Sabtu, 1 Oktober 2011

03 di pasir puteh - Google Blog Search

03 di pasir puteh - Google Blog Search


UMNO Online - Lebih 20000 Beri Isyarat <b>Di Pasir Puteh</b> Sokong <b>...</b>

Posted: 02 Jul 2011 12:48 AM PDT

Kategori Presiden UMNO

Lebih 20,000 Beri Isyarat Di Pasir Puteh Sokong UMNO, Tolak Perhimpunan Haram

PASIR PUTEH, 2 Julai – Datuk Seri Najib Tun Razak berkata kebanjiran lebih 20,000 penduduk Pasir Puteh pada majlis perhimpunan Perdana Menteri Bersama Rakyat di sini hari ini memberikan isyarat jelas bahawa rakyat menyokong UMNO dan menentang perhimpunan haram pada 9 Julai ini.

Perdana Menteri berkata jika kehadiran rakyat yang menyokong UMNO dan Barisan Nasional (BN) di negeri yang diperintah oleh Pas begitu tinggi, sudah tentu sokongan di negeri-negeri kalau sudah pasti lebih tinggi lagi.

Berdasarkan jumlah hadirin di sini, Najib berkata Pengerusi Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) Datuk S. Ambiga seharusnya sedar bahawa ramai rakyat menyokong perjuangan dan dasar BN dan menentang perhimpunan haram anjuran kumpulan pengacau itu.

"Ambiga jangan fikir kuat sangat. Kita tidak akan tunduk kepada Ambiga sama sekali, kita akan perjuangkan yang benar. Kita akan simpan kuku kita," katanya semasa berucap di Sekolah Kebangsaan Sri Aman di Kampung Tok Nik di sini.

Turut hadir pada majlis itu ialah Menteri Perdagangan Antarabangsa danIndustri,  Datuk Seri Mustapa Mohamed, Menteri Pertahanan,  Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, Menteri Pelancongan, Datuk Seri Dr Ng Yen Yen dan Timbalan Menteri Kewangan, Senator Datuk Dr Awang Adek Hussin.

Najib menjelaskan bahawa jika matlamat perhimpunan haram itu adalah untuk membetulkan sistem pilihan raya negara, kenapakah Pas boleh memerintah Kelantan selama 21 tahun.

Malahan, katanya, melalui pilihan raya umum 2008 lepas, pembangkang berjaya menguasai lima negeri di Semenanjung iaitu Perak, Pulau Pinang, Kedah, Kelantan dan Selangor.

Beliau berkata keadaan itu menunjukkan keadaan demokrasi negara adalah tidak sama seperti di negara Timur Tengah seperti Mesir, iaitu parti memerintah memenangi 95 peratus kerusi dalam pilihan raya dan memerintah selama 30 tahun.

Katanya keadaan di Malaysia berbeza daripada itu, di mana parti pemerintah hanya memenangi majoriti mudah dalam pilihan raya lalu dan pemimpinnya bertukar ganti.

Najib berkata BN tidak akan menghantar penyokongnya di Pasir Puteh untuk bertembung dengan penyokong perhimpunan haram di ibu negara biarpun jumlah penyokong BN ramai.

Beliau berkata ini kerana jika langkah itu diambil ia hanya akan menyebabkan pertembungan dan pergaduhan yang akan membawa huru-hara kepada keamanan negara.

Katanya jika kacau-bilau berlaku, maka keadaan itu juga akan menjejaskan kestabilan ekonomi dan menjejaskan perjuangan pemimpin BN terdahulu yang telah berusaha keras membangunkan negara sehingga maju ke tahap ini.

"Kita bina negara kita sejak sekian lama. Kita mulakan secara aman damai. Ambiga nak rosakkan ini semua," katanya.

Najib berkata angin perubahan kini bertiup kencang di negeri yang diperintah Pas kini berdasarkan jumlah rakyat yang hadir pada majlis itu sebegitu ramai.

"Ambo pelik macam mana perhimpunan begitu ramai datang di bumi yang diperintah Pas di negeri Kelantan. Angin perubahan sedang bertiup kencang dibumi kelantan," katanya.

Beliau berjanji BN akan membawa perubahan dalam aspek pembangunan jika rakyat Kelantan memberi mandat kepada BN dalam pilihan raya umum nanti.

Selepas majlis itu, Najib bertemu dengan veteran UMNO dan menunaikan solat Zohor di Masjid Kampung Pulau Lima di sini sebelum bertolak ke Machang.

Lagi Berita Berkaitan :

Berita Bertarikh 2 July 2011 Pada 3:48 PM

03 di kuala krai - Google Blog Search

03 di kuala krai - Google Blog Search


Masalah Air <b>Kuala Krai</b> Tidak Dapat Perhatian AKSB | Kamaluddin&#39;s <b>...</b>

Posted: 24 Sep 2011 06:34 PM PDT

- Sep 25, 2011 09:34:35.

Aduan Rakyat malam ini merakam rasa tidak puas hati penduduk di beberapa kawasan di Kuala Krai, Kelantan yang berdepan dengan masalah bekalan air sekian lama.

Dakwa mereka, Air Kelantan Sendirian Berhad, AKSB, yang diamanah mengurus bekalan air di negeri itu sehingga kini gagal menyelesai masalah yang dihadapi.

Saksikan laporan yang disediakan wartawan Jaffry Azman.

Kehadiran Aduan Rakyat di Taman Bukit Sireh, Kuala Krai, Kelantan, diundang penduduk.

Mereka yang ditemui mendakwa masalah air berlarutan lebih 10 tahun.

Catuan air yang dilakukan tidak menentu.

Yang paling ketara, 30 keluarga yang tinggal di kawasan tinggi perumahan ini.

Pengadu dakwa pelbagai alasan di beri AKSB bila aduan dibuat.

Sehinggakan ia bagai anjing menyalak bukit dan pengadu bosan dengan apa yang dialami selama ini.

Media pernah mengutara masalah mereka kepada AKSB sebelum ini namun tiada perubahan.

Malah paparan media mengenai keluhan rakyat gagal menarik perhatian kerajaan.

Pernah keadaan bekalan air berlarutan sehingga media melapurkan penduduk terpaksa makan roti.

M. Tangamah, Penduduk Taman Bukit Sireh: "Dobi tak ada sendiri tunggu air hujan. Kita orang mana pergi cari kerja. Pitih tak ada macam mana. (BJ: Baju kotor macam mana?) Tak ada masalah. Simpan 1 bulan, 2 bulan saja (BJ: Tak pergi cuci kat sungai ke?) Nak bawa dengan apa? Kita orang motor ada, kereta ada punya orang bersih sungai. Tak ada tunggu rumah la."

Samsiah Seman, Penduduk Taman Bukit Sireh: "Saya pernah makan hujan, saya pernah mandi air hujan, masalah air. Saya duduk sini bukan 2 tahun. Cucu saya saya sampai kursus lepas tingkatan 5 lagu ini. Goyak Kelantan air, goyak gitu je lah. Buat tawar air liur."

Zamzuri Ismail, Penduduk Taman Bukit Sireh: "Jadi berapa ramai kami perlu tadah air hujan. Kita nak negeri maju. Sekarang dia boleh lepas air. Hari ini you datang sebab dia tahu Aduan Rakyat nak datang, dia da bagi air da sampai atas bukit ada air. Mula Jumaat hari tu. Jumaat, Sabtu, Ahad, Isnin, 4 hari boleh pulak sampai."

Berdekatan perumahan Bukit Sireh, penduduk kampung Che Wal juga merungut masalah sama.

"Air Kelantan dia sampai tu je masuk. Lepas tu tak ada lah. Masuk angin saja.. batang paip ini Air Kelantan lah. Air Kelantan tak boleh masuk mari. angin saja. (BJ: Da berapa lama dan ni?) Eehh bertahun da.

Penduduk di sini membelanja RM1,000 untuk membina telaga bagi memenuhi keperluan air mereka.

Di Pasar Borong Ghucil sama juga ceritanya.

Malah tandas awam juga berdepan dengan masalah kebersihan.

"Air tak ada kita tutup la. Tak buka. Ini buka ada air. Pagi sekejap ada, tengahari tak ada. Cuci tak angkut air. Tak cuci la. Esuk ada air baru kita cuci."

"Rumah saya di Kampung Ngah Nyior. Bulan puasa 3 hari je ada. Lepas tu tak ada air. Tiba-tiba bil sampai RM21.60 angin la. Jumpa dia, dia kata, "Bukan masalah saya." Suruh bayar."

Ikuti lapuran lanjut masalah air di Kuala Krai esok di Buletin Utama.

Jaffry Azman, Aduan Rakyat, TV3, ambil berat.

Masalah Air <b>Di</b> Kelantan (Bahagian 2) | Kamaluddin&#39;s Blog

Posted: 26 Sep 2011 01:04 AM PDT

- Sep 26, 2011 16:04:23.

Masalah air di Kelantan tidak hanya terhad di Kuala Kerai saja.

Machang, Bachok, Tumpat dan Pasir Mas turut berdepan masalah sama.

Air Kelantan Sendirian Berhad, dirujuk untuk penjelasan.

Saksikan laporan berikut.

Menurut Mohd Ashiri Awang, Ketua Jabatan Operasi dan Perkhidmatan Pelanggan, AKSB, kajian mengenalpasti air tidak berhasil, NRW, kini dilakukan.

Ia dijangka siap dalam tempuh setahun lagi.

NRW dilakukan untuk mengenalpasti nisbah bekalan dan permintaan air di Kelantan.

Jika selesai kemudian, ia membolehkan agihan air dilakukan secara berkesan.

Antara lain kawasan yang menerima banyak bekalan air berbanding permintaan akan disalurkan ke kawasan yang kurang bekalan air dengan permintaan tinggi.

Menurutnya, masalah air di Kuala Krai di sebabkan Loji Pahi Kerap dilanda masalah kekurangan voltan.

Ini menyebabkan bekalan elektrik kerap terputus dan menjejas bekalan air ke kawasan pinggir di kawasan tinggi.

Perbincangan dengan pihak Tenaga Nasional Berhad, TNB, telah dilakukan sejak 2004 lagi untuk bekalan tenaga elektrik secukupnya untuk Loji Pahi.

Namun sehingga kini TNB belum lagi bertindak.

Mohd Ashiri Awang, Ketua Jabatan Operasi Dan Perkhidmatan Pelanggan AKSB: "Jangkaan kita, tempuh NRW setahun, tahun depan. Planning kita untuk buat program mungkin pertengahan tahun depan. Penduduk di Bukit Sireh dan Che Wal kita cuba usaha bekal tangki statik kita hantak melalui tanker dan itu kita tak boleh puas hati semua penduduk."

Dalam pada itu, waratwan tempatan di Kelantan menyatakan masalah air di Kelantan bukan isu baru.

Bermacam liputan berita serta lapuran khas dilakukan sebelum ini, namun tiada perubahan ketara.

Ramli Hussin, Wartawan: "Rakyat memang nak sesuatu perubahan dari sudut kemudahan air. Jadi mungkin dia malu ke, takut ke atau selesa dengan suasana susah dinilai. Tapi hakikatnya, mereka memberontak mengenai air ini. Saya tak tahu masalah ini akan di terjemah dengan bentuk apa."

Zamzuri Ismail, Penduduk Taman Bukit Sireh: "Dia tak boleh lari dari masalah. Dia kena selesai masalah ini. Itu jalan penting. Bukan nak politikkan. Kita tak nak politikkan sebab di sini, Kelantan PAS tak payah takut. Ramai orang sokong PAS. PAS tak payah takut di Kelantan. Tapi kalau dah tak ada macam ini, saya pun fed-up betul tak. Saya 2008 pun dengan dia orang bersama dia orang. Kalau dah macam ini kita pun fed-up. Dah tak dapat bagi apa yang kita perlu."

Dan ini berita baik buat penduduk Kuala Krai, yang berdepan dengan masalah air selama lebih 10 tahun.

TNB memaklumkan pencawang pembahagian utama di Sungai Sam di daerah itu akan dibina.

Sekaligus mengatasi isu voltan rendah bagi operasi Loji Pahi.

Selepas ini, Air Kelantan Sendirian Berhad tidak lagi mempunyai alasan gangguan bekalan air kepada pengguna di pinggir tanah tinggi Kuala Krai.

Sebelum mengakhiri Aduan Rakyat malam ini, ingin saya kongsi email yang diterima dari seorang penonton yang adiknya menuntut di Maktab Rendah Sains MARA di Tumpat, Kelantan.

Menurut email ini, adik pengadu mengadu adalah menjadi satu kebiasaan menghadiri kelas tanpa mandi untuk 3 atau 4 hari.

Malah pelajar digalak pulang ke rumah hujung minggu kerana tiada air di maktab.

Persoalan di lontar.

Bagaimana dengan nasib pelajar perempuan yang berhadas dan ke mana pelajar luar Kelantan pergi bila diminta tinggal luar asrama hujung minggu.

Aduan Rakyat berharap aduan e-mail ini mendapat pembelaan kerajaan negeri dan AKSB.

Sekian laporan kali ini.

Hantar aduan anda ke aduanrakyat@tv3.com.my.

Pastikan aduan dilengkapi nama, alamat dan nombor telefon.

Saya Jaffry Azman, Aduan Rakyat, TV3 ambil berat.

Rumah Terbuka Idulfitri Anok <b>Kuala Krai</b> Perantauan Kelate <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 21 Sep 2011 07:35 PM PDT

Di jemput semua anak Kelantan dari Kuala Krai ke Rumah Terbuka Idulfitri Anok Kuala Krai Perantauan Kelate bersama Ahli Parlimen Kuala Krai serta kesemua adun-adun dalam parlimen K.Krai. Pada 24hb Sept 2011 (sabtu) masa 11 pagi – 3.00 petang di Pusat Khidmat Masyarakat Ahli Parlimen Gombak di Taman Melawati, Hulu Kelang.

Tempat: Pusat Khidmat Masyarakat Ahli Parlimen Gombak di Taman Melawati, Hulu Kelang

Pada : 24hb Sept 2011 (Sabtu)
Bersama
Ahli Parlimen Kuala Krai serta Adun-Adun Dalam Kuala Krai
Masa: 11 Pagi – 3.00 Petang

03 di kota bharu - Google Blog Search

03 di kota bharu - Google Blog Search


Zuridan Al-Teminie: Jalan-Jalan <b>di Kota Bharu</b>

Posted: 23 Sep 2011 07:42 PM PDT
03 di rantau panjang - Google Blog Search

03 di rantau panjang - Google Blog Search


plan no 587~~ <b>Rantau Panjang</b> Sudah Lenggang:"INVASION" PLAN!!

Posted: 27 Sep 2011 08:23 PM PDT

Affiliate Program
RANTAU PANJANG: Zon Bebas Cukai Rantau Panjang yang sebelum ini menjadi lokasi tumpuan pelancong untuk membeli-belah kini semakin sepi dan kurang mendapat sambutan. 

Keadaan itu menyebabkan peniaga kebimbangan berikutan kemerosotan pengunjung menyebabkan barangan seperti pakaian, tudung, kelengkapan dapur, barang hiasan dan makanan ringan tidak lagi laris.

Tinjauan Berita Harian mendapati pelancong tempatan dan asing semakin berkurang biarpun pada hari cuti umum dan kebanyakan peniaga mengalami kemerosotan jualan sehingga 80 peratus berbanding sedekad lalu.
Kekurangan bilangan pengunjung didakwa semakin merosot sejak cuti sambutan perayaan Tahun Baru Cina lalu berikutan kebanyakan mereka beralih membeli-belah ke Mundok di Selatan Thailand. 
Peniaga, Aini Musa, 42, berkata punca utama pengunjung kurang mengunjungi pekan Rantau Panjang itu disebabkan kawalan ke Mundok lebih longgar, selain tiada sebarang cukai dikenakan ke atas setiap pembelian barangan berbanding membeli-belah di Rantau Panjang. 
Pembeli akan dikenakan cukai oleh kastam apabila membeli-belah di Rantau Panjang, tetapi sebaliknya apabila ke Mundok biarpun terpaksa membahayakan nyawa menyeberangi sungai untuk ke sana, katanya. 
Katanya, pembeli lebih berminat mengunjungi Mundok bagi mengelak dikenakan cukai 10 peratus ke atas setiap barangan dibeli di Rantau Panjang sedangkan urusan jual beli di Mundok hanya memerlukan pengunjung membayar tambang perahu sebanyak RM2 untuk pergi dan balik. 
Harga ditawarkan di Mundok lebih murah kerana tiada cukai yang dikenakan ke atas barangan jualan itu, katanya. 
Aini berkata, berikutan kemerosotan pengunjung tempatan dan rombongan pelancong yang ketara ke pekan Rantau Panjang menyebabkan segelintir peniaga terpaksa berniaga ke Mundok bagi menampung bayaran sewa kedai di Rantau Panjang. 
"Hasil jualan bukan saja hanya cukup untuk perbelanjaan harian, malah ada di antara mereka yang tidak dapat menambah barangan baru berikutan tidak balik modal. 
Dulu, saya memperoleh pendapatan minimum lebih RM1,000 bagi tempoh tiga hari, tetapi sekarang, mahu dapatkan RM100 sehari pun payah, katanya yang sudah berniaga sejak 24 tahun lalu. 
Sementara itu, Che Mazhar Che Mat, 37, pula meminta pihak berkuasa meningkatkan penguatkuasaan ke Mundok yang kini terlalu longgar menjadikan peniaga di Rantau Panjang kehilangan pelanggan secara mendadak. 
Jika dulu, rombongan pelancong dari luar negeri Kelantan akan dibawa ke sini, tetapi tidak lagi sekarang kerana pemandu bas pelancong membawa mereka ke Mundok, katanya.
Pergh! Mesti syok nak membeli belah lepas ni. Tapi, harga naik tak agak-agak?
*notakaki : semua autopost jek ni, haha*Terima kasih kerana sudi baca dan komen. Kalau suka entri ini boleh klik like, share dan klik iklan juga. Sebarang salah penulis harap dimaafkan. Happy blogging!! =)

03 di gaal kelantan - Google Blog Search

03 di gaal kelantan - Google Blog Search


Tanah <b>di gaal</b> 2 ekar chekear estate – Land for sale <b>Kelantan</b> <b>...</b>

Posted: 09 Jul 2010 10:46 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]TANAH DI GAAL 2 EKAR UNTUK DI JUAL RM100K,LOKASITANAMAN GETAH,UNTUK YANG SERIUS DIRECT CALLOWNER UNTUK MAKLUMAT LANJUT09-765 55 03/013-94 22 949(ABG MAT)SEGERA(BROKER XPERLU)

03 di machang - Google Blog Search

03 di machang - Google Blog Search


Penuntut UITM <b>Machang</b> Mati Lemas <b>di</b> Pusat Perkelahan Jeram <b>...</b>

Posted: 28 Sep 2011 05:43 PM PDT

Number of View :61

Seorang mahasiswa Universiti Teknologi Mara (UiTM) cawangan Kelantan di Machang lemas ketika berkelah di Pusat Perkelahan Jeram Linang di sini, tengah hari ini.

Dalam kejadian kira-kira 12.30 tengah hari, mangsa, Noor Hasnizawati Othman, 18, berasal dari Taman Puteri Lindungan, Ipoh, meninggal dunia dalam perjalanan ke Hospital Machang (HM).

Rakan mangsa, Nor Aina Abd. Muaz,18, berkata, kejadian berlaku ketika dia dan mangsa serta 11 lagi rakan pergi ke kawasan perkelahan itu dengan menggunakan van universiti berkenaan.

"Ketika sampai, rakan-rakan yang lain duduk di tepi jeram, manakala saya dan mangsa yang juga pelajar tahun satu Diploma Pengurusan Maklumat terus terjun ke dalam jeram untuk mandi. Tiba-tiba kaki kami tidak sampai ke bawah.

"Ketika itu keadaan jadi kelam-kabut kerana kami panik. Saya sempat berpaut pada batu. Noor Hasnizawati menarik baju dan tudung saya, tetapi terus hilang. Saya kemudian dapat naik dan meminta bantuan daripada orang ramai," katanya ketika ditemui di sini, hari ini.

Nor Aina berkata, seorang pengunjung di kawasan itu terjun ke dalam jeram dan terus membawa mangsa naik ke atas.

"Selepas diberikan bantuan pernafasan, Noor Hasnizawati tidak memberi sebarang maklum balas sebelum salah seorang daripada kami membawanya ke hospital.

"Bagaimanapun mangsa disahkan meninggal dunia semasa dalam perjalanan ke sana," katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah, Deputi Supritendan Malik Bedot ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan mengenai kejadian dan mengklasifikasikan kes tersebut sebagai mati mengejut.

"Mayat mangsa telah dibedah siasat dan jenazahnya telah dibawa pulang ke kampungnya oleh keluarganya lewat petang tadi," katanya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

 • berita mahasiswi mati lemas di jeram linang
 • pelajar uitm machang mati lemas
 • noor hasnizawati othman
 • mangsa lemas uitm machang
 • mahasiswi uitm machang mati lemas
 • mahasiswi mati lemas ketika berkelah
 • mahasiswi lemas di jeram
 • lemas jeram linang
 • lemas di machang
 • kes jeram linang

Yang Berkaitan:

 1. Peluru Tembus Kepala
 2. Seorang Lelaki 76 Tahun Mati Akibat Badan Terbakar Secara Tiba-Tiba
 3. Tegur Polis Buang Sampah, Pekerja Dakwa Dipukul
 4. Bayi 9 bulan lemas dalam selimut
 5. 'Nak mati senangkan?'
 6. Pelajar dakwa dinodai teman lelaki beri pil khayal
 7. 4 rakan mati atas riba, betis
 8. Bapa terjun tangki najis
 9. Impian tunang berkecai
 10. Pemuda, warga emas maut dalam kemalangan berasingan di Dungun
Anda Mempunyai Sebarang Artikel Menarik?, Tidak Kisah Dalam Categories Mana Sekalipun..Hantarkan Kepada Kami Di : informasidotmy@gmail.com

di negeri kelantan - Google Blog Search

di negeri kelantan - Google Blog Search


Sahabat-Gunung: Pas Hanya Berani <b>Di Kelantan</b>, <b>Negeri</b> Lain <b>...</b>

Posted: 28 Sep 2011 05:45 PM PDT

Kata Nak Laksana Hudud Sebelum Ayam Berkokok?

Kenapa HUDUD hanya di Kelantan? jika perjuangan mereka sekata, Pas bukan hanya lantang di Kelantan sahaja malah di negeri-negeri yang dikuasai oleh rakan-rakan mereka dari kalangan DAP dan PKR.

Itulah persoalan yang dilontarkan EXCO Pemuda UMNO Malaysia, Ustaz Hj Mohd Afandi Yusof.

Beliau yang juga Pengerusi Biro Agama Pemuda UMNO mencabar Pas agar mendesak negeri yang diketuai dari kalangan parti pembangkang untuk melaksanakan hukum hudud sepertimana komitmen Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat untuk melaksanakannya di negeri tersebut.

Kenapakah di Selangor, Kedah dan Pulau Pinang perkara itu tidak dibangkitkan atau didesak oleh kepimpinan Pas hari ini yang beriya-iya menuduh dan melemparkan pelbagai cemuhan terhadap Barisan Nasional (BN) berhubung isu berkenaan.

"Paling kurang pun tiga negeri selain Kelantan guballah Kanun Jenayah Syariah untuk membuktikan mereka seiring dengan apa yang kononnya diperjuangkan oleh Pas hari ini.

"Ini lain pula ceritanya..desak orang itu..kutuk pihak ini kononnya merekalah pejuang Islam sebenar. Kenapa mereka tidak pula desak dan cemuh kerajaan negeri seperti Kedah, Selangor dan sebagainya. Bukankah Menteri Besar dan Ketua Menteri dari kalangan mereka," katanya.

Baca seterusnya cabaran dan pandangan Ustaz Afandi di UMNO-Online.

03 di demit kelantan - Google Blog Search

03 di demit kelantan - Google Blog Search


Politik Harian: Namewee! Wa Mau Cakap Satu Saja Sama Lu <b>...</b>

Posted: 28 Sep 2011 12:01 AM PDT

Apa hal si bangsat ni nak mencarut-carut macam bahanat ni! Apa dia ingat kepala bapak dia dah besar sangat ke? Fuck lu la.... Lu jangan ingat lu sorang saja boleh fuck orang sesuka hati lu.... lu jangan ingat lu sorang saja boleh cakap lancau! 
Lu jangan nak rosakkan budaya Malaysia dengan cara lu... lu kalau tak suka duduk dekat Malaysia... Lu BLAH la.... Lu nak menyalak-nyalak apa hal? apa lu ingat ini Malaysia bapak lu punya ka? Lu sapa cibai? 
Lu tak sedar ka lancau lu pendek? angan-angan nak jadi director hollywood? Fak lu la... Lu ingat Nasi Lemak lu sedap ka? Lu punya nasi lemak manyak hamsap laaa!

Lu punya filem tak laku sebab "low class", filem macam sampah! nak salahkan orang lain pulak. LANCAU!

ads