Jumaat, 14 Mac 2014

03 di kuala krai - Google Blog Search

03 di kuala krai - Google Blog Search


Kami SokongTokguru: Baju Sejuk Laris <b>Di Kuala Krai</b> - ijoks2009

Posted: 25 Jan 2014 04:30 PM PSTKUALA KRAI - Cuaca sejuk yang melanda Kuala Krai sehingga 17 darjah Celsius persis di London, United Kingdom minggu ini menyebabkan baju sejuk menjadi pakaian popular dan mendapat permintaan yang agak tinggi di jajahan itu berbanding sebelum ini.
Tinjauan Kosmo! semalam di bandar Kuala Krai semalam mendapati ramai antara penduduknya yang mengenakan baju sejuk, jaket atau sekurang-kurangnya berbaju dua lapis walaupun selepas pukul 10 pagi.
Seorang penjual pakaian di Pasar Besar Kuala Krai, Mohd. Rizwani Abdul Halim, 34, mengakui dia yang sebelum ini hanya 'memerap' baju-baju sejuk jualannya terpanggil untuk mempamer dan menjual pakaian itu sejak kelmarin.
"Cuaca sejuk ini memaksa ramai orang mencari pakaian sejuk dan secara tak langsung permintaan terhadapnya lebih banyak daripada kebiasaannya.
"Pada hari ini (semalam) saya telah menjual 20 helai baju sejuk yang dijual dengan harga antara RM10 hingga RM30 sehelai," katanya yang berniaga pakaian terpakai di sini semalam.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads