Ahad, 31 Julai 2011

03 di bachok - Google Blog Search

03 di bachok - Google Blog Search


Revolusi Kebangkitan Bermula: AMUKKAN TEBUAN TANAH <b>DI BACHOK</b> MARAH <b>...</b>

Posted: 03 Jul 2011 10:06 AM PDT

Seramai 21 murid dan pelajar dari dua sekolah di Bachok dimasukkan ke hospital selepas mereka disengat tebuan ketika menyertai Larian 1Murid 1Sukan 1Malaysia pagi semalam.

Pegawai Perhubungan Awam Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZII) Zaid Ahmad berkata kesemua pelajar itu terdiri daripada pelajar Sekolah Kebangsaan (SK) Badak dan Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Badak, yang diserang sejenis tebuan tanah dalam kejadian kira-kira 9 pagi itu.

"Lapan pelajar perempuan adalah dari SMK Badak dan bakinya dari SK Badak yang dimasukkan ke wad untuk rawatan lanjut. Tiada yang cedera serius," katanya kepada Bernama di Wad 5 HRPZII di Kota Bharu.

Zaid berkata mereka yang terlibat merupakan murid Tahun Empat dan Tahun Lima serta pelajar Tingkatan Satu hingga Tingkatan Lima.

Menurutnya kesemua pelajar itu akan dibenar pulang secara berperingkat petang ini.

Sementara itu, murid Tahun Empat SK Badak Mohd Farid Firdaus berkata beliau menerima tujuh sengatan tebuan tanah itu ketika berlari beramai-ramai di satu kawasan semak di satu laluan berdekatan sekolah.

Beliau berkata mereka kemudian dihantar ke Hospital Bachok sebelum dihantar ke HRPZII di Kota Bharu.

Rakannya Nur Syafiqah Azmi, 10, berkata beliau hampir pengsan dan menjerit kesakitan ketika serangan tebuan itu berlaku.

"Saya kena tiga sengatan di badan dan cikgu hantar ke hospital," katanya.

Pelajar SMK Badak, Aishah Mansor, 13, berkata ketika larian dia tiba-tiba melihat tebuan itu menyengat rakan-rakannya dan dirinya.

"Semua pelajar menjerit dan kami semua kembali ke sekolah sebelum dihantar ke hospital," katanya yang terkena empat sengatan tebuan.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

ROZLAN RAZALI: Hari Pertama <b>Di</b> GIATMARA <b>Bachok</b>

Posted: 08 Jul 2011 05:50 AM PDT


6 Julai 2011 adalah hari pertama aku bertugas di GIATMARA Bachok, Prosedur pertama lapor diri ialah mengadap bos, Alhamdulilah bos menyambut aku dengan penuh mesra tidak sebagaimana bekas bos GIATMARA Kota Bharu sekitar tahun 1994 yang menyambut lapor diri aku dengan penuh angkuh, sombong  dan tidak beradab. Tepat jam 8.00 pagi aku diberi taklimat oleh Pengurus hal selok belok GIATMARA Bachok seterusnya aku diperkenalkan kepada semua staf GIATMARA Bachok walau pun aku telah sedia kenal dan dikenali. Hari pertama ini banyak dihabiskan masa untuk memahami perosedur dan persekitaran GIATMARA Bachok dari akan-rakan sekerja. Kesimpulannya banyak perbezaan persekitaran dan presodur kerja jika dibandingkan GIATMARA Kota Bharu, apa pun aku terpaksa mengikut retak dan menyesuaikan diri dengan persekitaran ini. Tengaharinya aku sempat bersama 9W2AWQ menikmati makan tengahari di kedai berhampiran pejabat kami.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads