Selasa, 6 Ogos 2013

03 di tanah merah - Google Blog Search

03 di tanah merah - Google Blog Search


: 17 BAS Pesiaran Dipercayai Bawa Pengundi Luar <b>di Tanah Merah</b>

Posted: 04 May 2013 09:53 PM PDT

Di Tanah Merah, Kelantan dilaporkan terdapat 17 buah bas persiaran dipercayai membawa pengundi luar kelihatan di dua lokasi di Tanah Merah. Sebelum ada terdengar berita mengatakan calon UBN yang juga Ketua Umno Tanah Merah Ikhma sudah lama mempersiapkan untuk membawa 8,000 pengundi luar ke  Tanah Merah bagi memastikan kemenangannya.

Kehadiran pengundi luar ini disedari oleh pihak Pakatan Rakyat Tanah Merah tetapi mereka tidak dapat berbuat apa-apa kerana kedatangan pengundi berkenaan sah kerana mereka didaftarkan di Tanah Merah.

Termasuk yang didaftarkan di sini ialah rakyat Sabah dan Sarawak.

Apa yang dipertikaikan oleh bekas Setiausaha Umno Tanah Merah, Amran, bahawa ada usaha membawa pengundi luar ke Tanah Merah sebelum ini ada benar. Amran telah dipecat sebagai setiausaha Umno Tanah Merah kerana cuba membaea Umno ke mahkamah dalam kes memalsukan ahli.

Diharap pihak kesealamatan jentera pilihan raya Pakatan Rakyat Tanah Merah mengawasi kehadirian pengundi luar yang bukan asal Kelantan itu. [kb.kel. 12:52 pm 05/05/13]

Jelang sahur, dua kelompok ABG tawuran <b>di Tanah Merah</b> <b>...</b>

Posted: 02 Aug 2013 12:56 PM PDT

Jelang sahur, dua kelompok anak baru gede (ABG) terlibat tawuran di Tanah Merah, Jalan Pluit Raya, Jakarta Utara. Petugas yang menerima laporan langsung menuju lokasi untuk membubarkan peristiwa tersebut.

"Betul, anggota sudah ke lokasi," ujar petugas Polsek Penjaringan AKP Winaryo kepada merdeka.com, Sabtu (3/8).

Belum diketahui penyebab dari tawuran tersebut. Tidak ada korban jiwa dalam insiden itu.

"Korban nihil. Situasi sudah mulai kondusif," katanya.

[did]

RM160,000 UMNO <b>Tanah Merah</b> Belanjakan Untuk Tiket Bola <b>...</b>

Posted: 24 Jun 2013 10:00 PM PDT


CTS terpanggil untuk memberi komen mengenai kesediaan UMNO Tanah Merah untuk menaja tiket bola percuma ke perlawanan Akhir Piala FA sebanyak 4,000 keping untuk ahli Persatuan Anak-Anak Tanah Merah Di Perantauan (PERTAMA) dan Persatuan Mahasiswa Tanah Merah (PERMATA). Harga tiket bola untuk Final Piala FA adalah RM40. Jadi UMNO Tanah Merah telah membelanjakan RM160,000 untuk satu perlawanan. Kita faham betapa emosinya dan berharganya Kelantan melangkah ke perlawanan akhir. Err ... bukankah mereka pernah ke perlawanan akhir Piala FA sebelum ini?
Dengan 4,000 tiket ini kita boleh mengembirakan 4,000 penonton Kelantan. Kalau sayalah, saya lebih suka wang sebanyak RM160,000 ini digunakan untuk kegiatan atau peruntukan yang lebih berfaedah. Contohnya, saya boleh membina rumah kos murah yang berharga RM40,000 setiap satu. Dengan peruntukan berkenaan, saya boleh mengembirakan 4 keluarga yang miskin untuk memiliki rumah sendiri. Rumah yang dimiliki oleh keluarga ini akan berkekalan hingga ke anak cucu dan tidak untuk kegembiraan hanya satu malam. Atau mungkinkah Rakyat di Tanah Merah semuanya sudah kaya raya dan tiada keluarga miskin yang perlu dibantu? Itu tak pastilah saya.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads