ads

Jumaat, 3 Februari 2012

03 di bachok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

03 di bachok - Google Blog Search


Anak Seberang: Karaoke haram <b>di Bachok</b>. apa pok nik buat?

Posted: 22 Jan 2012 04:35 AM PST

seperti dilaporkan di tv3 menerusi aduan rakyat, terdapat pusat karaoke yang beroperasi secara haram di Bachok, klate. Tambahan lagi lebih melampau, karaoke haram itu beroperasi di siang hari. Mana pergi pihak penguatkuasa dibawah kerajaan negeri? Apa yang mereka buat? Klate makin advance. Di ceruk kampung pun ada pusat karaoke. Serambi mekah hanya omongan dan retorik semata mata! Full content generated by Get Full RSS.

TV3 Stesyen TV Portal Pertama - Enam Kampung <b>Di Bachok</b> Terjejas

Posted: 27 Dec 2011 04:22 AM PST

27/12/2011 20:22:00

Fenomena air pasar besar turut melanda Pantai Irama Bachok, Kelantan malam semalam.

Kejadian bermula jam 8 malam itu mencemaskan penduduk di sekitar persisir Pantai Bachok.

Kira-kira 40 keluarga membabitkan enam kampung, terpaksa berjaga selama lapan jam setelah rumah mereka di tenggelami air sedalam 0.2 hingga 0.4 meter.

Kampung terbabit, Kampung Pantai Damak, Kampung Perupuk, Kubang Golok, Bandar Lama, Kampung Burung dan Kampung Tanjung Chat.

Full content generated by Get Full RSS.

Islam jadi slogan: 120 penyokong Pas <b>di Bachok</b> sertai UMNO <b>...</b>

Posted: 16 Dec 2011 08:21 PM PST

[unable to retrieve full-text content]Islam jadi slogan: 120 penyokong Pas di Bachok sertai UMNO. Seramai 120 penyokong Pas di Kampung Beoh di sini mengumumkan mereka secara beramai-ramai keluar parti itu dan berhasrat menubuhkan cawangan baru UMNO di ...

03 di kuala krai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

03 di kuala krai - Google Blog Search


Malaysia Zoom » RM7.7j BR1M untuk 15494 penduduk <b>di Kuala Krai</b>

Posted: 02 Feb 2012 03:12 PM PST

You are here: Home / Dalam Negeri / RM7.7j BR1M untuk 15,494 penduduk di Kuala Krai

KUALA KRAI 2 Feb. Pas tidak mampu melaksanakan pembangunan sosioekonomi, meskipun sebagai sebuah kerajaan ia bertanggungjawab untuk membangunkan ummah dan Islam.

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, ia terbukti selepas 20 tahun memerintah Kelantan, nasib rakyat negeri ini masih tidak berubah dan dibelenggu dengan pelbagai masalah seperti bekalan air bersih.

Malah, beliau berkata, janji-janji Pas kepada rakyat sejak 1990 selepas parti itu menawan Kelantan ternyata satu pembohongan dan kerana itu ia perlu ditolak pada pilihan raya umum akan datang.

Selama 20 tahun Pas memerintah Kelantan, saya ikuti keadaan sebenar yang berlaku di sini. Pas tidak mampu melaksanakan segala usaha pembangunan sosial dan ekonomi. Saya rasa amat dukacita.

Kalau berjanji tidak dilaksanakan itu belawok (bohong). Kalau dalam Islam apa hukumnya kalau berbohong? Soal ukhrawi dan duniawi mesti selari, ini tuntutan agama. Kalau tidak ada keupayaan, tuntutan agama ini tidak kesampaian, kita Barisan Nasional (BN) akan buat lebih berkesan daripada Pas bukan bercakap besar atau sombong.

Jadi dalam konteks ini, dibandingkan dengan keupayaan Kerajaan Pusat dan kerajaan negeri, Kerajaan Pusat lebih berupaya, katanya ketika berucap di hadapan lebih 15,000 penduduk pada Majlis Pemimpin Bersama Rakyat Parlimen Kuala Krai di Sekolah Kebangsaan Manek Urai Baru di sini hari ini.

Turut hadir, isteri beliau, Puan Sri Norainee Abdul Rahman; Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kelantan, Datuk Seri Mustapa Mohamed; Timbalannya, Datuk Dr. Awang Adek Hussin; Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Seri Noh Omar; Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor dan Ketua UMNO Bahagian Kuala Krai, Datuk Ramzi Ab. Rahman.

Pada majlis tersebut, Timbalan Perdana Menteri turut menyampaikan replika cek Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) berjumlah RM7.7 juta untuk diagihkan kepada 15,494 penerima yang layak di daerah ini.

Dipetik dari Utusan Malaysia

Full content generated by Get Full RSS.

03 di chiku - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

03 di chiku - Google Blog Search


"~@~umbida D heart~@~": kembali bertugas <b>di</b> papn <b>chiku</b>

Posted: 30 Jan 2012 10:07 PM PST

[unable to retrieve full-text content]2012 (32). ▼ January (32). ▼ Jan 30 (32). kembali bertugas di papn chiku · bakar satey... say bye bye to papn tumpat · kenal lebih dekat fmly my hubby · sambutan hari raya aidilfitri 2011 · first Time drive sorang3 tuk perjalanan jauh · accdent..

I&#39;m Such an AFROholic: There&#39;s only one thing I hate more than an <b>...</b>

Posted: 03 Feb 2012 06:59 PM PST

And that's when people try to explain why the offensive ad isn't offensive, or worse, why people who are offended shouldn't be. 

First off, if something offends someone, it offends them. You have no right to explain to me what should or should not offend me. And just because something isn't offensive to you doesn't mean it can't be offensive to me or anyone else.

Secondly, okay, here is the ad:

Ya'll know me. I have no problems with embracing female sexuality and letting her be sexually active and liberated and whatnot. I'm in The Vagina Monologues this upcoming weekend, and sex is, in fact, almost all I've been talking about recently. I'm evidently getting a bit of a reputation for it (not like I give a shit). I applaud all of that; it makes me really happy that we can see women as beings with their own sexual desires, rather than just as the playthings of men in advertising. Yay this campaign for doing that.

But that's where my applause ends. Drastically and unceremoniously.

1. "We're way too quick to cry slut-shaming, racism, sexism, fattism, etc., in advertising, even when there are clearly the best of intentions at play." Not to be a conspiracy theorist, but that's exactly what they want us to think! If activists and non-dominant populations don't stand up when they're being shamed, belittled, ridiculed, othered, marginalized, made fun of, dehumanized, etc., then who will? If these things aren't rallied against, advertising companies will never learn, and we will let shaming, belittling, ridiculing, other-ing, marginalizing, making fun of, and dehumanizing such populations be a normal part of daily life in our society. By being silent, we'd be providing tacit approval.

2. I also just think that implying that that woman's vagina is a place to which people can check in is incredibly objectifying. You check into fast food places, not into women unless you're viewing that woman solely as a sex object.

3. And even if they're not directly suggesting that a high-ish number of sexual partners increases ones chance of contracting HIV/AIDS, it definitely plays into that stereotype. The company should be aware of those implications.

Full content generated by Get Full RSS.

03 di kok lanas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

03 di kok lanas - Google Blog Search


Rumah Teres 2 tingkat corner lot <b>di Kok Lanas</b> : Semua Homestay

Posted: 19 Jan 2012 08:40 PM PST

Salam..
-Rumah Teres 2 tingkat,mempunyai 4 bilik tidur,3bilik air,Corner lot,di Kok Lanas di bawah projekP.M.B.K Negeri Kelantan,ada ruang tanah yangluas,rumah yang cantik,selesa dan tempat yangtersangat strategik untuk disewakan.
-Disini saya iklankan kepada sesiapa yang berminatuntuk menyewa rumah tersebut untuk dijadikanTaska/Pusat Asuhan atau juga boleh disewakan untukstudent-student,dan juga Homestay di kawasantersebut.
-Lokasi rumah tersebut berhampiran denganPoliteknik jarak 1Km,Kolej Komuniti 500meter,Kemdesa Tentera lebih kurang 2Km,dan terdapat banyakkemudahan dikawasan tersebut dan selamatseperti,Balai Polis kok Lanas,Klinik,Bank,Pasaraya,KFC,Pizza Hut,dan pelbagai lagi.

Deposit:2 bulan,elektrik,air Rm500

-Untuk sebarang pertanyaan lanjut bolehlahmenghubungi:
Afendy:017-9449482
Aziem:012-9297772

Contact kok lanas

Full content generated by Get Full RSS.

Mega Guest House <b>di Kok Lanas</b> Kelantan - Ketereh, Holiday <b>...</b>

Posted: 11 Mar 2011 07:00 AM PST

Lokasi di Taman Puspa Jaya B, Kok Lanas.
Berhampiran jalan utama Kota Bharu-Machang-Kuala Krai-Gua Musang.

** 15-20 minit Pusat Bandar Kota Bharu

Kemudahan yang berdekatan:
Pasar Kok Lanas, Politeknik Kota Bharu, Kolej Komuniti, Maahad Tahfiz Sains Nurul Aman, Pasaraya, 7 Eleven, Bank BSN, Bank Muamalat, Kedai Makanan, dll.

Tingkat atas : 5 bilik dan 4 bilik air
Tingkat bawah : 4 bilik dan 4 bilik air

**Selesa untuk ahli keluarga yang ramai**

Kemudahan yang disediakan:
-Mesin Basuh
-Peti sejuk
-Meja Makan
-Tv
-Bilik Berhawa Dingin dan Berkipas
-Set Sofa
-Papan gosok & seterika
-Kemudahan memasak
-Kemudahan tilam dan bantal tambahan
-Persekitaran rumah yang luas
-Kemudahan parking kereta yang selesa

Sewa Harian : RM 150.00 untuk 1 tingkat.
***Harga istimewa untuk penginapan melebihi 2 malam @ penginapan untuk 2 tingkat.

**Hubungi dengan segera jika berminat.

Nota : Tempahan awal adalah digalakkan kerana penginapan adalah sangat terhad terutama di musim perayaan dan juga cuti sekolah.

Hubungi:
Cikgu / Kak Yam :019-7289535

Full content generated by Get Full RSS.

BEN ASHAARI: Aidiladha <b>di Kok Lanas</b>, Kelantan.

Posted: 03 Nov 2011 06:36 PM PDT

Ni kali pertama aku menyambut Aidiladha di Kelantan..

Org kata raya haji di Kelantan best .. Aku tnya kat geng kelate , katanya biasa je.. tak tau la tang mananya yg best ..

Skang ni aku kat Benta ... Berehat kat stesen Petronas .. cuaca mendung saja ..

Bertolak jam 6 pagi tadi dlm keadaan hujan yg amat lebat dan syukur pada Allah bila masuk area Pahang , cuaca kembali cerah .
Ikut rancangan , esok nak turun KB .. Nak menyopping tudung ...

Ada sapa nak order tudung atau baju kelawar ? Hehe.. Hari Selasa , nak bercuti kat Cherating..

Doakan kitorang. ( aku , wife dan adik ipar ) selamat pergi dan balik .. Terima kasih

Published with Blogger-droid v1.7.4
Full content generated by Get Full RSS.

03 di dabong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

03 di dabong - Google Blog Search


Laman Nurani: TERKINI : Isu jalan rosak <b>di</b> Kawasan Dun <b>Dabong</b>

Posted: 24 Dec 2011 04:41 PM PST


Jawapan maklumbalas yang saya hantar ke email En. Mohamad, Biro Pengaduan Awam Malaysia.
Terima kasih En. Mohamad di atas tindakan proaktif yang diambil oleh Biro Pengaduan Awam Malaysia. Memang aduan ini sejak 2008 lagi, namun ianya masih tidak lagi dibaiki. Saya faham akan kekangan peruntukan, namun jika kami tidak memperbaharui aduan, maka fail kes ini berada dibawah. Oleh itu, saya menggunakan mekanisma membuat aduan kepada Biro Pengaduan Awam Malaysia kerana BPA merupakan sebuah jabatan yang berada di bawah Perdana menteri Malaysia, kabel BPA lagi tinggi dan besat berbanding kami rakyat di bawah. Jika kami pergi membuat aduan sendiri di JKR, memang tidak akan mendapat sebarang jawapan sampai bila-bila.
Justeru, saya amat selesa menggunakan saluran Biro Pengaduan Awam Malaysia untuk sebarang aduan, bukan bermaksud saya ingin bergaduh dengan BPA, tetapi saluran BPA amat saya percayai untuk menyampaikan apa-apa masalah yg kami sebagai rakyat hadapi. Saya tidak suka saluran politik yang banyak menipu dan berbohng untuk menunjukkan kreadibiliti mereka. Sedangkan tiada apa pun. Cakap kosong jer saluran politik ni.
Pernah saya ajukan kepada YAB Menteri Besar Kelantan, melalui surat rasmi kepada beliau pada akhir 2008, namun sehingga kini saya masih tida menerima apa-apa maklumbalas.
Tahniah BPA kerana masih lagi memberi kepercayaan kepada saya.
Tujuan saya membuat aduan yang sama adalah keranan supaya fail aduan saya sentiasa timbul dan disebut sentiasa. Saya faham akan masalah peruntukan, tetapi lojik atau tidak sejak dari 2008 lagi takkanlah peruntukan utk rakyat ni masih tiada?
Sekarang sudah menghampiri 2012, sudah hampir 4 tahun, takkanlah peruntukan tak ada? Sedangkan untuk mengorek jalan yang tak rosak boleh pulak ada? Jika En. Mohamad melalui jalan Kuala Krai-Gua Musang tempoh hari, Encik pasti akan menemui jalan yg baru diturap di sekitar Pahi, Manik Urai, Lepan Jenut, untuk makluman Encik, jalan tersebut tidak rosak seteruk jalan yg saya adukan, mengapa jaan yang tak rosak boleh dikorek dan diturap? Sedangkan jalan yang benar2 rosak tiada peruntukan untuk dibaiki, ini yang sayanangin satu badan.
Terima kasihlah kepada BPA yang prihatin dan tidak mengecewakan saya. Bukan niat saya untuk bergaduh dengan sesiapa, cuma saya ni sebagai rakyat Malaysia yang merdeka memounyai hak untuk menyatakan aduan keada kerajaan.
Sekian, terima kasih.
Full content generated by Get Full RSS.

SCREWKUAT: ADUN PAS DITANGKAP KHALWAT?

Posted: 30 Jan 2012 07:23 PM PST

Alhamdulillah akhirnya selesai juga Tukang Screw berkelana ke Kemboja dan Vietnam melawat saudar-saudara seIslam yang sentiasa bersyukur dengan segala rahmat Allah walaupun amat sukar mentauhidkanNya di negara yang tidak mengamalkan Islam. Kita yang hidup di Malaysia wajar melihat nasib saudara seagama kita di sana sebagai renungan bersama kerana kehidupan di Malaysia bagi saudara kita di sana terlalu mewah dan amat mudah beramal saleh.
Sekembalinya Tukang Screw pada minggu lepas sempat juga singgah sehari dua bertemu kawan-kawan lama di Kelantan yang pada Tukang Screw amat mudah dan praktikal gaya hidupnya tidak seperti di Kuala Lumpur. Apa yang menarik yang ingin dikongsikan Tukang Screw tentang kisah khalwat melibatkan salah seorang ADUN di KELANTAN yang diceritakan oleh rakan-rakan Tukang Screw yang hidup dan matinya di dalam PAS. Sempat juga beliau mengajak Tukang Screw kembali berjuang bersama PAS tetapi ditolak secara baik.
Ceritanya berlaku sekitar bulan Jun 2011 di kawasan rekreasi Lata Kertas Stong apabila seorang ADUN PAS ditangkap khalwat kerana berdua-duaan di dalam kenderaan Pajero oleh penduduk kampung yang amat mencurigai tingkah laku mereka. Berita penangkapan ADUn dan pasangannya itu sampai ke pengetahuan pakcik kepada pasangan ADUN tersebut yang juga ibu tunggal yang telah berjumpa dan mendesak ADUN tersebut mengahwini wanita tersebut. Wanita tersebut yang juga ahli PAS tempatan dikatakan telah lama mengenali ADUN tersebut.
Pada sekitar penghujung Julai 2011, isteri kepada ADUN tersebut telah pergi ke rumah wanita tersebut di Kg Kuala Geris, Dabong untuk berbincang dengan wanita tersebut di mana beberapa syarat telah ditetapkan oleh bapa wanita tersebut. Antara syarat yang ditetapkan ialah:
a. Menanggung kos malu yang bakal dihadapi keluarga wanita tersebut yang telah menjalankan hubungan sulit dengan ADUN berkenaan sejak awal tahun 2011
b. Menanggung nafkah wanita tersebut dan 4 orang anaknya yang masih bersekolah
c. Mengahwini wanita tersebut secara sah di luar kawasan tanpa pengetahuan umum
Selepas perbincangan tersebut, wanita itu telah pergi ke Kuala Lumpur bagi menutup isu tersebut selain mengelakkan daripada isu ini terus diperkatakan orang.
Kedua-dua pasangan tersebut telah selamat diijabkabulkan di luar kawasan pada bulan Oktober 2011 dengan diwalikan ayah wanita itu sendiri. Bagaimanapun mereka tidak hidup sebumbung dan hanya berjumpa di luar kawasan seperti di Gua Musang dan berhubung melalui telefon bimbit sahaja. ADUN tersebut sehingga sekarang masih menafikan cerita tersebut walaupun telah disiarkan dalam beberapa blog. ADUN tersebut juga pernah ditanyakan tentang isu tersebut oleh akhbar Sinar Harian pada bulan November lepas dan terus menafikannya.
Mungkin kisah yang disampaikan ini berunsur fitnah untuk menjatuhkan imej ADUN tersebut, maklumlah PRU pun hampir dekat. Rakan-rakan Tukang Screw di sekitar Dabong telah diminta Tukang Screw untuk mengesahkan cerita tersebut. Tanpa sebarang penafian mereka telah membawa Tukang Screw berjumpa bapa kepada wanita tersebut yang tinggal di Kuala Geris, Dabong untuk penjelasan lanjut. Ya, memang beliau mengakuinya dan berasa amat kecewa dengan sikap dan contoh yang telah ditunjukkan oleh ADUN tersebut. Kebelakangan ini banyak aktiviti parti yang diadakan di sana kurang mendapat sambutan dan ADUN tersebut juga makin jarang turun padang kerana malu dengan tingkah lakunya sendiri. Moral daripada kisah ini, manusia tidak sempurna dan punyai nafsu. Hanya akal dan iman yang mampu mencegah kita daripada melakukan maksiat ini. Hari ini kita tidak boleh mendabik dada bahawa kita lebih islam daripada orang lain kerana ujian Allah kepada orang-orang yang beriman adalah benar. Wallahualam.

Tamat Bab 1

Full content generated by Get Full RSS.

AAKJ.COM: GEMPAR !! ADUN PAS KELANTAN D TANGKAP " ZINA <b>...</b>

Posted: 31 Jan 2012 12:16 AM PST

Ceritanya berlaku sekitar bulan Jun 2011 di kawasan rekreasi Lata Kertas Stong apabila seorang ADUN PAS ditangkap khalwat kerana berdua-duaan di dalam kenderaan Pajero oleh penduduk kampung yang amat mencurigai tingkah laku mereka. Berita penangkapan ADUN dan pasangannya itu sampai ke pengetahuan pakcik kepada pasangan ADUN tersebut yang juga ibu tunggal yang telah berjumpa dan mendesak ADUN tersebut mengahwini wanita tersebut. Wanita tersebut yang juga ahli PAS tempatan dikatakan telah lama mengenali ADUN tersebut.

Pada sekitar penghujung Julai 2011, isteri kepada ADUN tersebut telah pergi ke rumah wanita tersebut di Kg Kuala Geris, Dabong untuk berbincang dengan wanita tersebut di mana beberapa syarat telah ditetapkan oleh bapa wanita tersebut. Antara syarat yang ditetapkan ialah:

A. Menanggung kos malu yang bakal dihadapi keluarga wanita tersebut yang telah menjalankan   hubungan sulit dengan ADUN berkenaan sejak awal tahun 2011

B. Menanggung nafkah wanita tersebut dan 4 orang anaknya yang masih bersekolah

C. Mengahwini wanita tersebut secara sah di luar kawasan tanpa pengetahuan umum

Selepas perbincangan tersebut, wanita itu telah pergi ke Kuala Lumpur bagi menutup isu tersebut selain mengelakkan daripada isu ini terus diperkatakan orang.

Kedua-dua pasangan tersebut telah selamat diijabkabulkan di luar kawasan pada bulan Oktober 2011 dengan diwalikan ayah wanita itu sendiri. Bagaimanapun mereka tidak hidup sebumbung dan hanya berjumpa di luar kawasan seperti di Gua Musang dan berhubung melalui telefon bimbit sahaja. 
ADUN tersebut sehingga sekarang masih menafikan cerita tersebut walaupun telah disiarkan dalam beberapa blog. ADUN tersebut juga pernah ditanyakan tentang isu tersebut oleh akhbar Sinar Harian pada bulan November lepas dan terus menafikannya.

Mungkin kisah yang disampaikan ini berunsur fitnah untuk menjatuhkan imej ADUN tersebut, maklumlah PRU pun hampir dekat. Rakan-rakan Tukang Screw di sekitar Dabong telah diminta Tukang Screw untuk mengesahkan cerita tersebut.  
Tanpa sebarang penafian mereka telah membawa Tukang Screw berjumpa bapa kepada wanita tersebut yang tinggal di Kuala Geris, Dabong untuk penjelasan lanjut. Ya, memang beliau mengakuinya dan berasa amat kecewa dengan sikap dan contoh yang telah ditunjukkan oleh ADUN tersebut. 
Kebelakangan ini banyak aktiviti parti yang diadakan di sana kurang mendapat sambutan dan ADUN tersebut juga makin jarang turun padang kerana malu dengan tingkah lakunya sendiri. Moral daripada kisah ini, manusia tidak sempurna dan punyai nafsu. Hanya akal dan iman yang mampu mencegah kita daripada melakukan maksiat ini. seterusnya di SKREWKUAT69
Full content generated by Get Full RSS.
 

BLOG KELANTAN

Copyright 2010 All Rights Reserved