Ahad, 16 Disember 2012

03 di pasir puteh - Google Blog Search

03 di pasir puteh - Google Blog Search


Anak bekas ahli Parlimen <b>Pasir Puteh</b> parah ditetak

Posted: 04 Nov 2012 04:39 AM PST

KUALA LUMPUR - Anak bekas Ahli Parlimen Pasir Puteh, Wan Mohd Faizal Wan Mohd Najib, cedera parah di kepala, tengkuk dan tangan akibat ditetak oleh tiga lelaki bersenjatakan parang di Wangsa Maju di sini, pagi tadi.

Dalam kejadian jam 10.30 pagi itu, mangsa berusia 24 tahun terpaksa berlari sejauh kira-kira 30 meter menyelamatkan diri dalam keadaan berlumuran darah sebelum rebah di sebuah restoran.

Timbalan Ketua Polis Daerah Sentul, Superintendan Othman Abu Bakar berkata, ketika kejadian mangsa yang bekerja sebagai jurujual kereta berjalan berseorangan dan didatangi tiga lelaki.

"Dipercayai dua lagi rakan suspek menunggu di dalam kereta jenis Proton Perdana warna hitam, berlaku pergelutan antara mangsa dan tiga lelaki berkenaan, mangsa terkena beberapa tetakan di kepala, tengkuk dan tangan" katanya.

Menurutnya, mangsa kemudian melarikan diri dan rebah di restoran.

"Orang awam dan pelayan di restoran kemudian menghubungi polis dan ambulans, mangsa dihantar ke Hospital Kuala Lumpur untuk menerima rawatan, difahamkan mangsa kini ditempatkan di wad unit rawatan rapi," katanya.

Othman berkata, pihaknya masih menyiasat motif sebenar kejadian. Kamera litar tertutup di lokasi kejadian tidak dapat memberi sebarang petunjuk.

"Kami juga mendapati beberapa barang berharga milik mangsa tidak diambil oleh tiga lelaki berkenaan," katanya.

sumber:http://www.sinarharian.com.my/semasa...tetak-1.100838

03 di kok lanas - Google Blog Search

03 di kok lanas - Google Blog Search


7 lot Banglo <b>di Kok Lanas</b> | Azmiral.com

Posted: 23 Sep 2012 03:38 AM PDT

Harga mengikut keluasan rumah

  1. 1000kp – RM181,000
  2. 1200kp – RM203,000
  3. 1400kp – RM225,000
  4. 1600kp – RM247,000

Luas Tanah : 5400kp+++

lokasi

-Lebih krg 700m ke jln besar
-3 km ke pasar Kok lanas
-Lebih kurang 5km ke Polikteknik Kota Bharu
-lebih krg 3km ke Kolej Komuniti
-lebih krg 4km ke Kem Desa Pahlawan

Design dan plan rumah mengikut citarasa dan pilihan pembeli. KLIK DI SINI untuk melihat contoh pelan dan rekabentuk.

03 di kota bharu - Google Blog Search

03 di kota bharu - Google Blog Search


Muslimeen United: Kuliah Jumaat Terkini TGHarunDin <b>Di Kota Bharu</b>

Posted: 11 Dec 2012 03:02 PM PST


03 di rantau panjang - Google Blog Search

03 di rantau panjang - Google Blog Search


.: Gelagat &#39;Bacal&#39; Dan Pembahagian Kerusi <b>Di Rantau Panjang</b>

Posted: 25 Aug 2012 08:22 PM PDT


Malam ini hendak berpaling ke politik kampung sendiri sekilas dengan memberi gambaran mengenai kedudukan Umno dan bakal-bakal calon (bacal) yang kini sedang giat menayang 'bojen' dan membentang manifesto peribadi  kepada rakyat. Mereka berbuat awal-awal lagi mana tahu  takut-takut dipilih menjadi calon.

Khabarnya mereka yang merasakan layak menjadi calon dan teringin sangat melihat gambar ditampal di pokok kepala bergerak aktif masuk kampung keluar kampung tidak kira hujan kilat angin ribut. Pantang ada kematian, perempuan bersalin atau anak lembu jatuh telaga buta, bacal ini akan berlari kenjang masing-masing menghulurkan bantuan.


Macam-macam gaya dan cara dilakukan oleh 'bacal' ini. Salah seorang sudah termasuk dalam kelambu veteran, katanya rajin mengunjungi surau dan masjid yang sebelum ini kalau ditanya mana pintu utama masjid pun tidak tahu. Kalau ada tempat 'berbewah' (kenduri)  bukan saja duduk di bendul tetapi terus menuju ke serambi tempat bergulai ambil sodek terus kacau gulai atau nasi dalam kawah. Pernah terjadi kerana tidak berhati-hati gulai yang dikacau salah seorang bacal ini merencik ke mukanya sampai melecur bawah dagu. Nasib baik tak buruk!

Ada juga bacal ini bergerak menawan hati rakyat dengan cara lain mengikut kemampuan dan idea tersendiri. Ada yang mengadakan pesta fun fair, atau pun menjadi penganjur pertandingan burung candik. Disediakan hadiah berupa basikal, periuk nasi, ataupun basikal chopper dan sebagainya.

Manakala bacal yang ada duit sikit khasnya yang dilantik menjadi pengarah Dun lain pula caranya. Masa bulan Ramadhan baru-baru ini kerap mengadakan majlis berbuka puasa dan memberi zakat fitrah ada yang sekadar RM20 hingga RM30 ringgit seorang. Manakala bacal yang tidak berduit, tidak tahu hendak 'menyangak' duit parti tidak berbuat apa-apa melainkan berdoa. Bacal yang kaki agak panjang sedikit dan ada konteks dengan ibu pejabat parti di KL tidak perlu pedulikan rakyat atau berkhemah di kedai-kedai kopi cukup melangut di bawah dagu pemimpin di ibu kota.

Kerusi dalam kawasan Rantau Panjang ada empat saja, tiga Dun (state) dan satu parlimen. Kerusi-kerusi state, Gual Periok, Buku Tuku dan Meranti. Kerusi Parlimen  ialah Rantau Panjang.

Setakat hari ini ada lapan orang yang disebut-sebut akan menjadi calon (bacal) atau dikatakan layak atau merasakan diri mereka anggun menjadi calon dari pihak Umno. Masing-masing telah "chot" kerusi masing-masing. Mereka, ketua bahagian Rantau Panjang Abdullah Mat Yassin, timbalan ketua Shaari Hussein, naib ketua Mohamad Daud, ketua pemuda Affandi Yusuf.

Selebihnya, bekas ketua bahagian Mohd Zain Ismail, bekas bendahari Ghazali Ismail dan bekas setiausaha bahagian, Mamat Jusoh. Turut sama dijaja sebagai bacal ialah bekas ahli jawatan kuasa bahagian Wan Amiruddin Wan Daud dan bekas pegawai belia Dr Danial. Selain Danial yang lain merupakan pernah menjadi pemimpin Umno bahagian Rantau Panjang.

Daripada lapan calon itu empat pernah bertanding dan dua pernah menjadi wakil rakyat. Yang pernah jadi wakil rakyat (menang) ialah Shaari Hussein (Gual Periok) dan Mat Zain Ismail (Bukit Tuku).

Mereka yang pernah bertanding dan kalah Abdullah Mat Yasssin. Bertanding dua kali, sekali di parlimen Rantau Panjang dan sekali lagi di Dun Meranti, dua-dua tewas. Mohamad Daud dikerusi parlimen Rantau Panjang begitu juga dengan Afandi Yusuf. Manakala yang belum merasai sebagai calon ialah Wan Amiruddin, Mamat Jusoh, Ghazali dan Danial.

Nama-nama kelapan-lapan orang itu khabarnya sudah pun dihantar ke pengetahuan ketua perhubungan Umno Kelantan Mustapa Mohamed. Nama-nama itu sudah melalui saringan di peringkat bahagian dan juga melalui laporan mengenai latar belakang dan keperibadian mereka dari pihak SB. Pendeknya latar belakang, tingkah laku dan rekod perkhidmatan mereka sudah dalam pengetahuan parti.

Apakah Mustapa sudah membuat senarai pendek - memilih satu nama untuk satu kerusi tidak diketahui, ataupun beliau menghantar kesemua nama-nama terlibat. Bagaimana pun ada juga maklumat dalaman mengatakan pihak Mustapa sedang mengenal pasti sehalus-halusnya nama-nama itu untuk disesuai dengan kerusi yang bakal ditandingi. Mustapa terpaksa meninjaun dari berbagai aspek dan berbagai sumber bagi memastikan kemenangan. Bertanding saja tidak ada gunanya kalau kalah.

Sebelum ini Mustapa pernah memanggil beberapa orang tertentu di Rantau Panjang yang bertelagah sesama sendiri bagi menyelesai atau melendikkan keadaan. Pertemuan itu juga tentulah untuk mengelakkan perebutan sesama sendiri di Rantau Panjang. Sebelum ini Umno bahagian Rantau Panjang mengalami pergolakan besar apabila berlaku dua mesyuarat bahagian yang serentak. Umno Rantau Panjang terbelah dua macam buah tembiar masak merah. Satu kumpulan diketuai oleh ketua bahagian sekarang Abdullah Mat Yassin dan satu lagi diketuai bekas ketua Mohd Zain.

Apakah hasil pertemuan itu keadaan Umno Rantau Panjang hari ini sudah tenang? Tetapi yang jelasnya penyelesaian dibuat oleh Mustapa satu keputusan yang adil dan saksama di mana beliau tidak berpihak ke mana-mana pihak dan menafikan peranan mana-mana pihak untuk pembangunan parti. Itu yang beliau harapkan.

Keadilan itu terserlah apabila Mat Zain yang kehilangan jawatan sebagai ketua Umno bahagian dilantik menjadi pengarah Dun Gual Periok, manakala Ghazali Ismail pengarah Dun Bukit Tuku. Shaari walaupun tidak menjadi pengarah mana-mana Dun tetapi diberi keistimewaan bila mana orang-orangnya yang pernah dilantik menjadi Pegawai Penyelia Mukim (PPM) dilantik semula. Ketua pemuda Afandi Yusuf pula dilantik sebagai pengarah Dun Meranti.

Perlantikan atau ambil bicara Mustapa menerusi 'perlantikan' itu menyebabkan kini berlaku 'pengecotan' penanda kerusi bakal ditandingi masing-masing. Atas perasaan pengarah akan dilantik menjadi bacal maka Shaari, Ghazali dan Mat Zain serta Afandi merasakan mereka mempunyai tempat masing-masing dalam pilihan raya akan datang. Apakah realitinya begitu?

Kalau benar begitu Ghazali sepatutnya tidak menjadi pengarah di Bukit Tuku sebaliknya di Gual Periok kerana rumahnya berada dalam Dun Gua Periok, Dun Bukit Tuku patutnya diungguli Mohd Zain. Adapun pertukaran itu bunyinya kerana orang Gual Periok tidak dapat menerima Ghazali maka beliau dipindah. Awal-awal lagi kata setengah orang sebelum pegawai pilihan raya buka pusat mengundi Ghazali sudah kalah kalau diletakkan bertanding di Gual Periok. Apakah jaminannya kalau beliau bertanding di Bukit Tuku?

Selain beliau kerusi Gual Periok juga menjadi idaman Shaari dan Mamat Jusoh. Mungkin Mamat tidak menjadi masalah besar kerana dia hanya berangan-angan saja untuk jadi calon. Bagi Mamat yang sudah berkarat dalam Umno cukup kalau dapat berangan-angan sebagai calon sudah puas baginya. Tetapi Shaari wajar untuk kerusi Gual Periok kerana beliau pernah berkhidmat di situ. Pemerhatian kampung pula berpendapat kalau Shaari turun sekali lagi di kerusi itu dia mampu mengalahkan wakil rakyat Pas kini.

Kalau Shaari di Gual Periok, Mat Zain perlu kembali ke tapak asalnya di Bukit Tuku. Beliau pernah berkhidmat dua penggal di kerusi berkenaan. Pengaruhnya juga ramai di situ. Namun kalau Umno ingin melakukan transformasi mahu meletakkan orang berdarah muda Wan Amiruddin boleh diperjudiankan di Bukit Tuku. Bagi mengelak kekecewaan Mat Zain beliau boleh difikirkan untuk bertanding di kerusi parlimen Rantau Panjang. Macam mana dengan Ghazali?  Kerusi "Golok" ada untuknya.

Struktur perlantikan pengarah Dun hari ini menampakkan persiapan ke arah itu, Mat Zain mungkin akan diletak bertanding di kerusi Rantau Panjang. Bagaimana pun dengan menjelmanya orang bernama Dr Danial bekas pegawai belia dan kini menceburi diri sebagai motivator boleh menggugat peluang Mohd Zain. Danial dikata mempunyai pengalaman luas dalam pengurusan massa dan latar belakang pendidikan yang baik. Dia lepas dari universiti luar negara. Kebelakangan ini sibuk memberi motivasi kepada pelajar dan orang kampung.

Jika hendak dibandingkan kualiti yang ada kepada Danial, dia mengatasi kualiti bacal-bacal lain terutamanya ketua bahagian sendiri Abdullah Mat Yassin. Walaupun Abdullah bekas pegawai kerajaan tetapi dia kalah dari segi syaksiah dan peribadi. Latar belakang dan perangainya di bahagian Rantau Panjang telah merosakkan imej Umno Rantau Panjang. Wajah Abdullah di Rantau Panjang lebih kurang tiang jamban sahaja!

Ringkasnya untuk calon parlimen Rantau Panjang dengan menolak Abdullah, ia ada dua nama bacal saja kini, iaitu Mohd Zain dan Danial. Adapun bekas calon sebelum ini Afandi Yusuf sudah tidak termasuk dalam book kira-kira. Afandi sendiri kini sudah jarang pulang ke Rantau Panjang. Anak muda yang berbakat ini awal-awal lagi sudah patah di tengah jalan disebabkan syok dengan kehidupan Kuala Lumpur. Kalaupun Umno masih mengambil kira atas dia seorang yang boleh membaca doa lebih baik dari bacal lain, mungkin Afandi diletakkan di Meranti untuk berdepan dengan Nasaruddin Daud. Tetapi kalau Abdullah tetap gila hendak jadi calon dia boleh ambil kerusi itu atas kapasitinya sebagai ketua bahagian.

Apapun nama-nama itu semua masih kekal berada dalam senarai bacal kecuali nama Mamat Jusoh dan Mat Daud yang sudah lama bergulung dalam sungaik Golok. Kedua-dua mereka sudah dicicirkan awal-awal lagi. Cuma Umno sedang mencari mekanisme bagaimana untuk merawat hati Abdullah sekiranya namanya juga dicicirkan. Mamat Jusoh tidak menjadi masalah sebab dia seorang yang setia kepada parti sejak dari dulu lagi. Manakala Mat Daud bukan seorang ambisius dalam politik, dia menjadi calon tahun 2004 dulu pun kerana tidak ada seorang pun ahli Umno berminat untuk bertanding di kerusi parlimen Rantau Panjang.

Nama-nama ini sedang diperhatikan. Saya percaya Mustapa sedang memantau nama-nama ini dari masa ke semasa. Walaupun nama-nama ini mungkin sudah dikirimkan kepada presiden parti, tetapi Mustapa masih berhak untuk membuat pindaan disaat-saat terakhir. [wm.kl.10:17 am 26/08/12]

03 di machang - Google Blog Search

03 di machang - Google Blog Search


GOMO BUKU GOMO - KARNIVAL KARANGKRAF <b>DI</b> <b>...</b> - karya bestari

Posted: 07 Dec 2012 03:14 AM PST

Berikut diperincikan cara–cara untuk membuat pesanan melalui pos seperti berikut:

  1. Anda dikehendaki membeli wang pos/ kiriman wang/ cek dengan nilai harga buku yang ingin dibeli. Contohnya buku "Zakat Terapi Kekayaan", harganya ialah RM 18.00. Atas Nama GRUP BUKU KARANGKRAF SDN. BHD.
  2. Tambahan kos penghantaran. Jadi jumlah wang pos yang harus dibeli ialah RM 18.00 + Kos penghantaran RM4. Bayar terus ke akaun Karangkraf Mall Sdn. Bhd. (MBB 014271204204).
  3. Tuliskan nama, alamat penuh, emel dan nombor telefon anda untuk dihubungi.Emelkan atau fakskan kepada kami 03-51017483
  4. Poskan wang pos berkenaan ke alamat: Lot 2, Jalan Sepana 15/3, Off Persiaran Selangor, Seksyen 15, 40200 Shah Alam, Selangor.
  5. Sebarang pertanyaan berkenaan kiriman melalui pos, bolehlah merujuk kepada Nor Azliza (Liza) di talian 017-3798983. RJ Shahfaizal: 019-3310102 Wan Rohana: 019-2557380. No. Tel Office: 03-51017480/7481/7478

03 di jeli kelantan - Google Blog Search

03 di jeli kelantan - Google Blog Search


Tanah <b>di Jeli</b>, <b>Kelantan</b> utk dijual « Hartanah utk dijual di Malaysia

Posted: 03 Oct 2012 04:01 AM PDT

Image

Negeri : Kelantan

Daerah : Jajahan Jeli

Bandar/Pekan/Mukim : Mukim Jeli

Tempat : Mukim Jeli

Luas Lot : 2.565 Hektar  (6.34 ekar)

Kategori : Pertanian

Hak Milik Selama lamanya dan REZAB Melayu

Hubungi Sdr Zahid +6012 964 2994

03 di ketereh - Google Blog Search

03 di ketereh - Google Blog Search


Rakaman Video Ceramah Anwar Ibrahim <b>Di Ketereh</b>: Hanya lembu <b>...</b>

Posted: 14 Jun 2012 05:11 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Rakaman Video Ceramah Anwar Ibrahim Di Ketereh: Hanya lembu umno flip flop boleh rampas, Kelantan kekal dengan PR… Share this: StumbleUpon · Reddit. Like this: Like. Be the first to like this. This entry was posted on ...

ads