Ahad, 21 Julai 2013

03 di machang - Google Blog Search

03 di machang - Google Blog Search


Kemenangan BN <b>di Machang</b> kekal - The Borneo Post Online

Posted: 16 Jul 2013 04:40 PM PDT

Posted on July 17, 2013, Wednesday

KOTA BAHARU: Mahkamah Pilihan Raya di sini semalam menolak petisyen yang difailkan PKR bagi membatalkan keputusan pilihan raya Parlimen Machang yang dimenangi Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum Ke-13 pada Mei lepas.

Hakim Pilihan Raya Datuk Zamani Abdul Rahim yang menolak petisyen itu dengan kos, berkata pihak pempetisyen telah gagal mematuhi beberapa peraturan mengikut Kaedah 9 Kaedah-kaedah Petisyen Pilihan Raya 1954.

Beliau mengarahkan pihak pempetisyen membayar kos RM30,000 kepada responden pertama iaitu Anggota Parlimen Machang Datuk Ahmad Jazlan Yaakub dan masing-masing RM15,000 kepada responden kedua dan ketiga itu Pegawai Pengurus Pilihan Raya serta Suruhanjaya Pilihan Raya.

Pada PRU13 lalu, Ahmad Jazlan yang juga Ketua UMNO Bahagian Machang mengalahkan calon PKR, Wan Zawawi Wan Ismail dengan majoriti 805 undi.

Petisyen itu telah difailkan Wan Zawawi.

Zamani menjelaskan kegagalan utama pihak pempetisyen dalam kaedah itu ialah notis kelayakan peguam yang hanya membenarkan peguam Hisham Fauzi mewakili pempetisyen dan bukannya penama lain dan satu lagi alasan adalah hujahan yang tidak menepati kaedah yang sama.

Pada Rabu lepas, peguam mewakili BN Datuk Mohd Hafarizam Harun membantah kehadiran tiga peguam untuk mewakili pempetisyen bagi Parlimen Machang iaitu R. Sivarasa, Latheefa Koya dan Muhammad Afiq Muhammad Noor.

Menurut Mohd Hafarizam ketiga-tiga peguam itu tidak boleh mewakili pempetisyen itu kerana mereka bukan peguam bela yang dilantik oleh pempetisyen mengikut Kaedah 9 Kaedah-kaedah Petisyen Pilihan Raya 1954.

Zamani kemudian membenarkan bantahan Mohd Hafarizam itu.

Pada prosiding semalam, Mohd Hafarizam turut membawa perhatian Zamani mengenai tindakan Latheefa Koya yang mempertikaikan keputusan hakim pada prosiding lepas melalui Twitter yang disifatkan sebagai menghina mahkamah.

Namun, Zamani berkata beliau tidak mahu melibatkan dirinya dalam perkara berkenaan dan perkara itu sepatutnya dibawa kepada Majlis Peguam.

"Bagi saya Majlis Peguam yang perlu menasihatkan para peguam dan saya tidak mahu terlibat dalam tindakan berbentuk politik dan segala keputusan saya adalah telus," katanya.

Pada Rabu lepas, Zamani menolak petisyen PAS bagi Dewan Undangan Negeri Selising yang dimenangi BN.

DUN Selising itu dimenangi calon BN Zulkifle Ali yang menewaskan calon PAS, Saipul Bahrim Mohamad dan calon Bebas Ibrahim Ismail dengan majoriti 107 undi.

Bagaimanapun pada prosiding itu, Zamani menolak bantahan awal yang difailkan oleh defendan-defendan iaitu daripada PAS bagi membatalkan petisyen Parlimen Bachok, DUN Jelawat dan DUN Gaal yang dibuat oleh BN dan telahpun menetapkan tarikh untuk perbicaraan bagi kesemua petisyen berkenaan.

Selain Mohd Hafarizam, peguam lain yang mewakili BN pada petisyen itu ialah Abu Bakar As-Siddiq, Nor Azli Ahamed, Mohd Ilias Mohd Noor dan Raihanah Ashriqin Ariffin.

Manakala PKR pula diwakili Hisham Fauzi sementara Azizan Md Arshad mewakili responden kedua dan ketiga. — Bernama

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

03 di perupok - Google Blog Search

03 di perupok - Google Blog Search


terkini... ada cubaan rasuah pengundi dari parti pas <b>di</b> dun <b>perupok</b>

Posted: 22 Apr 2013 09:00 AM PDT

Cubaan menyogok pengundi di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Perupok membuktikan bahawa Pas bukan sebuah parti yang bersih.
Pengerusi Barisan Nasional (BN) Kelantan, Datuk Seri Mustapa Mohamed berkata, sekiranya benar berlaku dakwaan tersebut, ia membuktikan bahawa Pas adalah sebuah parti yang mengamalkan rasuah.
Justeru itu, beliau menyeru kepada semua pengundi yang cuba disogok supaya membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) supaya tindakan segera dapat diambil.
"Ini satu perkara yang memalukan kalau benar berlaku kerana Pas selalu mengatakan mereka parti bersih tidak ada rasuah, mereka sebenarnya rasuah bukan kami," katanya kepada pemberita selepas melakukan tinjaun mesra di bandar tersebut di sini hari ini.


03 di wakaf che yeh - Google Blog Search

03 di wakaf che yeh - Google Blog Search


BLOG KELANTAN: 03 <b>di wakaf che yeh</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Jun 2013 03:24 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KELANTAN: 03 <b>di wakaf che yeh</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Jun 2013 03:04 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KELANTAN: 03 <b>di wakaf che yeh</b> - Google Blog Search

Posted: 29 May 2013 03:16 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KELANTAN: 03 <b>di wakaf che yeh</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Apr 2013 03:14 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KELANTAN: 03 <b>di wakaf che yeh</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Apr 2013 03:50 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KELANTAN: 03 <b>di wakaf che yeh</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Mar 2013 03:37 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Hotel <b>di</b> sekitar <b>Wakaf Che Yeh</b> | Hotel <b>di</b> Kelantan

Posted: 11 Sep 2011 11:45 PM PDT

Hotel di Wakaf Che Yeh Kelantan

Hotel-hotel di sekitar Wakaf Che Yeh merupakan hotel yang masih lagi baru dan sangat dicadangkan. Sesuai jika anda mempunyai jadual percutian yang padat dan ingin menikmati penginapan yang masih baru dan selesa.

Kelebihan menginap di sini kawasannya merupakan pasar Wakaf Che Yeh yang popular serta lokasinya yang strategik. Jika menginap di sini, boleh bersiar-siar di pasar malam Wakaf Che Yeh selepas keluar dari pintu hotel, hanya berjalan kaki sahaja.

Jarak Wakaf Che Yeh dengan pusat bandar Kota Bharu adalah lebih kurang 3 km. Untuk ke Kubang Kerian,  Pasir Mas dan Rantau Panjang juga mudah. Terdapat banyak pilihan hotel di sini. Antara hotel yang terdapat betul-betul di kawasan membeli-belah Wakaf Che Yeh adalah seperti di bawah.

Anda sangat digalakkan untuk membuat tempahan hotel secara online di laman web seperti Agoda.com, Booking.com atau LateRooms.com kerana kadar online adalah lebih murah dari walk-in dan tempah online adalah lebih mudah lagi menjimatkan.

Hotel Polyland

Hotel Polyland Wakaf Che Yeh

Polyland Hotel & Apartment

Hotel Ridel Cawangan Wakaf Che Yeh

Hotel Ridel Wakaf Che Yeh

Ridel Boutique Hotel

Seroja Inn (Hubungi 09-741 6767)

Sri Seroa Inn Wakaf Che Yeh

Sri Seroja Inn

Ombak Inn

Ombak Inn Wakaf Che Yeh

Ombak Inn

Khalifa Inn

Khalifa Inn Wakaf Che Yeh

Khalifa Inn

Dynasty Inn

Dynasty Inn Wakaf Che Yeh

Dynasty Inn

Penuh Inn (09-7412490 / 7412491)

Penuh Inn Wakaf Che Yeh

Penuh Inn

Holiday Villa Hotel and Suites (09-7474004)

Holiday Villa Hotel & Suites Wakaf Che Yeh Kota Bharu

Holiday Villa Hotel & Suites. Hotel 4 bintang yang baru dibuka

03 di pulau melaka - Google Blog Search

03 di pulau melaka - Google Blog Search


BLOG KELANTAN: 03 <b>di pulau melaka</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Jul 2013 01:10 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Bangun <b>pulau di</b> Selat <b>Melaka</b> - Utusan Online

Posted: 27 May 2013 10:51 AM PDT

Oleh amran mulup
utusanmelaka@utusan.com.my

Pulau Besar bakal dimajukan lagi sebagai tarikan pelancongan, di Melaka.

MELAKA 27 Mei - Kerajaan negeri akan mengambil inisiatif membangunkan beberapa pulau di perairan Selat Melaka sebagai destinasi baharu pelancong dalam usaha merancakkan lagi sektor pelancongan di negeri ini.

Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan, Warisan, Pembangunan Pantai dan Pulau-Pulau, Datuk Ghazale Mohamad berkata, kerajaan negeri melihat pulau-pulau sedia ada berpotensi untuk menarik minat pelancong khususnya dari luar negara seperti di Sabah, Terengganu dan Johor.

''Di Melaka ada beberapa pulau yang boleh dibangunkan dalam sektor pelancongan antaranya adalah Pulau Upeh, Pulau Undan, Pulau Besar, Pulau Burung dan beberapa pulau kecil.

''Saya akan meninjau pulau-pulau tersebut dalam tempoh terdekat ini untuk melihat potensi jika ia boleh dibangunkan sebagai destinasi pelancongan baharu," katanya di sini hari ini.

Beliau berkata, ramai yang tidak mengetahui beberapa pulau di perairan negeri ini mempunyai pantai yang cantik dan boleh diketengahkan sebagai destinasi pelancongan.

Bagi memastikan kejayaannya kata Ghazale, beliau bersama Jabatan Perikanan dan beberapa agensi lain akan membuat lawatan ke beberapa pulau berkenaan untuk melihat kesesuaian bagi dijadikan lokasi kedatangan pelancong.

Beliau menambah, jika pulau-pulau berkenaan mempunyai tarikan dan mudah untuk berlabuh, mungkin ada beberapa infrastruktur akan dibangunkan di pulau tersebut.

Kemudahan tersebut katanya, adalah untuk pulau-pulau lain dan bukannya Pulau Besar yang telah mempunyai pelbagai kemudahan.

''Sebagai permulaan untuk jangka pendek ini, kita akan menyediakan pakej melawat pulau menaiki bot pada kadar bayaran berpatutan," ujarnya.

ads