ads

Isnin, 12 November 2012

03 di chiku - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

03 di chiku - Google Blog Search


Blog Felda: felda <b>chiku</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Nov 2012 09:48 AM PST

Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Sep 2012 09:06 AM PDT

Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Jul 2012 12:00 AM PDT

    Leave a Reply

    Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

    Posted: 13 Jul 2012 09:05 AM PDT

    Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

    Posted: 18 Jun 2012 09:13 AM PDT

    Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

    Posted: 08 Apr 2012 12:00 AM PDT

    Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

    Posted: 08 Apr 2012 12:00 AM PDT


    Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

    Posted: 08 Apr 2012 09:24 AM PDT


    Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

    Posted: 07 Apr 2012 09:39 AM PDT


    Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

    Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST


    Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

    Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST

    [unable to retrieve full-text content]Sekolah Kebangsaan Sri Chiku (2) atau nama ringkasnya SK Sri Chiku (2), merupakan sebuah Sekolah kebangsaan yang terletak di Felda Chiku 2. Pada 2009, Sekolah Kebangsaan Sri Chiku (2) memiliki 108 pelajar lelaki ...

    Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

    Posted: 28 Jan 2012 12:00 AM PST


    Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

    Posted: 28 Jan 2012 12:00 AM PST


    Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

    Posted: 28 Jan 2012 12:00 AM PST

    [unable to retrieve full-text content]Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search. Posted: 28 Jan 2012 12:00 AM PST. Xpdc ke Felda Chiku Gua Musang bahagian 1. Kali ini penceritaan agak panjang dan saya terpaksa bahagikan kepada 2 bahagian. Part 1 and part 2.

    Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

    Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST

    Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

    Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST

    Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

    Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST

    Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

    Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST

    Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

    Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST


    Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

    Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST


    Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

    Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST


    Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

    Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST


    Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

    Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST


    KOLEKSI LENCANA SEKOLAH ABAH: Lencana Sekolah / School <b>...</b>

    Posted: 26 Feb 2012 05:29 AM PST

    Sekolah Kebangsaan Sri Chiku (2) atau nama ringkasnya SK Sri Chiku (2), merupakan sebuah Sekolah kebangsaan yang terletak di Felda Chiku 2.
    Pada 2009, Sekolah Kebangsaan Sri Chiku (2) memiliki 108 pelajar lelaki dan 131 pelajar perempuan, menjadikan jumlah keseluruhan murid seramai 239 orang. Ia mempunyai seramai 24 orang guru.2009

    Sekolah Kebangsaan Sri Chiku (2)
    Felda Chiku 2
    18300, Gua Musang
    Kelantan, Malaysia


    Telefon = 6099284230
    Fax = 6099284231

    # Lencana ini merupakan sumbangan daripada pihak admin fb dari Sekolah Kebangsaan Sri Chiku 2, Gua Musang , Kelantan.

    # Diterima oleh KOLEKSI LENCANA SEKOLAH ABAH pada 20 Feb 2012.

    # Jutaan terima kasih  diatas sumbangan ini. 

    # Sumbangan lencana ini adalah hasil daripada maklumbalas pihak sekolah di Facebook Koleksi Lencana Sekolah..

    SAINS: Wow harganya cuma RM62.00 - Aakash 2 Tablet Termurah <b>...</b>

    Posted: 12 Nov 2012 03:36 PM PST



    28 Zulhijjah 1433H. [MOD] -
    NEW DELHI 13 Nov. - India semalam melancarkan sebuah lagi komputer tablet terbaru dan mungkin yang paling murah di dunia apabila dijual pada harga AS$20 (RM62).
    Tablet yang diberi nama Aakash 2 (gambar) itu mensasarkan golongan pelajar di negara ini sebagai pembeli utamanya.
    Pembuat Aakash 2, Datawind menjelaskan tablet tersebut menggunakan perisian yang mampu berfungsi tiga kali ganda lebih cepat berserta skrin besar dan banteri yang mempunyai jangka hayat lebih lama. - AFP
    Murahnya ..yang jenama lain kenapa mahal sedangkan materialnya hampir sama!!!

    03 di kok lanas - Google Blog Search

    0 ulasan
    URL Sumber Asal :-

    03 di kok lanas - Google Blog Search


    teres <b>kok lanas</b> untuk <b>di</b> sewa | Rumah Sewa

    Posted: 12 Nov 2012 09:23 PM PST

    Publish date: November 13, 2012 5:23 am
    Contact Name: zulkifli ruslan
    Price: RM450
    Region: Kelantan
    Location: kok lanas
    Phone: 0179426422
    Tags:

    teres setingkat. 250 politeknik kok lanas belakang econjaya. taman desa petaling. berdekatan sekolah. pelajar atau keluarga.
    porch depan belakang rumah, suasana tenang.

    Sewa Bulanan Rm 450.
    utk masuk. deposit Rm450.00+utiliti Rm 200+ perjanjian , kunci Rm30.
    Jumlah Rm1130.00

    hubungi zul 0179426422

    Share: Twitter | Facebook | Email

    Report bad use or Spam

    03 di wakaf bharu - Google Blog Search

    0 ulasan
    URL Sumber Asal :-

    03 di wakaf bharu - Google Blog Search


    Tok praeh beras <b>di Wakaf Bharu</b>, Kelantan 1980&#39;an

    Posted: 29 Oct 2012 01:57 AM PDT

    Salam

    Dulu di Pekan Wakaf Bharu, Kelantan merupakan sebuah pekan khusus untuk perniagaan beras di negeri pantai timur ini.  Berguni-guni beras bertimbun-timbun di dalam sesebuah kedai beras tersebut.  Hari ini , saya hendak menceritakan tentang sifat penjual beras ini (tok praeh beras ).

    2)  Mereka menjual beras dalam unit kati, 2 kati, .. , seguni, dua guli ... gitu lah ..  sekarang baru ada sistem kilogram ini.

    Dulu bila mereka menyukat beras .. katakan anda hendak membeli  8 kati beras ..  dia akan sukat 8 kati di hadapan anda hidup hidup;digunakan bekas dari kertas kuning yang tebal,   ..selepas itu dia akan menambah sedikit / segenggam dua beras untuk ditambah dalam 8 kati beras yg anda sudah belikan itu.  oleh itu 8 kati tambah segenggam atau 2 genggam lah beras yang anda akan bawa pulangke rumah.

    Begitulah ..sifat .. tok praeh beras zaman dahulu.

    Mereka dapat buat begitu kerana .. di tepi kedai mereka .. ada sebuah masjid besar Wakaf Bharu, Kelantan.  Di waktu malam, ramai tok praeh beras menadah telinga masing-masing mendengar ajaran agama yang disampaikan oleh ustaz/ ustazah terkenal termasuk arwah Tok Mufti Kelantan Tuan Hj Hasbullah.

    Berkat ajaran agama ini, tok preah beras dapat mengamalkan sifat berderma / berlebih kurang antara mereka dengan para pembeli.  Dengan sifat sebegitu rupa, pekan Wakaf Bharu , semakin popular , terkenal ke seluruh pelusuh tanah air.  Ramai orang suka membeli belah di pekan ini.

    3)  Sekarang, sifat ini .. saya nampak dah tak lagi diamalkan.  Kerana ..beras sudah dibungkus dalam sukatan tertentu 1 kilo, 5 kilo, 10 kilo , 20 kilo, 40 kilo ..

    ini dibuat supaya jualan lebih cepat dan tepat.  Bekas bekas beras sudah siap tersedia ada di atas rak beras untuk dipilih oleh pembeli.  Mereka menjual
    ala .. counter kat supermarket sana.  Hanya senyuman manis dari anak gadis tok praeh beras zaman moden ini  sahaja lah senjata utama untuk memikat hati pembeli untuk singgah dan beli beras mereka.

    Walaupun begitu dari observation saya ,   transaksi dan interaksi sosial antara penjual dan pembeli semakin berkurangan dari hari ke hari.  Mungkin duit yang masuk ke dalam peti wang tok praeh beras semakin banyak ..  sifat memberi segenggam dua beras .. ke dalam bekas beras pembeli ..tidak lagi diamalkan.  Saya rasa payah nak amalkan ..  kerana mereka kena buka balik .. supit (bungkusan plastic)  beras yg sudah tersedia ada.

    Bila sifat ini tenggelam , maka sifat kasihan belas pun semakin kurang diamalkan bukan sahaja luar kelantan tetapi negeri kelantan ini sendiri.  Hasil dari itu, hati masyarakat semakin keras ..

    Dulu berkat sifat berlebih kurang , ramai anak anak tok praeh beras dapat melanjutkan pelajaran hingga ke universiti, maktab perguruan, kolej jururawat  dan akhirnya  mereka dapat menjawat sebagai guru siswazah, ustaz, ustazah, pegawai majlis agama islam, pegawai daerah, pegawai polis, askar, doktor, doktor pakar, staf nurse dan lain-lain. Alhamdulilah.

    Sekarang bila ..sifat memberi dan berlebih kurang semakin tenggelam diamalkan ..tidak ramailah anak anak, cucu cucit  tok praeh beras yang dapat melanjutkan pengajian ke peringkat yg lebih tinggi dan seterusnya berjaya menjadi ahli masyarakat yang dikagumi ramai.  Apa yang lihat , ada sebilangan anak anak tok praeh beras sudah menjadi mat atau minah rempit di kawasan tertentu Kota Bharu dan sekitarnya.  Dulu budak budak muda suka mendengar kuliah agama dari maghrib hingga isya ..  tetapi sekarang .. mereka suka menjadi peminat bola sepak Red Warriors .. Kelantan FC.  Sekarang , majoriti ahli ahli masjid bukan dari kalangan muda mudi 25 - 40 tahun.  Mereka adalah dari group orang orang pencen (warga emas).

    Di dunia ini pun kita boleh lihat kesan dari ..  meninggalkan sifat baik menderma, berlebih kurang se sama kita .. anak anak keturunan kita sudah semakin jauh dari agama islam yg sebenarnya. Mak bapak tegur pun .. mereka tak dengar sangat dah.  contoh teguran ibu ialah .. mengapa mu pakai seluar ketat ketat tu Timoh (katty, fatimah) .. stail wen.  Bakpo mu chat rambut mu tu Bidin ..  stail loni weng (nenek/atuk).  Gitulah lagunya rata riti zaman lo ni.

    Sekarang data statistik perceraian .. di Kelantan 2000 - 2011 .. sangat tinggi jika dibandingkan dengan negeri negeri luar seperti Pulau Pinang dan Melaka.  Adakah ..  data ini mempunyai sedikit sebanyak korelasi (perkaitan, pertalian, persamaan ) antara amalan jual beli ibu bapa dalam dunia beras sekarang dengan tingkah laku anak anak mereka dari umur 10 - 25 tahun?

    Wallah hu aklam. (hanya tuhan yang lebih mengetahui).  p/s:  oleh itu saya ingin mengajak diri saya  terlebih dahulu dan para pembaca budiman,  jom kita amalkan kembali sifat bertolak ansur , memberi derma segenggam beras , .. beri lebih pengajaran matematik di sekolah kpd anak anakmurid yang memerlukan perkhidmatan kita  tanpa niat ..dapat upah tuisyen dan sebagainya.  Insya allah kebahagiaan , adalah milik kita semua satu hari nanti.  Ameen.

    03 di machang - Google Blog Search

    0 ulasan
    URL Sumber Asal :-

    03 di machang - Google Blog Search


    TERGEMPAR: (Gambar) Analisis Penampakan HANTU <b>Di</b> UiTM <b>...</b>

    Posted: 16 Oct 2012 06:00 PM PDT


    Gambar penampakan hantu kali ini dikirimkan oleh.. oleh sapa ye.. Arif rasanya. Tengok kat belakang anak gadis tu, ada macam kepala orang kat sebalik tingkap. Pengirim menyertakan teks tersebut:
    baca lagi & lagi GAMBAR yang di ZOOM, Klik TAJUK ENTRI ni
    nih gmba kawan aku... dia amik kat uitm tmpat aku ngaji...time nih smua student dah cuti sem. tggl budak2 yg amik kursus keusahawanan jer..
    time tuh pkul 11 lbih lar(baru abis kursus kat bilik kuliah). dia saje2 jer amik gmbar time tuh... biler balik bilik nampak benda tuh... trus diorg xleh tido mlm tuh...
    location uitm machang kelantan, blok A, blakang tuh tandas lelaki...
    Lokasi: UiTM Machang, Kelantan. Blok A, Tandas lelaki.

    Memang ada makhluk lain yang berada di sekeliling kita. Kadang-kadang 'mereka' ini sentiasa memerhati apa yang kita buat. Tu la orang kata, lepas abih kuliah balik bilik terus, jangan merayau-rayau ambik gambar. Dah terambik gambar hantu. Ada apa-apa ke kat UiTM Machang ni? Dengar cerita kawasan dia keras. Sapa-sapa budak UiTM Machang kat sini?!

    03 di jeli kelantan - Google Blog Search

    0 ulasan
    URL Sumber Asal :-

    03 di jeli kelantan - Google Blog Search


    PAS masih boleh masuk kubu Umno <b>di Jeli</b> — HarakahDaily

    Posted: 11 Nov 2012 03:07 PM PST

    Umno bahagian Jeli di bawah pimpinan Mustapa Mohamed merupakan bahagian yang paling kemas dan mantap di Kelantan. Dengan kedudukannya sebagai menteri – MITI Mustapa telah memungah seberapa banyak projek untuk Jeli. Jika dicatat dalam buku Guiness book of the record, mungkin Jeli merupakan bahagian Umno paling maju dan moden dengan memiliki pelbagai projek.

    Jeli memang bernasib baik. Mustapa bukan saja sebagai menteri, tetapi beliau juga adalah Pengerusi Umno Kelantan. Di mana dengan kedudukan itu Jeli merasa ia adalah bahagian Umno paling berprestij.

    Bagaimana pun kelebihan dan kemajuan yang ada di Jeli hari ini bukan bermakna Mustapa boleh duduk senang. Majoriti yang diperolehinya dengan mengalahkan Apandi Mohamad dalam pilihan raya lalu sebanyak 4,436 bukan merupakan lesen atau bantal lembek untuk dijadikan pengalas tidur yang enak. Dan Mustapa nampaknya tidak pernah merasakan 'agah' dengan situasi ini.

    Beliau sendiri masih terkenang bagaimana perit dan pedihnya menerima kekalahan dalam tahun 1999 di tangan Apandi Mohamad. Kekalahan itulah menjadikan Mustapa senantiasa bangkit dan menjaga seluruh pengundi Jeli macam menatang minyak yang penuh. Kemenangannya selepas itu (2004 dengan majoriti 7,353) dan dicatat sekali lagi 2008 dengan mengalahkan Apandi dua kali tidak bermakna beliau senang.

    Ada kebenarannya kalau Mustapa tetap merasa gelisah dan cemas dan tidak berapa 'arap' dengan apa yang berlaku dan ada di Jeli hari ini. Pembangunan, pelbagai projek, bantuan untuk rakyat tidak menjamin undi akan mengalir ke dalam bakulnya. Pada zahirnya begitu tetapi tribulasi politik sangat difahamnya. Sebab itu Mustapa sanggup pulang setiap minggu ke Jeli kecuali kalau beliau berada di luar negara.

    Hakikat hari ini ternyata, bahawa Jeli bukan kawasan selesa benar buat Mustapa. Malam Jumaat lalu Pas telah mengadakan ceramah bertempat di Kelewek, dalam kawasan Bukit Bunga. Kawasan itu katanya kubu kuat Umno. Pas Jeli mengundang Tamrin Ghaffar sebagai penceramah khas. Ikut sama berceramah ahli jawatankuasa Pas Idris Ahmad. Tamrin berceramah di bawah tajuk Mengapa saya tinggalkan Umno.

    Walaupun malam itu hujan renyai-renyai dan kawasan ceramah agak jauh ke dalam, namun jumlah yang hadir boleh tahan juga. Sekitar 250 orang dan dipercayai semua orang tempatan. Kehadiran itu cukup untuk membuktikan bahawa kubu Umno masih boleh ditembusi di Jeli. Turut sama hadir malam itu ialah Yang Dipertua Pas Jeli Apandi Mohamad, timbalannya Abdullah Yaacob yang juga Adun Air Lanas, penyelia Dun Bukit Bunga, Mohd Suply Abdul Razak yang juga merupakan bakal calon Pas untuk kerusi Bukit Bunga dan lain-lain pemimpin Pas kawasan Jeli.

    Pada malam itu juga bertembung dengan program Umno yang diadakan berjarak tidak sampai 3 km. Difahamkan program Umno malam itu ialah majlis menyampaikan bantuan wang. Ternyata program ceramah Pas itu kurang disenangi oleh Umno bila mana tiga banner yang dipasang menguar-uarkan kedatangan Tamrin dihilang. Pas mensyaki ianya perbuatan Umno.

    Pas begitu berang dengan kejadian itu. Abdullah Yaacob yang bertindak sebagai pengerusi memberi amaran dan mencabar Umno dengan berkata; "Apakah Umno hendak main secara jahat atau secara molek, kalau nak cara jahat, kita juga boleh bermain cara jahat."

    Seharusnya kejadian-kejadian begitu tidak berlaku lagi. Walaupun Jeli merupakan kawasan pedalaman, tetapi sejak Mustapa mewakilinya di mana sudah banyak kemajuan dan berbagai maklumat terdedah sepatutnya politik di luar batas undang-undang demokrasi itu dihentikan. Elok kalau Mustapa memberi nasihat atas apa yang berlaku sekiranya benar kehilangan banner Pas itu disebabkan perbuatan ahli Umno. Pembuangan banner itu sedikit sebanyak akan merosakkan reputasi Mustapa sebagai pemimpin yang berjurus.

    Malam itu Tamrin yang kini telah menyertai Pas, menyeru rakyat supaya tidak mudah tertipu dengan hipokrasi pemimpin Umno yang kononnya hendak membela Melayu dan Islam. Katanya agenda itu hanyalah bohong semata-mata dan ia hanya alat dan retorik untuk menipu rakyat. Apa yang berlaku pemimpin Umno lebih menjaga kepentingan diri dari kepentingan agama dan bangsa.

    Beliau memberi contoh, pemimpin Umno diam membisu tanpa membuat apa-apa kecaman ke atas presiden MCA Chua Soi Lek yang menghina Hudud. Tetapi pemimpin Umno menjadi kalut dan berani mengecam Nurul Izzah yang memberi pandangan secara umum berhubung maksud ayat Quran berhubung tiada paksaan di dalam agama.

    "Kalau pemimpin Umno jujur mereka akan kecam dan marahkan Chua Soi Lek terlebih dahulu sebelum mengecam Nurul Izzah, tetapi kenapa diam membisu?" kata Tamrin. Malam itu juga Tamrin membuat apologetik kepada hadirin kerana bersubahat dengan Umno membuat beberapa kejahatan sebelum ini.

    "Saya sudah bertaubat dan berharap penyertaan saya dalam Pas akan dapat mengurangkan dosa saya sebelum ini. Biarlah sia-sisa usia yang ada ini dapat dimanfaatkan untuk perjuangan Islam," katanya dengan nada sayu dan pamrih. – http://msomelayu.blogspot.com


    Related News:

    03 di perupok - Google Blog Search

    0 ulasan
    URL Sumber Asal :-

    03 di perupok - Google Blog Search


    reunion sk.<b>perupok</b> - pengemis cint@ il@hi, perindu sy@hid @b@<b>di</b>...

    Posted: 11 Nov 2012 09:56 PM PST

    Day: Ahad = Hari Raya Haji ke-3
    Place: Pantai Irama, Bachok
    Xsabar menanti tarikh ini, planning untuk "Reunion" student sekolah rendah dulu...macam xpercaya tapi inilah realitinya. Tercetus idea ni sbb dah lama xjumpa kawan2 sekolah rendah dulu,,tapi akhirnya berkenalan kembali di laman sosial yg sangat famous semestinya ::FACEBOOK::. Nasib baik ada kawan lelaki aku yg sudi nak incharge utk reunion ni...thanks a lot my frenz.
    Tibalah hari yg dinanti2kan:
    Mula-mula sampai, malu r gak nak tegur (sbb lama xjumpa....huhuhu) tp beberapa seketika baru r berani. First aktiviti: Lelaki <barbeque = bakar daging>, Perempuan <siapkan air + hidangkan makanan>,,sementara menunggu lagi kehadiran kawan2 yg akan datang. Next: buat halaqah (bulatan) utk sesi "ice-breaking" utk m'perkenalkan balik diri sendiri (ada yg xingat nama...huhuhu),,,yang penting nak tahu sekarang belajar lagi @ dah bekerja. Antara kawan2 yang hadir ari tu, sorang baru kerja (NURSE melalui SPA),,sorang laki bakal kerja (dgn SPA gak)...TAHNIAH2X my frenzs!!!
    Yang lain semua smbung study ag ke peringkat IJAZAH (br hbs Diploma),,salah sorang drpd kami bakal sambung MASTER dalam bidang yg sama kat UMT...TAHNIAH gak (^_^). Yang mengejutkan,,ada sorang antara kami yg dah berkahwin dan mempunyai 2 orang anak...barakallahulaku =). Dalam sesi ni,,kami akan b'tukar nombor fon masing2 utk kemudahan jika ada nk buat event ag. Sambil2 itu kami menikmati makanan yang ada,,walaupOm simple tapi mengeyangkan (alas perut jer).
    Selesai sesi "Ice-Breaking",,so apa lagi sesi "Bergambar"....sesi paling penting dalam setiap event sbg kenangan kami2 utk masa2 depan...he5
    Selesai bergambar,,kami bersalam-salaman dan bersurai dengan gembira. Syukran sahabat utk event ni yg penuh dgn "SwEet MemorY". Semasa bersama kalian ari tu,,teringat kenangan2 masa sekolah darjah 1 - 6 kat Sekolah Kebangsaan Perupok,,,byk kenangan Manis & Pahit bersama kalian. Klu diingatkan balik,,pelbagai perasaan yg hadir (GEMBIRA + LUCU + KETAWA + SEDIH + MARAH krn t'lalu byk peristiwa2 yg telah berlaku).
    p/s: InsyaALLAH panjang umur "WE ALLs" akan jumpa lagi...semuanya menjadi kenangan kita bersama!!!

     Juadah (Keropok + Ketupat + Colek buah + Kek + Nuget + Daging Bakar + Air Batu Sirap)


    ::: Berkawan biar berbilion2x :::

    03 di kelaboran - Google Blog Search

    0 ulasan
    URL Sumber Asal :-

    03 di kelaboran - Google Blog Search


    SKST2: MURID SKST2 <b>DI</b> MTQ ZON <b>KELABORAN</b>

    Posted: 21 Mar 2012 10:23 PM PDT

    Pada 20.3.2012 iaitu 2 hari yang lalu sekolah SKST2 telah menyertai majlis tilawah al-quran , bercerita dan nasyid  yang telah diadakan di Sk Berangan 1. Dalam acara ini sekolah menyertai semua acara keculai pertandingan nasyid. Ini kerana masalah teknikal yang tidak dapat diatasi.
    SKST2 hanya memenangi naib johan hafazan, manakala acara lain  tidak mendapat apa-apa tempat.Namun kami warga sekolah mengucapkan syabas atas daya usaha mereka yang  melatih dan
    kesungguhan peserta menyertai pertandingan ini amat kami hargai.
     Dalam majlis ini, adik Maisarah Shukri tahun 5 NIlam telah mendapat naib Johan dalam acara hafazan Al-Quran Juz Amma.( gambar atas )

                        Adik Roslina ( acara Tilawah) adik Sahirah bercerita  dan Maisarah (Hafazan)
    bergambar di pentas sebaik acara berakhir.

    03 di pasir puteh - Google Blog Search

    0 ulasan
    URL Sumber Asal :-

    03 di pasir puteh - Google Blog Search


    Penduduk Jeli Dan <b>Pasir Puteh</b> Hadapi Gangguan Bekalan Air <b>...</b>

    Posted: 07 Nov 2012 07:51 AM PST


    KOTA BHARU – Penduduk di beberapa kawasan di sekitar Pasir Puteh dan Jeli dijangka mengalami gangguan bekalan air mulai esok.

    Eksekutif Pelanggan Air Kelantan Sdn Bhd (AKSB), Hazwan Hassan berkata gangguan bekalan di Pasir Puteh dijangka berlaku dari pukul 10 pagi hingga pukul 6 pagi keesokan hari (Jumaat) berikutan kerja pengalihan paip ke tangki Bukit Gedombak.

    Kawasan yang terlibat ialah Bandar Pasir Puteh, Kampung Nara, Kampung Jelor, Kampung Kulim, Gaal Hilir, Gaal Tengah, Gaal Hulu, Gong Datok, Gong Datok Hulu, Bunut Rendang, Gong Pasir, Gong Sepuleh, Sungai Petai, Gong Depu, Gong Guchil, Kampung Haji Wan Omar, Pak Mayong dan Tok Bali.

    Sementara gangguan bekalan di Jeli dijangka berlaku di beberapa kawasan di sekitar Ayer Lanas berikutan kerja-kerja teknikal oleh Tenaga Nasional Berhad di Loji Air Gemang-Air Lanas.

    Gangguan dijangka berlaku antara pukul 10 pagi hingga 6 petang esok yang melibatkan Kampung Gemang, Wakaf Zing, Kampung Rahmat, Kampung Chedok, Bukit Nangka, Lubok Dulang, Renob, Kampung Jakar, Bandar Baharu Bukit Bunga dan Kampung Nibong.

    Sebarang pertanyaan boleh dibuat ke AKSB melalui talian PINTAS 1300-88-2572.

     

    BLOG KELANTAN

    Copyright 2010 All Rights Reserved