Rabu, 20 Februari 2013

03 di jelawat kelantan - Google Blog Search

03 di jelawat kelantan - Google Blog Search


RM5j Bantu 13,000 Penerima <b>Di</b> DUN <b>Jelawat</b> | Kota Bharu News

Posted: 17 Feb 2013 05:31 PM PST

BACHOK - Kerajaan Pusat memperuntukkan lebih RM5 juta bagi pemberian Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 2 untuk kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Jelawat membabitkan lebih 13,000 penerima termasuk 3,600 orang bujang. 
Penyelaras Dewan Undangan Negeri (DUN) Jelawat, Datuk Dr. Ilias Husain berkata, keputusan kerajaan meneruskan pemberian bantuan sebanyak RM500 itu kepada ketua keluarga dan RM250 kepada golongan bujang adalah wajar kerana membantu golongan berpendapatan rendah menjalani kehidupan mereka. 
Beliau yang juga Pengerusi Dewan Perniagaan Islam Malaysia (DPIM) Kelantan berkata, maklum balas yang diterima dalam kalangan rakyat terutama golongan petani, nelayan dan buruh kasar di negeri ini berhubung pelaksanaan BR1M adalah sangat positif. 
"DPIM Kelantan telah membuat analisis dan tinjauan di peringkat akar umbi mendapati 99 peratus rakyat miskin dan mereka yang berpendapatan RM3,000 ke bawah di negeri ini menghargai dan menyanjung tinggi pemberian BR1M. 
"Hanya satu peratus yang memperlekehkan keikhlasan kerajaan kerana terlalu taksub dengan pengaruh parti pembangkang walaupun mereka turut mengambil dan menikmati manfaat daripada pemberian bantuan itu," katanya kepada pemberita ketika ditemui dalam majlis makan pagi dan sembang bersama rakyat di Kedai Kopi Fauzi Pekan Jelawat, dekat sini hari ini. 
Ilias yang juga Timbalan Ketua UMNO Bahagian Bachok berkata demikian ketika diminta mengulas jaminan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak kelmarin bahawa BR1M tidak akan dihentikan kerana ia adalah pulangan semula kepada rakyat hasil pertumbuhan ekonomi negara yang tinggi. 
Mengulas lanjut, Ilias berkata, pemimpin pembangkang sepatutnya tidak mempolitikkan pemberian BR1M kerana pendekatan itu adalah usaha murni Kerajaan Pusat dalam memastikan rakyat mendapat pembelaan sewajarnya selaras dengan dasar negara berkebajikan yang telah lama dilaksanakan oleh Kerajaan Pusat diterajui oleh Barisan Nasional (BN). 
Kata Ilias, negeri-negeri di bawah parti pembangkang termasuk Kelantan yang kaya dengan hasil bumi, juga boleh melaksanakan pendekatan sama sekiranya berkemampuan untuk berbuat demikian. 
Apa yang penting bagi kerajaan negeri kata beliau, untuk merancang pembangunan bagi memacu pertumbuhan ekonomi berbanding memperlekehkan setiap setiap usaha murni BN dalam membantu rakyat. 
"Setakat ini tiada apa pun dilakukan oleh pembangkang yang menerajui pentadbiran kerajaan negeri berhubung kebajikan rakyat Kelantan kecuali lebih fokus kepada isu politik, ceramah dan slogan," katanya.

03 di pasir puteh - Google Blog Search

03 di pasir puteh - Google Blog Search


Pari gergasi <b>di Pasir Puteh</b> | Berita Melayu Online

Posted: 12 Feb 2013 12:39 AM PST

Pasir Puteh: "Bot kami hampir tenggelam ketika menarik pari ini ke tebing, malah terpaksa berhempas-pulas dua jam sebelum berjaya menaikkannya ke darat," kata Muhammad Azri Azmi, 20, menceritakan detik cemas selepas berjaya menangkap seekor pari betina seberat 130 kilogram menggunakan pukat, semalam.

Pari gergasi di Pasir Puteh

Pari batik itu ditemui tersangkut di pukat dipasang Muhammad Azri bersama rakannya, Nik Mohamad Anas Nik Mansor, 17, di Terusan Kemasin-Semerak di Gate Kulim, kira-kira jam 5 petang kelmarin sebelum memeriksanya semula pada jam 7.30 pagi semalam.

Muhammad Azri dari Kampung Gong Datuk, berkata, pada mulanya dia dan Nik Mohamad Anas menyangka pukat tersangkut benda berat selepas tidak mampu mengangkatnya dan menariknya menggunakan bot.

Katanya, malang bagi mereka apabila enjin bot rosak menyebabkan terpaksa mendayung sejauh 80 meter ke tebing.

"Sebaik tiba di tebing, benda berat itu tiba-tiba menggelupur sebelum saya nekad menyelam untuk melihat apa yang tersangkut pada pukat dan terkejut melihat seekor pari bersaiz tiga meter panjang dan dua meter lebar berusaha keluar dari pukat.

"Kami berusaha menaikkan pari itu, namun tidak mampu kerana terlalu berat. Tali sebesar jari telunjuk terpaksa digunakan untuk menaikkannya ke darat selepas dua jam berhempas pulas 'bertarung," katanya. – myMetro

Related posts:

03 di bunut payong - Google Blog Search

03 di bunut payong - Google Blog Search


Hajat tunai umrah berkecai - Generasi Perkasa.Com

Posted: 18 Feb 2013 10:31 PM PST

- Hajat seorang remaja untuk menunaikan umrah Mac ini, tidak kesampaian apabila dia terkorban dalam nahas jalan raya selepas motosikal yang ditungganginya merempuh belakang sebuah kereta dalam kejadian di jambatan Bunut Payong, di sini, petang kelmarin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

03 di gaal kelantan - Google Blog Search

03 di gaal kelantan - Google Blog Search


Markaz Siswazah <b>Kelantan</b>: KHIDMAT KESIHATAN <b>DI</b> DUN <b>GAAL</b> <b>...</b>

Posted: 12 Sep 2008 09:13 PM PDT

Banner YB DUN Gaal, YB Dr Nik Mazian..
Orang kampung besar kecik, mari nok juppo doktor...
Buleh dapat ubat panadol doktor?
Doktor dari hospital berdekatan...
Beramah mesra dengan pesakit...
Lokasi di Pejabat Penggawa Daerah Gong Datok, Pasir Puteh...

di negeri kelantan - Google Blog Search

di negeri kelantan - Google Blog Search


Sidang Media :- MEMORANDUM TUNTUTAN ROYALTI <b>NEGERI</b>

Posted: 11 Jan 2013 01:58 AM PST

r_memorandum_tuntutan_petronas5-royalti

r_memorandum_tuntutan_petronas2-royalti

r_memorandum_tuntutan_petronas4-royalti

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani

 

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh;

Yang Amat Berusaha Tan Sri;

MEMORANDUM TUNTUTAN ROYALTI NEGERI KELANTAN, ISU PEMBERIAN WANG EHSAN KEPADA TERENGGANU-KELANTAN-PAHANG, ISU PERSEMPADANAN LAUT DAN PERTINDIHAN MEDAN BERTAM ANTARA NEGERI PAHANG DAN TERENGGANU, ISU TUNTUTAN KENAIKAN ROYALTI BAGI SABAH DAN SARAWAK.

Pihak Gabungan Profesional Menuntut Royalti, Pendaratan Minyak Dan Gas (ROYALTI) atau lebih dikenali sebagai "R", kini merupakan gabungan 100 buah NGO dari negeri-negeri pengeluar minyak dan gas iaitu Kelantan, Terengganu, Pahang, Sabah dan Sarawak. Kini dikenali sebagai R MALAYSIA.

 

TUNTUTAN RAKYAT KELANTAN

1. petronas perlu jelaskan bayaran tunggakan royalti bernilai rm10.4 billion

Kerajaan Negeri Kelantan melalui Pengerusi Jawatankuasa Tuntutan Royalti, Pendaratan Minyak dan Gas Negeri Kelantan telah mengumumkan pada 3 Oktober 2012, di Istana Kehakiman Putrajaya bahawa tunggakan jumlah Bayaran Tunai ataupun Royalti yang PETRONAS dan Kerajaan Malaysia perlu bayar adalah sejumlah RM10.4 Billion, yang meliputi pengeluaran sejak 1990 an lagi.

 

I. PETRONAS PERLU PATUHI Perjanjian Kelantan dan Petronas pada 9 Mei 1975 iaitu menyebut ( Petikan dari Perjanjian Petrolium 1975 ):

1.     (1) PETRONAS hendaklah membayar wang tunai kepada KERAJAAN secara bayaran tahunan sebanyak yang setara dengan 5% dari nilai petroliam yang didapati dan diperolehi di Kelantan dan dijual oleh PETRONAS atau ejen-ejen atau kontrektor-kontrektornya dalam tempoh yang diperuntukkan dalam fasal 2.

(2) Nilai yang akan dipakai bagi maksud fasal kecil (1) Fasal ini ialah harga jualan f.o.b purata tiap-tiap enam bulan yang diperolehi oleh PETRONAS atau ejen-ejennya.

(3) Apa-apa petroliam yang digunakan oleh PETRONAS, ejen-ejen atau kontrektor-kontrektornya bagi maksud meneruskan penggorekan dan pengeluaran hendaklah disifatkan sebagai dijual bagi maksud mengira pembayaran wang tunai di bawah fasal ini.

II. PETRONAS PERLU PATUHI AMANAT TUN RAZAK

 

Bahawa hasrat Almarhum bekas Perdana Menteri, Allahyarham Tun Abdul Razak di Parlimen semasa perbahasan Akta yang sama pada waktu itu sebagaimana jawapannya di parlimen dahulu perlu difahami.

"Tuan Yang Di Pertua, semua negeri di Malaysia melainkan Sabah dan Sarawak telah menandatangani perjanjian dengan PETRONAS sebagaimana yang dikehendaki oleh Akta Kemajuan Petroleum 1974. Saya diberitahu Kerajaan Negeri Selangor telah pun bersetuju menandatangani perjanjian ini. Mengikut perjanjian itu, tiap-tiap negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan negeri tersebut, yang dijual oleh PETRONAS ataupun ejensi–ejensi ataupun kontrektor-kontrektornya."

 

 

IV. MENGGUNAKAN ORDINAN DARURAT DAN 3 BATU NAUTIKA SUDAH DIMANSUHKAN.

Kerajaan Malaysia perlu mengikuti Akta Kemajuan Petroleum 1974 dibentuk di Parlimen yang mengantikan Ordinan Darurat 1969 berkaitan pemberian Royalti Minyak 5% dan jarak perairan laut Negeri-Negeri. Seksyen 13 (1) Akta Darurat Kuasa-kuasa Perlu 79 telah pun memansuhkan penggunaaan pemakaian ordinan darurat kuasa-kuasa perlu 1969 dan oleh itu ordinan tersebut adalah tidak relevan dan sudah dimansuhkan di Parlimen tahun lepas, 2011.

 

2. DARATKAN GAS KE KELANTAN

 

 

I. PETRONAS PERLU PATUH DAN SETIA kepada Titah Sultan Muhammad V agar Gas didaratkan ke Kelantan

 

"Beta berharap gas ini dapat didaratkan di negeri ini kerana Kelantan telah menyediakan zon indutri petroleum di Bachok seluas 4,000 ekar sejak tahun 1990-an lagi,"

 

Kenyataan Baginda pada Majlis Pembukaan Rasmi Persidangan Dewan Undangan Negeri ke 12, Disember 2011

 

II. PETRONAS PERLU SERAHKAN HASIL GAS DAN MINYAK KELANTAN

 

Di perairan Kelantan terdapat simpanan GAS ASLI sebanyak 13 trillion kaki persegi yang sudah sedia untuk diterokai. (13,000,000,000,000). Ia cukup untuk 7 generasi rakyat Kelantan, (lebih kurang 500 tahun lamanya). Ianya terletak di Blok-Blok berikut;

  1.                              I.          Blok A18
  2.                            II.          Blok B17 & C19
  3.                          III.          PM3
  4.                          IV.          Sub-Blok Ular
  5.                            V.          PM301 & PM302
  6.                          VI.          PM303
  7.                        VII.          PM311 & 312

 

 

III. MINYAK DAN GAS KELANTAN INGIN DIDARATKAN KE KERTEH, TERENGGANU PADA TAHUN 2013.

 

 

PETRONAS berkenaan laporan Akhbar Utusan Malaysia dan Berita Harian pada 22 Jun 2012 melaporkan bahawa Petroleum Nasional Bhd (PETRONAS) akan melabur AS5.2 Billion (RM15.6Billion – Utusan Malaysia, RM16.64Billion-Berita Harian) bagi pembangunan Projek Lembangan Melayu Utara (Malay North Basin) dlm tempoh 5 tahun akan datang yang membabitkan pengeluaran Rizab Gas dalam perairan Negeri Kelantan sekitar 1.7 Trillion kaki padu di kawasan perairan Negeri Kelantan, iaitu di Blok PM302, Blok PM325 dan PM326B yang membangunkan saluran paip seluas 300km dari blok gas dlm perairan Kelantan ke Kerteh dan Kemamang, Terengganu menjelang tahun 2013.

Mencadangkan dan mengesa PETRONAS agar pembinaan hab pengumpulan, pemprosesan dan pengangkutan gas serta pembinaan paip sepanjang 300km diwujudkan di Kelantan, kerana jarak Blok PM301 yang berada dalam perairan Kelantan adalah lebih dekat berbanding ke Kerteh, iaitu ke Pantai Senok, Bachok hanya 140km sahaja berbanding 300km ke Kerteh.

IV. PETRONAS CUBA NAFIKAN HAK KELANTAN

 

Pendaratan Minyak dan GAS Kelantan ke Songkhla, Thailand sejak tahun 2004, penafian hak hasil bumi Negeri Kelantan sejak 2004 dan sebelumnya, usaha untuk mengeluarkan minyak dan gas Kelantan dari Blok PM 302, PM325 dan PPM 326B ke Kerteh dan Kemamang, Terengganu adalah PENCABULAN Konsep Federalisme yang dimeterai dalam perjanjian Persekutuan Tanah Melayu pada tahun 1948.

Sekiranya minyak dan gas didaratkan ia secara tidak langsung dapat menjimatkan kos yang sangat tinggi dan impak ekonomi yang sangat baik kepada pertumbuhan Ekonomi Negeri Kelantan sekiranya gas didaratkan di Negeri ini sepertimana Titah Sultan Kelantan, Sultan Muhammad Kelima yg telah bertitah agar Gas didaratkan ke Pantai Bachok, memandangkan 4000ekar tanah sudah disediakan sebagai Zon Industri Petroleum sejak 1990-an lagi.

Kami percaya dgn pendaratan projek PETRONAS tersebut akan membuka peluang Kerja yg sangat luas sekiranya projek Gas itu berjaya didaratkan ke Kelantan, secara langsung ia akan meningkatkan Ekonomi Negeri Kelantan dan selari dengan Konsep Federalisme Negara.

 

 

TUNTUTAN RAKYAT TERENGGANU

 

1. SELESAIKAN TUNTUTAN BERTINDIH MEDAN MINYAK BERTAM

 

I. Perdana Menteri pada kenyataan yang disiarkan media arus perdana menyatakan bahawa "PETRONAS TEMUI MEDAN MINYAK" pada 31 Oktober 2012 yang lalu.

 

Medan Minyak di Bertam, di Blok PM307, 160km dari Pahang. Pengeluaran minyak dijangka akan dicapai pada suku ketiga 2014. Sasaran pengeluaran berjumlah antara 17,500 dan 20,000 tong sehari. Rizab medan minyak Bertam sebanyak 64 juta tong.Negeri Pahang dijangka menerima "wang ehsan" sekitar RM100 juta setahun.

II. BERIKAN ROYALTI KEPADA KERAJAAN TERENGGANU BUKANNYA WANG EHSAN.

PETRONAS PERLU PATUHI Perjanjian TERENGGANU dan Petronas pada TAHUN 1975 iaitu menyebut ( Petikan dari Perjanjian Petrolium 1975 ):

1.     (1) PETRONAS hendaklah membayar wang tunai kepada KERAJAAN secara bayaran tahunan sebanyak yang setara dengan 5% dari nilai petroliam yang didapati dan diperolehi di Kelantan dan dijual oleh PETRONAS atau ejen-ejen atau kontrektor-kontrektornya dalam tempoh yang diperuntukkan dalam fasal 2.

(2) Nilai yang akan dipakai bagi maksud fasal kecil (1) Fasal ini ialah harga jualan f.o.b purata tiap-tiap enam bulan yang diperolehi oleh PETRONAS atau ejen-ejennya.

(3) Apa-apa petroliam yang digunakan oleh PETRONAS, ejen-ejen atau kontrektor-kontrektornya bagi maksud meneruskan penggorekan dan pengeluaran hendaklah disifatkan sebagai dijual bagi maksud mengira pembayaran wang tunai di bawah fasal ini.

 

 

TUNTUTAN RAKYAT PAHANG

 

I. BERIKAN ROYALTI KEPADA KERAJAAN PAHANG BUKANNYA WANG EHSAN.

 

Kami mennuntut bayaran tunai atau royalti iaitu terma yang disebut dalam Akta Kemajuan Petroleum 1974 dan perjanjian antara Kerajaan Negeri Pahang dengan PETRONAS pada tahun 1975/76.

Istilah "Wang Ehsan" adalah istilah politik yang menafikan hak Kerajaan Negeri Terengganu pada tahun 2000, akhirnya Wang Royalti diberikan semula pada tahun 2008 kepada Negeri Terengganu. Bergitu juga dengan apa yang berlaku di Negeri Kelantan pada tahun 2010, dimana Kerajaan Malaysia memberikan "Wang Ehsan" RM20 Juta setahun kepada Jabatan Pembangunan Persekutuan (JPP) bagi menafikan hak Kerajaan Negeri Kelantan untuk mendapat royalti.

Tindakan ini jelas melanggar akta dan perjanjian yang telah dibuat, kerana dalam Akta Kemajuan Petroleum 1974 disebut dengan jelas Wang Royalti/ Bayaran Tunai mestilah dibayar kepada Kerajaan Negeri bukan kepada agensi atau badan-badan Kerajaan lain.

Justeru itu, pihak R Malaysia dan R Pahang menuntut PETRONAS tidak mengulangi kesilapan yang telah dibuat pada Terengganu dan Kelantan, berikanlah Hak yang samarata sepertimana Sabah dan Sarawak yang layak menerima royalti 5 peratus daripada setiap pengeluaran yang dibuat di Negeri masing-masing.

 

II. DEDAHKAN MEDAN RHU 

Kami menuntut PETRONAS mendedahkan bukti terperinci mengenai kewujudan telaga minyak di Blok PM-308 Medan Rhu kepada umum dalam masa terdekat.

Sepertimana Perdana Menteri pada 31 Okrober lalu mendedahkan blok PM-307 Bertam adalah hak milik Pahang sedangkan hasil kajian kami ia adalah milik Terengganu.

Mengapa Kerajaan Pusat dan PETRONAS tidak dedahkan ada telaga minyak dalam perairan Pahang iaitu di blok PM-308 Medan Rhu

 

 

 

 

 

TUNTUTAN RAKYAT SABAH & SARAWAK

Kami menuntut royalti daripada 5 peratus ditingkatkan kepada 20 peratus bagi membangunkan sosio-ekonomi Negeri Sabah dan Sarawak, yang mana kedua-dua Negeri tersebut berada pada paras kemiskinan paling ramai di Malaysia.

Kemudahan infrastruktur asas, pembangunan fizikal dan modal insan juga jauh ketinggalan berbanding Semenanjung.

TUNTUTAN R MALAYSIA

 

I. R Malaysia menuntut agar diberikan bayaran royalti minyak dan gas daripada 5 peratus kepada 20 peratus kepada Negeri Terengganu, Pahang, Kelantan, Sabah, Sarawak dan semua negeri-negeri pengeluar minyak serta gas pada masa akan datang.

II. R Malaysia menuntut agar segala minyak dan gas yang dijumpai dan dikeluarkan dari dalam perairan dan luar perairan mana-mana negeri pengeluar adalah perlu didaratkan dan diproses di Negeri masing-masing.

Sekian, terima kasih.

Wassalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh.

Memorandum ini bertarikh 11 Januari 2013

…………………………..

Nazri Deraman

Presiden R Malaysia

Mohamad Fauzi Abu Samah

Pengerusi R Terengganu

Nordin Majid

Pengerusi R Pahang

TAG: HKR #KL112

FOTO BERKAITAN:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

03 di jeli kelantan - Google Blog Search

03 di jeli kelantan - Google Blog Search


Umno <b>Kelantan</b> upah penulis burukkan PAS

Posted: 13 Feb 2013 11:57 PM PST

JELI: Umno Kelantan kini terpaksa berhempas pulas bagi mengembalikan fenomena 2004, di mana ketika itu berjaya melonjakkan kedudukan kepada tahap lebih selesa.

Hari ini Datuk Mustapa Mohamed mengimpikan situasi 2004 berulang semula berdasar kepada beberapa kenyataan media, dengan harapan jawatan Menteri Besar yang pernah diimpikan boleh menjadi realiti.

Biar pun tidak menguar-uarkan secara terus terang seperti pernah dilakukan Datuk Dr Awang Adek Hussin dengan menaikkan sepanduk sebagai bakal Menteri Besar Kelantan menjelang PRU12, Mustapa dilihat tidak gopoh seperti Awang.

Sehubungan itu sumber rapat dengan Umno di sini memberitahu Mustapa terpaksa melakukan apa sahaja bagi membolehkan situasi 2004 berulang kembali.

Antaranya Umno Kelantan dikatakan mengupah penulis upahan bagi memburuk-burukkan kerajaan negeri dan PAS melalui buku dan risalah yang dijangka disebar pada kempen pilihan raya PRU13.

Menurutnya buku terbabit antaranya dihasilkan bekas wartawan Utusan Malaysia dan seorang blogger yang rapat dengan Umno.

Katanya, buku yang ditulis bekas wartawan terbabit membincangkan tema transformasi rakyat Kelantan dengan mengutip semula cerita-cerita lama bagi menghodohkan kerajaan negeri.

"Bekas wartawan terbabit ketika bertugas di Kelantan sebelum ini pernah menulis untuk Umno dengan mendapat upah yang agak lumayan," kata sumber itu.

Menurutnya juga buku dan risalah tersebut difahamkan akan disebarkan secara meluas ke seluruh Kelantan pada kempen pilihan raya umum ke-13.

Dalam perkembangan berkaitan banyak bahagian Umno di Kelantan dikatakan tidak senang dengan tindak tanduk Mustapa hanya mempromosi dirinya dalam sebuah akhbar harian tanpa memberi ruang kepada pemimpin lain.

Satu sumber lain memberitahu Ketua Umno Kelantan tersebut dikatakan membeli ruang khas dalam media berkenaan sehingga dua muka surat hampir setiap hari bagi memaparkan aktivitinya.

"Bukan Mustapa sahaja yang hendak menang, Ketua Umno di bahagian lain juga hendak menang. Tapi apa yang berlaku sekarang Ketua Umno Jeli itu hanya mengutamakan dirinya sendiri," ujarnya.

Sementara itu sumber di Kuala Lumpur pula mendakwa Umno Kelantan dijangka menghimpunkan anak-anak Kelantan yang berada di perantauan dalam masa terdekat bagi mempengaruhi mereka untuk menyokong BN.

Katanya, agen yang dilantik Umno sedang mencari anak-anak Kelantan yang berada di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor supaya hadir pada program berkenaan.

03 di tanah merah - Google Blog Search

03 di tanah merah - Google Blog Search


Penginapan Budget @ Ekonomi <b>di Tanah Merah</b>, Kelantan <b>...</b>

Posted: 09 Dec 2012 07:51 AM PST

Penginapan Mad Inn Lodge terletak di tingkat atas kedai kami di Bandar Tanah Merah, Kelantan. Jika anda berminat boleh la hubungi kami dengan kadar segera di talian 09-9550434 / 01129452357

03 di ketereh - Google Blog Search

03 di ketereh - Google Blog Search


Cnochi Nakata: Terapi Ion <b>Ketereh</b> Barokah ( Terapi Rendam Kaki )

Posted: 22 Jan 2013 12:11 AM PST

Assalamualaikum... Pada anda semua.. moga berbahagia... muahahhahaha..... alhamdulillah hujung tahun lepas agak kebizian juga aku mengiapkan dan men'SETUP' Pusat Terapi aku ni... Sepertimana tajuk diatas... aku telah membuka sebuah PUSAT TERAPI ION RENDAM KAKI di Ketereh, Kelantan... alhamdulillah syukur aku ucapkan pada yg Maha Esa.. di permudahkan segala Urusan ku... semuanya telah berjalan Dengan lancar... dan dengan ini... aku dengan merasa rendah diri nya... MENJEMPUT SEMUA PENDUDUK SETEMPAT DAN KAWASAN2 YANG BERDEKATAN DENGAN KEDAI AKU INI UNTUK HADIR MENCUBA SERTA MEMBUAT RAWATAN TERAPI ION RENDAM KAKI INI... PUSAT TERAPI ION KETEREH BAROKAH TEMPAT : DI HADAPAN TAMAN PERMAINAN MAJLIS DAERAH KETEREH, KOTA BAHRU, KELANTAN WAKTU OPERASI : SABTU HINGGA KHAMIS 10.00 PAGI HINGGA 06.00 PETANG JUMAAT (PUBLIC HOLIDAY DA... HEHEHE.. ) CONTACT NO. : ASRI ( 012-9550179 )

ads