Rabu, 29 Januari 2014

03 di manek urai - Google Blog Search

03 di manek urai - Google Blog Search


BLOG KELANTAN: 03 <b>di manek urai</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Jan 2014 09:51 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Posted:

[unable to retrieve full-text content]

di negeri kelantan - Google Blog Search

di negeri kelantan - Google Blog Search


Kerajaan <b>Negeri Kelantan</b> Bakal <b>Di</b> Saman RM230 Juta

Posted: 26 Jan 2014 02:24 AM PST

KOTA BHARU - Kerajaan Kelantan pimpinan Ahmad Yaakub menghadapi satu lagi masalah apabila hari ini kontraktor dari Korea, Dae Hanguru Infra dikatakan akan mengemukakan saman sebanyak RM230 juta terhadap Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PMBK) dan syarikat pengurusan, Baldah Toyyibah yang mengendali urusan pembinaan Lebuh Raya Rakyat (Lerek) apabila kontreknya untuk membina lebuh raya itu dibatalkan. Kontraktor Korea itu dikatakan telah mengeluarkan peruntukan sebanyak RM5.448 juta untuk perbelanjaan awal urusan pembinaan lebuh raya berkenaan. Bagaimana pun kontrak pembinaan itu dibatalkan begitu sahaja apabila kerajaan Kelantan berubah pimpinan dari Nik Abdul Aziz Nik Mat kepada Ahmad Yaakub dan pengendalinya syarikat Baldah Toyyiban berpindah tangan daripada Husam Musa kepada orang lain. Peranan Husam menguruskan projek berkenaan ditarik balik dan diganti dengan orang lain apabila Ahmad Yaakub menjadi MB. Ekoran itu pengurusan baru mengendali projek berkenaan telah mengenepikan kontraktor dari Korea itu tanpa berbincang dan memikirkan risiko di sebalik pembatalan itu. Hari ini khabarnya kontraktor itu telah kemukakan saman menuntut ganti rugi sebanyak RM230 juta. #selanjutnya

03 di tanah merah - Google Blog Search

03 di tanah merah - Google Blog Search


Kumbang Jingga: <b>Tanah Merah</b> bukan je ada <b>di</b> kelantan tapi <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 13 Jan 2014 03:30 PM PST


Ini bukan edit..boleh search kt google..memang ada tmpt ni kat australia...

Tanah Merah is a suburb of Logan City. Postcode - 4128. Name derived from a local freehold property name, using Bahasa Indonesia/ Malay language, indicating red earth, a name used by McBryde who had owned a property in Malaya (early 1950s) with that name.

Sumber:
1.Oh Media FB
2. http://en.wikipedia.org/wiki/Tanah_Merah,_Queensland

03 di ketereh - Google Blog Search

03 di ketereh - Google Blog Search


KalongNET - Blog Rasmi SMK Pangkal Kalong: Parlimen <b>Ketereh</b> <b>...</b>

Posted: 01 Jan 2014 08:10 AM PST

KOTA BHARU - Parlimen Ketereh akan dibangunkan menjadi sebuah pusat koridor ilmu, kata Ketua Umno Bahagian Ketereh Tan Sri Annuar Musa.

Beliau berkata cadangan untuk menjadikan parlimen itu sebagai pusat perkembangan ilmu sejajar dengan keperluan pendidikan semasa yang semakin meningkat.

"Beberapa institusi pengajian akan dibangunkan tidak lama lagi di sini antaranya Kolej Ulul Albab di kawasan Dewan Undangan Negeri (Dun) Kok Lanas, Pusat GiatMara Prima di DUN Melor dan Kolej Mara di Dun Kadok," katanya kepada pemberita selepas merasmikan majlis pelancaran Politeknik Kota Baharu (PKB) Sport Festival 2014 di sini, hari ini.  

Annuar yang juga Pengerusi Mara berkata pembinaan Kolej Ulul Albab dianggar melibatkan peruntukan sebanyak RM40 juta manakala Pusat GiatMara Prima dijangka sebanyak RM10 juta.

"Kami juga memerlukan penambahan beberapa sekolah menengah antaranya masing-masing sebuah sekolah menengah di Kok Lanas dan Ketereh bagi menampung penambahan penduduk," katanya.

Annuar berkata Ketereh akan dijadikan pusat perhubungan bagi perkhidmatan pengangkutan awam bas Mara Liner untuk penduduk setempat.

"Mara Liner akan menyediakan perkhidmatan bas di kawasan Ketereh sehingga Machang serta beberapa laluan di sekitarnya dan ia juga melibatkan beberapa kawasan tumpuan seperti Kem Desa Pahlawan dan Politeknik untuk kemudahan orang ramai," katanya. - Bernama03 di kelaboran - Google Blog Search

03 di kelaboran - Google Blog Search


Banglo belakang hospital <b>kelaboran</b> tumpat : Spesel.com

Posted: 26 Jan 2014 04:00 PM PST

Area:Tumpat Property Type:Bungalow / Villa / Cluster houses Price:RM285 000 Size:1300sq.ft. Bedrooms:4 Bathroom:3 Title type:Freehold Other info:Bumi Lot

LOKASI PROJEK
> 300 METER DENGAN JALAN UTAMA KE BERANGAN
> DI BELAKANG HOSPITAL KELABORAN,TUMPAT
> BERHAMPIRAN DENGAN SK KELABORAN TUMPAT
> BERHAMPIRAN DENGAN KAWASAN PERUMAHAN SEDIADA
> DEKAT DENGAN STESEN MINYAK
> BERHAMPIRAN DENGAN PASARAYA,KFC,PIZZA
> DEKAT DENGAN BANDAR TUMPAT
> LALUAN KE PANTAI TUJUH

SPESIFIKASI RUMAH
* KELUASAN RUMAH:1300SQ
* TANAH:5400SQ
* HARGA : RM28500
* HARGA BERSIH SEKALI LAWYER
Untuk Keterangan Lanjut Tentang rumah ini danRumah2 yang lain sila Hubungi SHAH 0145147024

SILA KLIK PRONIAGA 'SHAH' UNTUK MELIHAT PROJEK2LAIN DI SELURUH KELANTAN..>>>KAMI SEDIA MEMBANTUANDA UNTUK MEMLIKI RUMAH IDAMAN.TQ

ads