar, Intan dapat sehelai skirt dan saya dapakan 'baju merah'  untuk S3.

Tak ada aktiviti apa yang nak buat, tidur sajalah.  Nak beronline pun wifi kat hotel ini pun semput-semput.   Esok pagi kami akan teruskan  perjalanan ke Tasik Kenyir .

Post Lain Yang Berkaitan:

  1. Sejarah Baling
  2. Selamat Hari Raya Aidilfitri 1433H
  3. Tiba Juga Akhirnya
  4. Baung Lat Danau Bay Cafe, Tasik Kenyir
  5. Kau Tak Pernah Jauh

03 di kelaboran - Google Blog Search

03 di kelaboran - Google Blog Search


SK <b>Kelaboran</b>: ISU PENDIDIKAN : KSSR KURANGKAN TEKANAN <b>...</b>

Posted: 06 Oct 2012 08:47 AM PDT


Kurikulum Standard Sekolah Rendah (KSSR) yang bermula tahun ini adalah transformasi dilakukan Kementerian Pelajaran bagi memastikan sistem pelajaran negara setanding piawaian global.  KSSR menggantikan Kurikulum Bersepadu Sekolah Rendah (KBSR) yang dilaksanakan sejak 1993 mempunyai beberapa penambahbaikan dengan menjadikan kurikulum negara maju sebagai rujukan. Antara pembaharuan dilaksanakan adalah menerapkan elemen kreativiti dan inovasi, keusahawanan, teknologi maklumat dan komunikasi dalam pengajaran dan pembelajaran (P&P). Fokus 3M iaitu membaca, menulis dan mengira yang dilaksanakan sejak KBSR ditambah dengan satu lagi aspek iaitu menaakul menjadikannya 4M.
Guru Besar Sekolah Kebangsaan (SK) Taman Bukit Maluri, Saadun Kasim, berkata KSSR masih mengekalkan prinsip KBSR dengan mempunyai penambahbaikan iaitu menggunakan pendekatan bersepadu, perkembangan individu secara menyeluruh, pendidikan sama rata untuk semua murid serta pendidikan seumur hidup.  Beliau yang juga Yang Di Pertua Majlis Guru Besar Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, berkata kurikulum itu turut bersandarkan enam tunjang iaitu komunikasi, perkembangan fizikal dan estetika, kemanusiaan, keterampilan diri, sains dan teknologi serta kerohanian, sikap dan nilai.  Pembaharuan lain diperkenalkan KSSR adalah Sistem Pentaksiran Pendidikan Kebangsaan (SPPK) dengan matlamat mengurangkan tekanan peperiksaan awam, memperkukuh Pentaksiran Berasaskan Sekolah (PBS), memperbaiki pembelajaran murid, pentaksiran holistik dan berterusan serta membina modal insan dengan lebih berkesan.
Ada lima kaedah pentaksiran dilaksanakan melalui SPPK iaitu pentaksiran aktiviti jasmani, sukan dan kokurikulum, pentaksiran sekolah, pentaksiran psikometrik, peperiksaan pusat serta pentaksiran pusat. Di bawah pentaksiran sekolah, setiap sekolah bertanggungjawab melaksanakan sistem pentaksiran sendiri yang dirancang dan diperiksa guru membabitkan murid, ibu bapa dan organisasi luar yang dipecahkan kepada dua iaitu pentaksiran formatif dan pentaksiran sumatif.  Pentaksiran formatif membabitkan proses sepanjang pembelajaran murid menggunakan pelbagai kaedah dalam melapor maklumat selain membuat penilaian sama ada bertulis atau verbal mengenai cara meningkatkan pembelajaran murid.  Guru tidak dibenar membandingkan murid serta meletakkan skala yang menunjukkan kedudukan mereka seperti digunakan sebelum ini.

Pentaksiran sumatif dilakukan pada hujung pembelajaran dengan membuat pertimbangan dan penilaian prestasi murid dalam meneruskan pembelajaran. Maklumat itu dalam bentuk kualitatif atau kuantitatif mengikut standard ditetapkan sekolah. Pembaharuan lain ialah segala perkembangan murid dapat dipantau apabila hasil kerja mereka termasuk ujian dan peperiksaan disimpan dalam portfolio. Dokumen itu merekodkan kegiatan dan pencapaian murid sepanjang sesi persekolahannya untuk rujukan guru dan ibu bapa.  Portfolio adalah kaedah pengumpulan hasil kerja murid yang sistematik dan menjadi bukti perkembangan murid sepanjang tempoh pembelajarannya. Dokumen ini dibahagikan kepada dua iaitu portfolio perkembangan dan pameran.  Portfolio perkembangan menunjukkan perkembangan pembelajaran murid dari semasa ke semasa, membantu guru memantau perkembangan dan membuat pentaksiran serta membolehkan murid melakukan penilaian kendiri dalam menetap matlamat yang hendak dicapai.
Dokumen itu turut membolehkan semua pihak termasuk ibu bapa menilai perkembangan pembelajaran anak dengan tepat, mengesan kekuatan atau kelemahan murid secara berterusan serta mengenal pasti bakat dan minat murid.  Portfolio pameran mempamerkan tahap penguasaan dan pencapaian murid pada akhir tempoh pembelajaran mereka selain sebagai bahan bukti untuk rujukan dan penilaian akan datang, memberi maklumat aptitud murid kepada guru yang akan mengajarnya pada tahun berikutnya serta dijadikan penilaian untuk pemberian penghargaan.  Guru Penyelaras PBS SK Taman Bukit Maluri, Cheong Oi Lai, berkata pendekatan baru ini membolehkan guru menilai murid dengan lebih berkesan dan teratur.  Katanya, portfolio memudahkan guru menyemak rekod pembelajaran murid serta mengetahui kelemahan mereka dan cara mengatasinya. "Pengukuran tahap pembelajaran murid kini dapat dilakukan menerusi standard prestasi yang berupaya menentukan tahap penguasaan mereka mengikut band bermula dari satu hingga enam.
"Setiap band memiliki penilaian bermula band satu bermaksud murid tahu, band dua (tahu dan faham), band tiga (tahu, faham dan boleh buat), band empat (tahu, faham dan boleh buat dengan beradab), band lima (tahu, faham dan boleh buat dengan beradab terpuji) serta band enam (murid tahu, faham dan boleh buat dengan beradab mithali," katanya. Beliau berkata, band satu peringkat paling asas dan menjadi kayu ukur sama ada murid berjaya menguasai sukatan pembelajaran atau tidak sebelum beralih ke band berikutnya.  Ia memberi ruang kepada guru untuk mengetahui dengan lebih mendalam kebolehan murid mengikuti pembelajaran dalam kelas dan mencari jalan penyelesaian untuk mengatasi kelemahan mereka.
Guru Besar SK Bukit Damansara, Zarina Jamil, berkata walaupun ujian bertulis masih dijalankan seperti dulu, proses penilaian KSSR mengambil kira kemahiran insaniah dan kebolehan yang ditonjolkan murid dalam kelas. "Guru perlu memahami etika perguruan, jujur dalam tugas dan tidak boleh melebihkan murid tertentu demi kepentingan peribadi," katanya mengulas mengenai kaedah penilaian murid.  Naib Yang Dipertua Persatuan Ibu Bapa dan Guru SK Bukit Damansara, Datuk Mohd Nadzli Othman, berkata, oleh sebab sebahagian proses penilaian dilakukan oleh sekolah, murid akan berusaha untuk bersaing dengan rakan lain untuk menunjukkan prestasi yang terbaik di samping meningkatkan pencapaian mereka. Katanya, mereka akan bersaing dengan murid lain untuk menunjukkan prestasi yang terbaik di samping meningkatkan pencapaian mereka.
Kesimpulannya, pengenalan KSSR menggantikan KBSR bermula tahun ini membabitkan murid Tahun Satu adalah inisiatif memperkasa modal insan negara.

03 di gua musang - Google Blog Search

03 di gua musang - Google Blog Search


papagedebe: UMNO Online - “Beberapa Projek <b>Di Gua Musang</b> <b>...</b>

Posted: 30 Sep 2012 02:03 PM PDT


Beberapa Projek Di Gua Musang Menepati Slogan 'Janji Ditepati'

Posted: 30 Sep 2012 01:39 AM PDT

GUA MUSANG, 30 Sept – Janji kerajaan Barisan Nasional (BN) untuk membawa pembangunan di jajahan ini pada pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri Galas di sini pada 2010 telah ditepati termasuk projek perumahan rakyat (PPR), kata Anggota Dewan Undangan Negeri Galas Abdul Aziz Yusoff.

Beliau berkata sebagai contoh projek PPR sebanyak 1,000 unit yang kini lebih 50 peratus siap mampu menempatkan rakyat miskin yang tinggal sebagai setinggan di kawasan tanah keretapi Tanah Melayu Bhd (KTMB), rizab sungai dan tanah kerajaan.

Projek perumahan itu yang lengkap dengan dewan besar, kelas tadika, kompleks sukan, dijangka dapat disiapkan lebih awal pada hujung tahun ini, katanya kepada kepada Bernama dalam tinjauan khas "Janji Ditepati" di sini, hari ini.

Selain projek PPR itu, katanya projek lain seperti pembinaan Kolej Poly-Teck Mara (KPTM), Sekolah Menengah Sains, Sekolah Jenis Kebangsaan Cina dan Masjid Razaleigh, kesemuanya melibatkan kos lebih RM240 juta, juga telah dilaksanakan.

Abdul Aziz berkata, banyak lagi projek kemudahan asas yang akan dilaksanakan di daerah ini terutama yang melibatkan masyarakat Orang Asli di kawasan Galas.

Antara projek itu ialah pemasangan menara telekom untuk perkhidmatan jalur lebar kepada masyarakat Orang Asli di Pos Brooke dan Handrop melibatkan kos RM14 juta, pada tahun ini.

Ministry Wants Research Varsities To Produce More Postgraduate Students

Posted: 30 Sep 2012 01:28 AM PDT

JOHOR BAHARU, Sept 30 – In line with the allocation provided under the 2013 Budget, the higher education ministry wants more postgraduate students to be produced by research universities.

The minister, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin, said apart from urging the universities concerned to churn out more new academic writings which could be used as reference, they should also produce more intellectual property materials over the longer term.

"With such a large research allocation, universities could produce more post-graduate students," he said at a media conference after opening the Johor Sand and Granite Lorry Operators Association in Johor Jaya here today.

Currently, he said there were 30,000 researchers, including postgraduate students nationwide involved in research.

Mohamed Khaled hoped, with the emphasis on human capital and research, it would assist the country in four areas, namely competitiveness, innovation, productivity and the national standard of living.

The ministry has been allocated more than RM13 billion in the 2013 Budget, the sixth largest after the education, finance and health ministries, Prime Minister's Department and defence ministry.

Belanjawan 2013 Seimbang, Ambil Kira Kepentingan Semua Golongan – Taib

Posted: 30 Sep 2012 01:23 AM PDT

KUCHING, 30 Sept – Ketua Menteri Sarawak Tan Sri Abdul Taib Mahmud menyifatkan Belanjawan 2013 sebagai seimbang dengan mengambil perhatian dan kepentingan semua lapisan masyarakat.

Beliau berkata Belanjawan itu turut melibatkan golongan yang kurang mendapat perhatian kerajaan sebelum ini khasnya generasi baru dan muda selain masyarakat perniagaan, sejajar dengan perubahan dalam negara.

Belanjawan kali ini bukan sahaja memberi banyak manfaat kepada rakyat malah juga golongan usahawan serta korporat melalui beberapa inisiatif baharu, katanya kepada pemberita selepas merasmikan program Hari Jantung Sedunia di Taman Sahabat di sini, hari ini.

Taib berkata beliau turut mengucapkan penghargaan kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak selaku Menteri Kewangan kerana berjaya membentangkan Belanjawan yang selari dengan keperluan rakyat hari ini.

Sementara, ketika berucap pada majlis itu, Taib yang berkongsi amalannya setiap hari iaitu berjalan kaki untuk kekal sihat dan cergas, berkata gaya hidup sihat perlu dijadikan amalan masyarakat hari ini khasnya generasi muda.

"Hari ini saya lihat anak muda hanya banyak mengerakkan hujung jari mereka, jadi mula hari ini kita boleh mulakan amalan dengan berjalan kaki setiap hari untuk kekal cergas," katanya.

Kira-kira 2,000 orang menyertai program Hari Jantung Sedunia itu yang turut melibatkan acara berjalan kaki mengelilingi Taman Sahabat bersama Ketua Menteri dan isteri.

Musa Mahu Wanita UMNO Sabah Sokong Semua Calon BN Dalam Pilihan Raya Umum Ke-13

Posted: 30 Sep 2012 01:17 AM PDT

KOTA KINABALU, 30 Sept – Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Musa Aman meminta semua pemimpin wanita Umno Sabah memberi sokongan penuh kepada calon Barisan Nasional (BN) pada pilihan raya umum akan datang, walaupun calon itu bukan dari Umno.

Beliau yang juga pengerusia BN negeri berkata ini bagi memastikan BN meraih kemenangan besar pada pilihan raya umum itu.

"Apa yang penting ialah semua kawasan yang ditandingi oleh calon BN menang. InsyaAllah kami mahu pastikan kemenangan besar untuk perdana menteri (Datuk Seri Najib Tun Razak) dan kerajaan BN," katanya berucap pada majlis pelancaran Program Salam Sayang Wanita Umno Sabah di Bangunan Umno, di sini, hari ini.

Pada pilihan raya umum lepas, BN hampir menyapu bersih 60 kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) dan 25 kerusi Parlimen apabila hanya kalah kerusi DUN Sri Tanjung (Tawau) dan Parlimen Kota Kinabalu.

Musa berkata rakyat Sabah wajar memberi sokongan padu kepada kerajaan BN pimpinan Najib yang begitu bertanggungjawab dan prihatin terhadap keperluan rakyat.

Sambil memberi contoh pembentangan Belanjawan 2013 oleh perdana menteri di Dewan Rakyat, Jumaat lepas, beliau berkata belanjawan itu adalah yang terbaik untuk negara.

"Tiada yang tertinggal, ia melintasi seluruh rakyat termasuk golongan tua, muda, petani, nelayan, wanita dan penjawat awam," katanya.

Musa berkata dalam Belanjawan itu, perdana menteri turut mengumumkan peruntukan sekitar RM386 juta untuk membuka 57 lagi Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M) di Sabah, Sarawak dan Labuan bagi membolehkan lebih ramai rakyat di kawasan itu membeli barangan keperluan dengan harga lebih rendah.

"Ini adalah bukti Perdana Menteri mengambil berat tentang masalah yang dihadapi oleh rakyat Sabah. Sekarang ini kita boleh membeli barang (keperluan) di mana-mana (Kedai 1Malaysia) yang harganya sama sahaja dengan harga yang ditawarkan di Semenanjung," katanya.

Terdahulu, Ketua Wanita Umno Datuk Seri Shahrizat Jalil yang juga Pengerusi Wanita BN berharap lebih ramai pemimpin wanita BN Sabah dapat diketengahkan sebagai calon pada pilihan raya umum akan datang.

Beliau juga menyatakan komitmen wanita BN untuk memberi sokongan penuh kepada perdana menteri pada pilihan raya umum ke-13 akan datang.

Najib Mahu Pemimpin BN Cekal Perjuang Kebajikan Rakyat

Posted: 30 Sep 2012 12:51 AM PDT

KUALA LUMPUR, 30 Sept – Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini berkata pemimpin parti komponen Barisan Nasional (BN) harus berani "turun ke gelanggang" untuk berjuang demi rakyat walaupun berhadapan dengan pelbagai cabaran.

"Jangan takut…jangan takut lagi, masuk ke gelanggang, inilah semangat yang kita mesti ada," katanya ketika berucap merasmikan Persidangan Perwakilan Nasional ke-41 Gerakan di sini, hari ini.

Najib yang juga Pengerusi BN berkata bahawa keberanian seperti itu menjadi lambang semangat juang yang sebenar.

"Tunjuk kekuatan kita, kita ada semangat untuk berjuang, lawan apabila anda dalam keadaan terdesak," tegasnya pada majlis yang turut dihadiri Presiden Gerakan Tan Sri Dr Koh Tsu Koon.

Perdana Menteri berkata berbekalkan semangat juang yang tinggi, kerja keras, semangat berpasukan dan perancangan stategik, BN dapat memastikan segala usaha untuk menawan hati rakyat berjaya.

Selain itu, Najib berkata masanya telah tiba untuk Parti Gerakan menjadi lebih ofensif dan tidak takut untuk membuat perubahan terutama dalam usaha merampas semula Pulau Pinang daripada DAP, sekali gus memastikan lebih banyak pembangunan dapat dilaksanakan untuk rakyat.

"Jangan takut, kita ada kes yang kuat. Pembangunan di Pulau Pinang sangat baik. Sebab apa? Sebab adanya kerjasama daripada Umno, MCA, MIC dan juga kerajaan.

"Oleh itu dalam perhimpunan ini, saya minta diperbaharui semangat, jadi rakan yang baik dan berharga kepada BN. Hanya dengan itu, anda akan mencapai kejayaan yang diimpikan," kata Najib.

Dalam pada itu, beliau turut memuji Koh berhubung hasratnya untuk tidak bertanding pada pilihan raya umum akan datang selain menyifatkan Menteri di Jabatan Perdana Menteri itu sebagai seorang pemimpin yang telah menyumbang banyak kepada parti dan negara.

"Saya nak ucap terima kasih. Banyak yang telah beliau lakukan bukan sahaja kepada Pemandu (Unit Pelaksanaan dan Pengurusan Prestasi), tapi juga dalam soal perpaduan dan Rukun Tetangga.

"Beliau seorang pemimpin yang boleh diharap yang sentiasa memberikan nasihat bernas. Macam inilah yang kita nak untuk masa depan kita," kata Najib.

PM Mahu Rakyat Waspada Dengan "Senjata" Pembangkang

Posted: 29 Sep 2012 11:23 PM PDT

KUALA LUMPUR, 30 Sept – Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini mahu rakyat berwaspada dengan tiga "senjata" iaitu kutuk, hasut dan janji yang digunakan pembangkang untuk memenangi hati mereka.

"Dia mesti kutuk (kerajaan), mereka mesti tentang (kerajaan). Selepas itu, mereka mesti hasut dan kemudian mereka menabur janji. Seperti yang saya telah katakan, mereka akan menjanjikan bulan, bintang dan waima cakerawala," katanya ketika merasmikan Persidangan Perwakilan Nasional ke-41 Gerakan di sini, hari ini.

Najib yang juga Pengerusi Barisan Nasional (BN) berkata rakyat perlu berfikir tentang janji-janji manis yang ditabur oleh pakatan pembangkang yang akhirnya terserlah sebagai racun berbisa buat mereka.

"Adakah ia benar-benar baik untuk rakyat atau akan membawa musibah kepada negara. Inilah rakyat mesti fikir, sebab nak jadi pembangkang senjatanya ada tiga — kutuk, hasut, janji," tegas Perdana Menteri.

Najib berkata untuk menjadi pembangkang yang berwibawa dalam sistem Parlimen, mereka perlu memenuhi beberapa syarat asas, satu daripadanya ialah menggunakan satu simbol sahaja.

"Pendek kata, anda perlu berdaftar sebagai sebuah parti. Tetapi Pakatan Rakyat bukan berdaftar sebagai sebuah parti atau mereka mempunyai satu symbol bersama," katanya.

Perdana Menteri berkata BN telah menggunakan satu simbol sahaja, dengan semua calonnya bertanding di bawah simbol atau lambang BN pada pilihan raya.

"Kami pergi berjumpa dengan rakyat sebagai BN, tetapi pembangkang akan pergi berjumpa rakyat dengan simbol berbeza (simbol parti masing-masing).

"Simbol tak sama…kita tak pasti sama ada mereka akan bentang manifesto yang sama," katanya dan menurutnya malah pergaduhan berhubung hukum hudud di kalangan pakatan pembangkang juga telah berlaku secara terbuka.

Najib berkata ini menunjukkan yang mereka tidak mempunyai pendirian bersama dan dasar bersama mengenai bagaimana negara ini akan ditadbir urus, dan ini diperkukuhkan lagi dengan kegagalan pembangkang mengisytiharkan "cabinet bayangan" mereka.

Najib berkata negara tidak seharusnya diperintah oleh pakatan pembangkang yang berterusan menabur janji yang tidak mampu ditunaikan.

Beliau berkata 75 peratus janji dibuat oleh kerajaan negeri Selangor pimpinan Parti Keadilan Rakyat masih tidak ditunaikan manakala BN terpaksa campur tangan untuk menyelesaikan isu Kampung Buah Pala di Pulau Pinang pimpinan DAP.

Perdana Menteri juga berkata seorang pemimpin perlu adil dan saksama, sikap yang tidak terdapat pada diri ketua pembangkang yang telah cuba menghalang seorang pegawai kanan pelajaran yang kompeten di Pulau Pinang daripada dinaikkan pangkat satu ketika dahulu.

"Bila saya semak perkara itu, saya sanggup mengambil risiko. Dia (ketika itu) Timbalan Perdana Menteri, saya pula Menteri Pendidikan…saya kata "tidak", pegawai itu mesti diberikan jawatan Pengarah Pelajaran. Dan saya bersedia menghadapi akibatnya demi menegakkan prinsip. Seorang pemimpin perlu bersikap adil dan saksama," katanya.

Beralih kepada Belanjawan 2013 yang dibentangkan beliau pada Jumaat, Najib berkata mantera falsafah kerajaan dalam penyediaannya adalah mendahulukan rakyat dan segala langkah yang dibuat adalah untuk rakyat.

"Belanjawan ini adalah mengenai rakyat serta untuk menggerakkan ekonomi. Anda tidak boleh hanya bercakap mengenai rakyat tanpa menggerakkan ekonomi, tanpa menarik pelaburan asing, pelaburan domestik, inovasi dan produktiviti.

"Terdapat 111 inisiatif atau touch points dalam Belanjawan 2013. Bacalah satu persatu-satu," katanya.

03 di pulau melaka - Google Blog Search

03 di pulau melaka - Google Blog Search


Subuh <b>di</b> Masjid Tok Guru <b>Pulau Melaka</b> | anakulucheka.com

Posted: 03 Aug 2012 04:46 PM PDT

Assalamualaikum
dari auc dot com

Auc kini sedang bercuti balik kampung orang rumah pulak kat Kota Baru ni. Berpuasa kat sini pulak. Bergerak jam 3 petang semalam sampai pukul 8 mlm kat Kota Baru, berbuka dalam kereta je. Nak berbuka kat kedai rumah dah dekat sangat.

Tok%2BGuru Subuh di Masjid Tok Guru Pulau Melaka

Biasalah kalau balik sini mesti solat kat Masjid Tok Guru dekat Pulau Melaka ni, hanya 5 minit perjalanan dari rumah Mak Mertua auc ni. Seronok solat kat sini, kebiasaan setiap lepas solat Tok Guru akan menyampaikan sedikit tazkirah ringkas. Dan lepas solat akan mentahnik baby, kadang-kadang tu sampai berpuluh orang satu pagi. Mana ada MB gini weh….

Tok%2BGuru%2B2 Subuh di Masjid Tok Guru Pulau Melaka

Pelajar Tahfiz di Majid Tok Guru sedang membaca doa Mathurat, ini merupakan rutin setiap pagi bagi pelajar di sini.

Tahfiz%2Bdi%2BMasjid%2BTok%2BGuru Subuh di Masjid Tok Guru Pulau Melaka


This post has been viewed 258 times.

ads