Jumaat, 7 Februari 2014

03 di kok lanas - Google Blog Search

03 di kok lanas - Google Blog Search


PUNCA PELAJAR SEKOLAH AGAMA <b>DI KOK LANAS</b> BUNUH DIRI <b>...</b>

Posted: 03 Feb 2014 04:39 AM PST

Pengasas Pusat Perubatan At-Tobibi, Datuk Shamsuri Shafie tidak menolak kemungkinan pelajar yang mati tergantung di sebuah sekolah di Kok Lanas, Disember lalu berpunca daripada kerasukan. Menurutnya, berdasarkan beberapa faktor dikenal pasti termasuk gangguan yang berlaku ke atas beberapa pelajar sebelum dan selepas itu, beliau yakin kejadian di luar jangkaan itu bukan angkara gangguan jin dan syaitan.

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

"Pelbagai spekulasi tersebar sebelum ini sehingga ada mengaitkannya dengan buli dan bunuh diri, namun saya menolak kemungkinan tersebut, sebaliknya berpendapat ia kes kerasukan," katanya kepada Sinar Harian.

gambar-pelajar-maahad-tahfiz-kok-lanas-kelantan-bunuh-diri

Shamsuri berkata, agak pelik jika pelajar yang menghafaz al-Quran dan datang dalam kalangan yang terpilih bertindak sedemikian jika tidak dipengaruhi oleh unsur lain. Sambil mencadangkan agar satu kaedah untuk memperkukuh kerohanian dibuat, Shamsuri berkata, ia penting bagi membantu memulihkan semangat pelajar di sekolah itu yang rata-ratanya masih trauma dengan keja-dian tersebut.

"Kejadian ini adalah fenomena biasa, walau apa pun saya mengharapkan agar pelajar di sini akan terus melakar kejayaan demi kejayaan, sekali gus kembali cemerlang dan mampu melahirkan ilmuwan di peringkat tertinggi," katanya.

Tags: , , , , , , ,

Category: INFO SEMASA

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads