ads

Sabtu, 16 Julai 2011

03 di jelawat kelantan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

03 di jelawat kelantan - Google Blog Search


Jurujual kedai topup <b>Jelawat</b> - <b>Kelantan</b> • Jobs In <b>Kelantan</b> <b>...</b>

Posted: 12 Jul 2011 10:40 PM PDT

-Keutamaan kepada yang tinggal berhampiran
dgn kedai..
-Waktu kerja 8.30pg-5.30ptg(rehat 1jam)..
-Gaji RM160-RM200 sbln(bergantung hari kerja)..
-Jaga kedai sambil main internet..
-Photostat & susu kambing(jualan sampingan)
-SMS/CALL 017-6761138/013-9922321

Apply Now

View all jobs,career,vacancies Jobs in Kelantan

Loading

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

03 di bunut payong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

03 di bunut payong - Google Blog Search


Interaktif <b>Bunut Payong</b>

Posted: 05 May 2011 07:03 AM PDT

KOTA BHARU, 27 April: Sejak lebih setahun lalu Persatuan Peniaga Pasar Lama MPKB dan Persatuan Arked Uda mendakwa saiz lot niaga di Bazar Tok Guru sempit dan mahal.

Sedangkan mereka lupa saiz lot tersebut diputus berdasar kepada kehendak persatuan kerana mahu kesemua peniaga ditempatkan di tingkat bawah.

Buktinya terkandung dalam minit mesyuarat pada 20 Januari 2010. Ketika itu persatuan diwakili Abdul Salim Ahmad dan Wan Lokman Wan Salleh.

Keluasan asal setiap lot di tingkat bawah 12 x 10 kaki persegi dan jumlah lot sebanyak 107 unit. Namun persatuan tetap mahu 415 peniaga berniaga di tingkat bawah.

Ekoran desakan itu menyebabkan kerajaan negeri mengarahkan pemaju menambah jumlah lot di tingkat bawah bagi memenuhi kehendak peniaga.

Lot tersebut akhirnya dikecilkan kepada 8 x 6 kaki persegi dan memuatkan 368 lot.

Timbalan Menteri Besar, Datuk Ahmad Yakob berkata, keluasan setiap lot di tingkat bawah sudah dipersetujui wakil-wakil peniaga pada mesyuarat yang diadakan pada 20 Januari 2010.

"Sebelum itu jumlah lot di tingkat bawah memang luas iaitu 12 x 10 kaki persegi iaitu sebanyak 107 unit.

"Tetapi apabila semua peniaga mahu berniaga di tingkat bawah, jadi kita kecilkan kepada 8 x 6 kaki persegi sehingga memuatkan 368 unit.

"Inilah punca yang menyebabkan saiz lot menjadi kecil kerana kesemua peniaga mahu tingkat bawah. Dan keluasan itu sama dengan saiz lot di Pasar Lama MPKB," katanya pada persidangan media di pejabatnya hari ini.

Hadir sama dua anggota Exco, Datuk Anuar Tan Abdullah, Datuk Takiyuddin Hassan, Yang Dipertua Majlis Perbandaran Kota Bharu Bandar Raya Islam, Nazran Muhamad dan Ketua Pegawai Eksekutif Perbadanan Menteri Besar Kelantan, Ir Mustafa Salleh.

Turut dijemput hadir pada mesyuarat terseebut Pengerusi Persatuan Peniaga Pasar Lama MPKB, Salim Ahmad, Pengerusi Persatuan Peniaga Arked Uda, Borhan Mohd Nor dan dua lagi peniaga.

Sebelum ini Salim dilaporkan berkali-kali mendakwa saiz lot di Bazar Tok Guru sempit.

Persatuan itu juga membawa isu tersebut kepada Pengerusi Perhubungan Umno Kelantan, Datuk Mustafa Mohamed, namun kehendak peniaga terperap begitu sahaja, hanya sekadar mengisi ruang di halaman akhbar.

Timbalan Menteri Besar menegaskan lagi wakil peniaga terbabit bersetuju dengan keluasan 6 x 8 kaki persegi.

"Pengerusi persatuan bersetuju saiz 6 x 8 kaki persegi, dia boleh terima dan cuma beritahu mahu keselesaan.

"Dia juga ada kata tak selesa hendak hisap rokok pun tak sedap dan barang yang dijual melimpah ke luar, sedangkan kita sediakan setor di tingkat bawah," ujar Takiyuddin.

Ahmad berkata, hari ini kerajaan negeri telah putuskan untuk memberi tawaran terakhir kepada peniaga Pasar Lama MPKB dan Arked Uda untuk berpindah ke Bazar Tok Guru melalui PMBK.

Menurutnya kerajaan negeri bersetuju dan melayani hasrat peniaga-peniaga dengan tawaran harga sangat kompetitif iaitu RM63,000 di tingkat bawah dan satu Bazar Tok Guru.

Pembeli di tingkat bawah hanya perlu membayar mulai tahun kedua. Mereka dibenar berniaga secara percuma selama setahun.

Manakala pembeli di tingkat satu hanya perlu membayar pada tahun ketiga.

"Tawaran itu hanya sah sehingga 31 Mei ini dan kalau ada yang belum sempat mendaftar sehingga tarik tersebut kita beri tawaran sehingga akhir Jun depan dengan harga RM70,000.

"Selepas 31 Mei segala urusan pinjaman bank peniaga perlu mengurus sendiri," katanya.

Beliau juga berkata, mulai 1 Julai depan tiada lagi harga diskaun diberi dan peniaga ditawar pada harga asal iaitu RM92,000 di tingkat satu dan RM88,000 di tingkat bawah.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

03 di kota bharu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

03 di kota bharu - Google Blog Search


Jenayah Seksual <b>di Kota Bharu</b> Membimbangkan | Gossip Artis <b>...</b>

Posted: 13 Jul 2011 07:59 PM PDT

KOTA BHARU - Jenayah seksual membabitkan remaja di daerah ini kian membimbangkan apabila tujuh kes rogolmelibatkan sesama pelajar berusis antara 13 tahun hingga 17 tahun, di laporkan dalam tempoh dua minggu lalu.

Lebih mengejutkan, ada di antara mereka mengaku telah melakukan hubungan seks sebanyak sembilan kali.

Ketua polis Daerah, Asisten Komisioner Azham Osman berkata, tiga daripada mangsa merupakan pelajar perempuan berusia antara 13 hingga 15 tahun dan empat lagi berumur 16 hingga 17 tahun, sementara kesemua suspek lelaki berusia 16 hingga 17 tahun telah di tahan. Beliau berkata, sepanjang empat bulan pertama tahun ini, sebanyak 30 kes rogol di laporkan (melibatkan semua peringkat usia) dan tujuh kes yang di catatkan dalam dua minggu lalu adalah yang tertinggi berbanding sebelumnya.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

03 di wakaf bharu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

03 di wakaf bharu - Google Blog Search


SESUATU YANG INDAH: minggu ke sana ke mari makan: nasi minyak part 1

Posted: 14 Jul 2011 09:06 AM PDT

minggu 28hb mei -> 5hb jun 2011 ialah minggu kenduri kendara.

untuk menjayakan minggu tersebut, aku dah apply cuti 1 minggu.hehe. bos pun dah pelik "awak ke yang nak kahwin?"
rakan-rakan ofis dah tahu perancangan ni start dari awal januari lagi. dah bagitau awal-awal, senang nak standby pengganti.
Turutan event:
28 mei subuh: drive ke sg petani. sepupu perempuan kahwin. sampai tengahari. tidur sana semalam


29 mei pagi: drive ke uitm bukit mertajam. hantar adik dan angkut barang dia. lepas tu pergi kenduri sepupu sebelah laki dia pulak.kat area penang gak.

29 mei petang: drive balik ke seremban

30 mei (isnin): mode berehat di seremban

31 mei (selasa) subuh: drive ke kota bharu. first time ikut jalan gua musang-kuala krai.

31 mei (selasa) petang: sampai di wakaf bharu, kota bharu. tidur kat homestay.

1 jun (rabu):

Ikhwan @ Alang @ my bro selamat bernikah. dapat lagi kakak ipar baru.alhamdulillah.
Malam ke wakaf che yeh plak.shopping. tapi mak, makcik-makcik n da geng jelah yang bershopping

2 jun (khamis) tengahari: kenduri / persandingan alang.


2 jun (khamis) petang: drive balik ke seremban. jalan jem nak keluar kota bharu.

3 jun (jumaat) 3 pagi : selamat sampai di seremban

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

03 di dabong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

03 di dabong - Google Blog Search


Hartanah Trade: Tanah kosong <b>di Dabong</b> , Kelantan

Posted: 08 Jul 2011 01:46 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Berminat untuk mengiklankan sebarang bentuk hartanah atau ingin menjual atau membeli hartanah hubungi saya sham 0192272127. Friday, July 8, 2011. Tanah kosong di Dabong , Kelantan. Dabong, Kelantan : Tanah kosong .harga 17k perekar. ...

di negeri kelantan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri kelantan - Google Blog Search


Negara Kebajikan Atas Kertas, Buatnya Tidak <b>di Kelantan</b> « Terompah <b>...</b>

Posted: 20 Jun 2011 11:29 AM PDT

Datuk Seri Mustapa Mohamed menyifatkan Pas hanya mampu melaungkan pelbagai slogan untuk kebajikan bagi melunakkan telinga rakyat tetapi hakikatnya rakyat sedar segala pelaksanaan tidak dapat dipratikkan secara holistik untuk rakyat.

Beliau berkata perkara itu sama juga dengan Konsep negara kebajikan yang diuar-uarkan oleh PAS hanya retorik dan tidak dipraktikkan di negeri Kelantan di mana parti itu memerintah.

Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri itu berkata ini jelas dengan tindakan mengenakan bayaran sewa tapak di semua stesen teksi di negeri ini.

"Kalau sudah katakan ia negeri berkebajikan kenapa masih lagi mengenakan sewa tapak teksi itu lagi. Kalau boleh, hapuskanlah dan ini boleh meringankan beban pemandu teksi di Kelantan," kata Mustapa yang juga Pengerusi Badan Perhubungan Umno Negeri Kelantan.

Beliau berkata demikian selepas menyampaikan pakaian seragam kepada pemandu kereta teksi di Kelantan di sini, hari ini.

Sebanyak 1,600 pemandu teksi seluruh Kelantan menerima pakaian seragam yang disumbangkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak melalui Setiausaha Politiknya Datuk Mohd Fatmi Che Salleh.

Mustapa berkata "memandangkan sewa tapak yang tidak seberapa ini pun tidak boleh dihapuskan, apakah maknanya negara berkebajikan yang diuar-uarkan PAS ini."

Tambahnya,  pemandu teksi bukannya hidup senang, dan oleh itu, jika Barisan Nasional memerintah Kelantan,

"semua sewa tapak ini akan dihapuskan sama sekali."

Beliau berkata pihaknya juga akan mengadakan beberapa dialog dengan pemandu teksi di negeri ini dari semasa ke semasa bagi membantu menyelesaikan masalah yang dihadapi.

5.958700 102.146872

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

03 di kelaboran - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

03 di kelaboran - Google Blog Search


Taman Sri Dalam Rhu (Fasa 5), <b>Kelaboran</b> (SOLD OUT) ~ ...

Posted: 26 Feb 2011 11:27 AM PST

PENAFIAN : Pihak Excell Homes Resources dan perumahankelantan.blogspot.com adalah tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerosakan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman ini. Laman ini juga adalah digunakan sebagai kajian pemasaran dan hanya sebagai pelawaan tawaran sahaja serta tidak terikat dengan mana-mana kontrak tawaran. Pihak kami berhak membuat sebarang perubahan maklumat, spesifikasi atau harga tanpa pemberitahuan atau notis. Copyright © 2011 EXCELL HOMES RESOURCES. All Rights Reserved. ... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

03 di pulau melaka - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

03 di pulau melaka - Google Blog Search


Melaka - View from <b>Pulau Melaka</b> | Flickr - Photo Sharing!

Posted: 30 Jun 2011 12:00 AM PDT