Jumaat, 28 Mac 2014

03 di kota bharu - Google Blog Search

03 di kota bharu - Google Blog Search


Musa Hitam sertai Diskusi Politik <b>di Kota Bharu</b> - Harakah Daily

Posted: 26 Mar 2014 12:56 AM PDT

KOTA BHARU: Rakyat Kelantan berpeluang mengikut dari dekat isu pilihan raya kecil Kajang dan nahas pesawat MH370 melalui ceramah perdana di sini dan Tumpat.

Isu Kajang dan hukuman penjara lima tahun ke Anwar Ibrahim akan dijelaskan sendiri anggota parlimen Permatang Pauh di Padang Perdana pada malam 28 Mac ini.

Manakala kupasan semasa mengenai MH370 akan disampaikan mantan Ketua Jabatan Kejuruteraan Aeroangkasa, UPM, Dr Ahmad Samsuri Mokhtar pada ceramah malam 27 Mac ini di padang Puteri Saadong Wakaf Bharu, Tumpat.

Ketua Penerangan PKR negeri, Ustaz Abdul Halim Haron berkata, siri ceramah Reformasi 2.0 turut mengundang Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, Menteri Besar, Ustaz Datuk Ahmad Yakob dan Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution.

Program ceramah MH370 pula dianjurkan bersama Kelab Kebajikan dan Pembangunan Insan Tumpat (Kapit), Tabung Kebajikan dan Sosial Rakyat Wakaf Bharu (Taksir) dan Majlis Tindakan Dun Wakaf Bharu.

Pengerusi Kapit, Abd Rahman Ariffin berkata, pada program itu juga akan diadakan solat hajat diimamkan Timbalan Mufti Kelantan, Datuk Nik Abdul Kadir Nik Muhammad.

Turut diundang ulamak dari Mesir, Syeik Hanii Abd Aziz, Tokoh Ulamak Muda Kelantan, Ustaz Asri Daud dan Mudir Madrasah Pondok An-Nur Kuala Penor Pahang Ustaz Mokhtar Senik.

Pada malam 27 Mac juga akan diadakan Diskusi politik Malaysia membabitkan bekas Timbalan Perdana Menteri, Tun Musa Hitam dan Naib Presiden PAS, Datuk Husam Musa di Grand Ballroom, Hotel Renaissance.

Diskusi anjuran kerajaan negeri tersebut akan memperkatakan Politik Malaysia: Dahulu dan Sekarang dipengerusi Prof Madya Datuk Dr Muhamad Agus Yusof dari UKM. 

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads