Rabu, 27 Mac 2013

03 di pasir mas - Google Blog Search

03 di pasir mas - Google Blog Search


PKR Tawar Diri Letak Calon <b>Di Pasir Mas</b> — Suara Pakatan Rakyat

Posted: 13 Feb 2013 11:18 PM PST

PASIR MAS :   PKR Pasir Mas menawarkan untuk meletakkan calon bagi kerusi Parlimen Pasir Mas dalam Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) ini.

Timbalan Ketua Cabang PKR Pasir Mas, Mohd Kamaruddin Zakaria berkata, pihaknya mempunyai calon anak tempatan malah berkaliber.

Beliau berkata, kepimpinan Ketua Cabang PKR Pasir Mas, Datuk Dr Wan Suhaimi Wan Daud menyerlah dan diyakini dapat menerajui Pasir Mas di masa depan.

Kerusi ini disandang oleh Datuk Ibrahim Ali.

"Melihat kepada kewibawaan Wan Suhaimi, kita yakin dapat mengalahkan penyandang terdahulu dan membawa kemenangan kepada pucuk pimpinan Pakatan Rakyat.

"Kita berharap permohonan ini mendapat maklum balas positif daripada pucuk pimpinan negeri dan pusat demi mengejar impian ke Putrajaya," katanya, semalam.

Beliau berkata, Wan Suhaimi merupakan anak tempatan dan dilahirkan di Cabang Empat Chetok.

"Beliau pernah menyertai Umno, namun bertukar kepada PKR kerana tidak bersetuju dengan fahaman yang dibawa Barisan Nasional," katanya ketika sidang akhbar sempena Ceramah Politik yang akan diadakan pada jam 9
malam ini di Haji Hassan Lemal.

Ceramah itu turut disertai Ketua Wanita PKR Pusat Zuraida dan Ahli Majlis Pimpinan Pusat, Badrul Amin Baharun.

headbomb: ceramah mat sabu <b>di pasir mas</b> membuktikan pas <b>...</b>

Posted: 28 Feb 2013 03:54 PM PST

erk, gambar ini yang mungkin akan disiarkan dimuka hadapan harakah.. tahniahlah ye.. dikatakan ceramah tersebut mengembirakan ramai pekakas dap yang betul-betul gembira yang amat sangat... biar gambar berbicara..sebab itulah aku rasa pekakas dap wajib bergembira... tahniah.. sebar-sebarkan ye.. yahoooo....

Ceramah Perdana "Kebangkitan Rakyat"
Penceramah Undangan Khas: Tamrin Ghafar dan Mohd Sabu 121.
Tarikh: 28/02/2013
Masa: 9 Malam
Tempat: Padang Mini Stadium, Pasir Mas.
Target Kehadiran: 10,000 orang

YES, YES, YES....

ai tak faham-faham lagi, ini adalah gambar hiasan.. hehehe
kadang-kadang biarlah gambar berbicara, apa betul pas masih releven di kelantan? apa benar pas semakin kuat, apa betul pas semakin disukai ramai.. apa betul pas akan mengantikan umno.. korang sendiri ada jawapan.. lihat gambar dibawah!!!
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????biar betul.. apa aku bermimpi ke apa ni.. hahahhahahahaha... cakap kemain eksyen, kata pas lebih baik dari umno tapi biarlah gambar berbicara... hehehe... 
PESAN UNTUK SEMUA, KITA JANGAN GENTAR MENGKRITIK MEREKA, JANGAN GENTAR, PEJUANG KEBENARAN MEMANG BANYAK DUGAAN DAN HALANGAN... 
ps: makin hari makin banyak bukti yang ditunjukkan yang pas, dap dan pkr tengah goyang sebenarnya... dan hal ini mengusarkan mereka, cuma mereka terpaksa cover dengan mengarah pekakas mereka dalam alam cyber ini menjalankan kerja mereka untuk spin apa yang patut, gaji 3k beb!! tu yang bersungguh-sungguh tu geng-geng cybertrooper diaorang buat kerja.. hehehe..

.: Mahathir ke <b>Pasir Mas</b> Untuk Rosakkan Umno?

Posted: 06 Mar 2013 04:39 AM PST

ULASAN                                                                                                                            

Bunyi khabar 9 Mac ini Mahathir Mohamad akan berkunjung ke Kelantan. Daerah yang akan dipijaknya ialah Pasir Mas. Sejak beliau tidak menjadi PM hanya Pasir Mas saja menjadi daeraah kesukaan Mahathir. Seingat saya tidak ada mana-mana daerah yang disinggahnya atau diadakan majlis untuk Mahathir.

Kalau adapun di Kota Bharu, itu pun majlis itu diurusaturkan oleh orang Pasir Mas juga.

Beliau ke Pasir Mas bukan atas kehendak Umno Pasir Mas. Tetapi atas kehendak orang lain atau pun lain. Ada waktu-waktu beliau ke Pasir Mas ketua Umno Pasir Mas sendiri tidak pun berada sama dalam majlis itu.

Khabarnya kedatangan Mahathir ke Pasir Mas nanti sempena majlis dinamakan 'perlepas angin'. Kalau difaham dari sudut permainan tradisional 'peteri', perlepas angin ini ialah oleh orang yang sakit. Di dalam istilah perubatan Melayu Kelantan, orang yang tidak sihat atau sebak ia dianggap sebagai "setuk angin" maksudnya angin atau pun jiwa seseorang itu tidak lawas.


Jadi untuk melepas angin maka 'peteri' dimainkan untuk membolehkan si pesakit itu melepas angin, agar kencing dan beraknya lawas molek. Kurang diketahui pula siapa yang "setuk angin" atau angin jiwanya tidak lawas sehingga ia perlu diadakan majlis berkenaan.

Apakah Mahathir yang 'setuk angin' ataupun orang di Pasir Mas? Atau kedua-dua sekali. Dari sudut perubatan moden pula orang 'setuk angin' tidak berapa sihat dan pemikiran juga tidak waras. Iya boleh bertindak seperti gajah yang turun minyak atau pun beruk yang datang bulan. Iya sama juga dengan keadaan babi hutang yang tak lawas berak ia akan merembas sesiapa sahaja.

Apakah Umno tidak bimbang dengan kedatangan Mahathir itu? Umum tahu Mahathir ialah bekas pemimpin Umno dan masih digunakan Najib Razak untuk membantu beliau memenangi pilihan umum ke-13 kelak. Tetapi dalam konteks Kelantan Mahathir tidak diterima oleh rakyat Kelantan. Lebih parah lagi bila Mahathir datang atas undangan orang Pasir Mas yang sudah tidak ada nilai politik lagi.

Hendaknya Mustapa Mohamed tidak begitu leka dengan kedatangan Mahathir ke Kelantan itu bimbang ia boleh merosakkan persiapan dan program Mustapa dan Umno Kelantan untuk merampas Kelantan. Kalau boleh biarlah setakat Pasir Mas sahaja tidak perlu Mahathir untuk datang mengucar-kacirkan ke kawasan lain.

Kedatangan Mahathir ke Pasir Mas itu tidak lebih daripada satu tektik dan strategi untuk membolehkan orang Pasir Mas dilihat sebagai hebat dan mempunyai pengaruh kemudian dipinang Umno agar diberikan laluan kepadanya bertanding dalam pilihan raya.

Tektik atau muslihat seperti ini seluruh orang sudah tahu, dan pemimpin Umno lain juga sudah cukup mengenali. Selain Mahathir tiada siapa yang sudi ke Pasir Mas atas jemputan orang itu, kecualilah seorang betina miang yang lancang mulutnya.

Mudah-mudahan kedatangan Mahathir ke Pasir Mas nanti adalah kedatangan terakhir beliau dalam berkempen politik dan cuba mengangkat individu di Pasir Mas menjadi calon sekali lagi. Selepas pilihan raya ke 13 nanti semoga bekas dan jejak Mahathir di Pasir Mas akan lenyap tidak akan timbul lagi. [wm.kl.8:38 pm 06/03/13]

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads