Sabtu, 14 Disember 2013

03 di pulau melaka - Google Blog Search

03 di pulau melaka - Google Blog Search


13 anggota tentera dikhuatiri lemas bot hilang <b>di</b> perairan <b>Pulau</b> <b>...</b>

Posted: 08 Dec 2013 08:39 AM PST

Melaka Tengah, 09 Dis. : Seramai 13 anggota tentera dikhuatiri lemas selepas bot yang dinaiki mereka dipercayai hilang ketika menjalani latihan mendayung ke Pulau Nangka, malam semalam.

13 anggota tentera dikhuatiri lemas bot hilang di perairan Pulau Nangka, MelakaGERAKAN mencari dan menyelamat 13 anggota tentera yang dikhuatiri lemas diteruskan selepas bot yang dinaiki dipercayai hilang ketika menjalani latihan mendayung ke Pulau Nangka, Melaka malam semalam. – Foto Muhammad Hatim Ab Manan

Difahamkan, ketika kejadian bot dinaiki mereka bersama empat bot lain dalam perjalanan dari persisir Sungai Udang ke pulau berkenaan.

Dalam pada itu, menurut Pusat Gerakan Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat negeri, pihaknya menerima laporan berhubung kehilangan 13 anggota tentera di perairan Selat Melaka dan pasukan penyelamat dihantar ke lokasi kejadian.

Sehingga jam 8.30 malam tadi, gerakan mencari dan menyelamat sedang dilakukan.

Sementara itu, jurucakap Kementerian Pertahanan mengesahkan mengenai kejadian kehilangan 13 anggota tentera yang sedang menjalani latihan mendayung ke Pulau Nangka.

Beliau yang dihubungi sebentar tadi memaklumkan kerja mencari dan menyelamat semua mangsa sejak kira-kira jam 5 petang tadi masih dijalankan.
Bagaimanapun, beliau enggan mengulas lanjut.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads