Isnin, 2 Disember 2013

03 di manek urai - Google Blog Search

03 di manek urai - Google Blog Search


BLOG KELANTAN: 03 <b>di manek urai</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Nov 2013 09:33 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

DATUK NIK SAPEIA: PRU 13 PPP mendapat DUN <b>Manek Urai</b>

Posted: 28 Mar 2013 09:44 PM PDT

PPP diberi kepercayaan kepimpinan Barisan Nasional untuk meletak calon di DUN Manek Urai untuk mewakili Barisan Nasional dalam PRU 13. Penghargaan ini diberi berdasar segala usaha yang telah dilakukan oleh peminpin dan ahli PPP khususnya di Parlimen Kuala Krai untuk menambat sokongan rakyat tempatan. Berkat kerja dan program2 yang dilaksanakan oleh PPP Kelantan mendapat sambutan yang hangat oleh rakyat Kuala Krai terutama di DUN Manek Krai. Oleh itu PPP Kelantan diberi kepercayaan untuk mengetengahkan calon untuk DUN Manek Urai dan PPP telah menyerah tugas itu kepada Ketua Wanita PPP Kelantan , Datin Dr Suriani Yahya.

Datin Dr Suriani binti Yahya atau dikenali dikalangan penduduk Manek Urai sebagai Datin Su atau Dr Su, tidak asing bagi penduduk Manek Urai. beliau sentiasa bersama sama mengendali program 2 PPP yang di adakan di Kuala Krai khususnya di Manek Urai bersama Datuk Nik Sapeia Nik Yusof , Naib Presiden PPP Malaysia merangkap Ketua perhubungan PPP Kelantan.

Buat julung kali PPP kelantan mendapat sebuah kerusi untuk bertanding di Negri Kelantan. Memadangkan Dr Su merupakan calon boleh menang atau winnable candidate maka dengan semangat juang yang tinggi dan doa kehadrat Illahi agar mendapat restu PPP Kelantan melancar kempen pilihan raya dengan merasmi Pusat Bantuan PPP/BN DUN Manek Urai di Kg Laloh  pada 3/3/13 dibanjiri oleh sekitar 4000 penduduk DUN Manek Urai.

Beberapa program susulan telah diadakan di beberapa kampung termasuk Kg Peria Baru Kg Manek Urai Lama, Kg Peria. Kehadiran disetiap majlis perjumpaan amat memuaskan dengan kehadiran melebihi 500orang , dan mereka memberi sokongan padu pada Datuk Nik Sapeia dan Datin Su. Insya Allah PPP kelantan akan berusaha hingga berjaya menawan DUN Manek Urai sebagai usaha untuk Barisan Nasional memerintah Negri Kelantan Negri Tuanku Cik Siti Wan Kembang.

UMNO AKAN BUAT KEJUTAN <b>DI MANEK URAI</b>? - Angkasanuri

Posted: 12 Jun 2009 04:03 PM PDT


Pilihanraya Kecil Manek Urai menunjukkan Umno seperti tidak berminat untuk bertanding di sana. Mungkin Umno merasakan peluang mereka untuk menang adalah tipis berdasarkan Manek Urai merupakan sarang dan kubu kuat Pas sekian lama. Walaupun diakui Pas pernah tewas pada 2004 disebabkan isu nasional serta rakyat tertipu dengan imej Islam Hadhari ketika itu.

Perkembangan isu semasa juga tidak memihak kepada Umno walaupun mereka cuba memainkan isu kerajaan perpaduan siang malam. Bagi penduduk Manek Urai isu kerajaan perpaduan tidak memberi apa-apa makna kerana mereka hanya inginkan bulan purnama berbanding dacing yang senget sebelah.

Tetapi saya menjangkakan Umno akan membuat kejutan bagi saya sesuatu yang tidak mengejutkan. Umno mungkin akan meletakkan juara dan pakar lompat seantero dunia sebagai calon di situ. Mungkin juga si kaki lompat tidak dipilih menjadi calon tetapi akan mengistiharkan memasuki Umno sebelum atau semasa pilihanraya kecil Manek Urai berlangsung untuk meningkatkan imej Umno di Manek Urai.

Ini berdasarkan perkembangan muktahir bahawa si kaki lompat tadi kelihatan begitu telioq dan kebuloq untuk memasuki Umno kembali untuk kali ke berapa tahh...Gambar di atas mungkin dapat menceritakan segala-galanya.

Bagi saya letaklah siapa pun sama ada kaki lompat, kaki terbang atau kaki temberang sekalipun sebagai calon Umno, Umno akan ditewaskan di Manek Urai. Berdasarkan sokongan padu kepada Pas dan kepimpinan Tuan Guru Dato Nik Abdul Aziz Nik Mat hari ini tak ada sebab penduduk di Manek Urai hendak menyokong Umno. Seperti kata-kata popular Tok Guru satu ketika dulu...Tak ade sebab demo nak lawe kawe....

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads