ads

Jumaat, 21 Disember 2012

03 di pasir puteh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

03 di pasir puteh - Google Blog Search


Kerajaan Pusat Baik Pulih 500 Rumah Penduduk Miskin <b>Di Pasir</b> <b>...</b>

Posted: 17 Dec 2012 05:51 PM PST

PASIR PUTEH, 17 Dis (Bernama) — Kerajaan Persekutuan melalui agensinya berjaya membaik pulih 500 rumah penduduk miskin di sekitar Pasir Puteh, melibatkan peruntukan sebanyak RM2.6 juta pada tahun ini.

Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Pertanian Parlimen Pasir Puteh, Zawawi Othman berkata seramai 2,500 anggota keluarga terdiri daripada nelayan dan petani yang mendiami rumah tersebut, kini mendiami rumah yang lebih selesa.

"1Malaysia Development Berhad (1MDB) membaik pulih 100 rumah nelayan miskin dengan peruntukan RM1 juta," katanya kepada pemberita selepas meninjau kerja membaik pulih rumah seorang penduduk miskin Yusuf Mamat, 78, di Kampung Tualang di sini, Isnin.

Zawawi berkata, sebanyak 200 rumah lagi dibaik pulih di bawah kendalian Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung Persekutuan (JKKKP) dengan perbelanjaan RM500,000.

"Baki 200 rumah dibaik pulih melalui peruntukan di bawah projek Kementerian Pembangunan Luar Bandar dan Wilayah," katanya yang juga Ketua Umno Bahagian Pasir Puteh.

– BERNAMA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

03 di kota bharu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

03 di kota bharu - Google Blog Search


MEGA HOM Day <b>di Kota Bharu</b> 15/12/2012 | faridzulasyraf.com

Posted: 15 Dec 2012 12:00 AM PST

By joegrimjow, on December 12th, 2012

Jom ramai-ramai orang KB kita memeriahkan MEGA HOM Day di KTC Sabtu ini. Ajak seberapa ramai yang boleh sebab acara ini sangat best. Lagipun percuma! Jom kita tengok peluang jalankan bisnes Herbalife di Kelantan. Guest Speaker pun sangat luar biasa, memang tak boleh lepaskan peluang!

mega hom day kb

Jumpa disana! Untuk keterangan lanjut call joe – 0169640972

03 di jeli kelantan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

03 di jeli kelantan - Google Blog Search


TANAH <b>JELI KELANTAN</b>: TANAH EKAR UNTUK PEMBANGUNAN

Posted: 02 Dec 2012 11:35 AM PST


TANAH 50 EKAR UNTUK DI BANGUNKAN DI JELI

Kami sedang mencari 'Rakan Kongsi' bagi projek kami yang akan datang. Kami telah mempunyai tanah sebanyak 50 ekar untuk tujuan dibangunkan di kawasan Tanah Jajahan JELI,KELANTAN.
Di mana kawasan ini sedang pesat membangun. Lantaran, Jajahan Jeli merupakan pintu masuk utama negeri Kelantan dari Kawasan Utara Semenanjung Malaysia melalui Jalan Raya Timur Barat di samping menjadi penghubung utama antara jajahah-jajahan lain di Kelantan.

Apakah Rancangan Tempatan Tanah Jeli (RTJ) 

RTJ Jeli merupakan satu dokumen perancangan yang menyatakan semua cadangan pembangunan guna tanah dan fizikal secara terperinci mengikut lot-lot tanah bagi seluruh Jajahan Jeli.


WAWASAN PEMBANGUNAN JAJAHAH JELI

"Menjadikan Jajahan Jeli Sebagai Sebuah Bandar 
Sejahtera Dengan Pembangunan Institusi Pendidikan
Yang Syumul Dan Berciri Jayadiri Dalam Menjana
Aspek Ekonomi, Persekitaran Fizikal Yang Berkualiti
Tinggi Tanpa Menjejaskan Kualiti Alam Sekitar
Semulajadi."

MATLAMAT PEMBANGUNAN JAJAHAN JELI

"Untuk Membangunkan Jajahan Jeli Berpandukan
Perancangan Gunatanah Yang Teratur Dan 
Mampan Selaras Dengan Fungsinya Sebagai
Bandar Pendidikan Yang Syumul Dengan
Menyediakan Kediaman Yang Selesa, Kemudahan
Yang Mencukupi Dan Perkhidmatan Yang Berkualiti

(Rujukan rasmi :RISALAH DRAF RANCANGAN TEMPATAN JAJAHAN JELI)

MENJADI RAKAN KONGSI BERSAMA !!
KAWASAN YANG STRATEGIK, TERHAD MENJADI ASET YANG AMAT BERHARGA DENGAN PELBAGAI KEMUDAHAN DAN INFRASTRUKTUR YANG LENGKAP!!!!

Apa tunggu lagi,marilah kita bersama-sama menyahut seranan kerajaan untuk membangunkan Tanah Jajahan Jeli agar kita turut berada selari dengan arus kemodenan dalam membangun penempatan orang melayu.
Selain itu, tanah ini berada di kawasan yang strategik seperti menawarkan Pusat perdagangan dengan fungsi perkhidmatan terhad,penawaran barangan terhad,pusat institusi pendidikan dan sebagai pusat institusi penyelidikan berasaskan pertanian.

PROJEK PERUMAHAN PENEMPATAN BARU DI JELI

Kami ingin mencari "RAKAN KONGSI" bagi tujuan membangunkan kawasan tanah yang luasnya lebih kurang (55 ekar) yang mana berada di kawasan strategik termasuk dalam "Draf Rancangan Tempatan Tanah Jajahan Jeli".

Pembangunan  tanah ini akan di jalankan di kawasan berhampiran UMK Kelantan yang telah di buka pada awal tahun ini.Tanah ini akan dibangunkan lot-lot kedai dan rumah-rumah yang bervariasi dan mampu milik.
Pecahan tanah ekar ini seperti berikut di mana satu ekar tanah bersamaan enam lot banglo.Selain itu juga, tanah-tanah itu juga boleh di pecahkan menjadi lot-lot rumah teres. Keluasan tanah lot yang sebenar akan dibincangan lebih lanjut kepada pembeli yang serius sahaja atau yang berminat untuk menjadi "Rakan Kongsi " kami. Jika anda berminat, kami ingin memberitahu bahawa pihak kami akan memberi  apa-apa jua maklumat berkenaan Projek ini kepada serius 'Buyer' sahaja.

Kami mengalu-alukan kepada sesiapa sahaja yang terlibat dalam Pembangunan Hartanah untuk berkongsi keuntungan yang berlipat ganda bersama kami. Jika anda seorang kontraktor atau jurutera atau sesiapa sahaja anda yang berminat dengan Projek ini sila hubungi kami segera untuk keterangan lebih lanjut.

Sila hubungi saya di talian 014-5487916 (Mieza Ali)

PELABURAN YANG BIJAK MASA DEPAN

03 di kelaboran - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

03 di kelaboran - Google Blog Search


Adun Pas <b>Kelaboran</b> Dan Abby Abadi Nafi Bernikah

Posted: 07 Nov 2012 12:00 AM PST

.
.hisyam invest yahoo 13/12/2012-13-1-2013 .. 1 bulan
.

ABBY ABADI

Berita Abby abadi..berita ke 5 minggu ni pasal Abby Abadi..hehehe.Kali ni gosip kahwin pulok. Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Kelaboran, Mohd Zaki Ibrahim menafikan beliau telah bernikah dengan artis Abby Abadi.

Mohd Zaki Ibrahim yang merupakan wakil rakyat Pas itu menegaskan, segala apa yang diperkatakan menerusi blog dan twitter sejak awal minggu ini adalah satu fitnah dan tohmahan yang tidak benar sama sekali.

Katanya, itu semua adalah permainan politik yang mahu menjatuhkan karier beliau.

"Cerita itu tidak betul, saya pun tidak tahu macam mana isu ini boleh timbul. Mungkin cerita ini sengaja diada-adakan oleh musuh-musuh politik bertujuan menjatuhkan karier politik saya," katanya ketika.

Ditanya pernahkah beliau berjumpa Abby atau nama sebenarnya Arbaiyah Abd Manan sebelum ini, Mohd Zaki menjelaskan, beliau hanya baru sekali berjumpa dengan Abby ketika artis itu diundang menjadi penceramah pada sebuah program dianjurkan di kawasan beliau, 3 Julai lalu.

"Saya berharap hentikan segala penyebaran cerita yang tidak benar ini terutama pada bulan Ramadan ini kerana sesungguhnya fitnah itu adalah satu perbuatan buruk dan tolong hormati bulan Ramadan yang penuh barakah ini dengan tidak menyebarkan sebarang fitnah.

"Saya masih memberi masa kepada pihak yang bertanggungjawab menyebarkan cerita ini agar tarik balik kenyataan fitnah itu sempena Ramadan ini dan jika dia enggan berbuat demikian, baru saya akan fikir untuk mengambil langkah seterusnya, yang dirasakan wajar demi membersihkan nama saya," kata bapa kepada lima cahaya mata ini.

Abby melalui laman sosial twitter menafikan mempunyai sebarang hubungan dengan Mohd Zaki tetapi tetap meminta peminatnya agar mendoakan semoga jodohnya cepat sampai.

Seorang pengikut twitternya @wariechemanan bertanya kepada Abby, "hai abby… betulkah cerita saya dengar you dah kahwin dengan YB Kelaboran" dan Abby menjawab pertanyaan itu sambil menegaskan, itu semua fitnah semata-mata.

Abby turut menambah, ini bukan kali pertama dia mendapat 'jodoh' hasil cakap-cakap orang ramai dan menerima gosip sebegini sebagai asam garam dan lumrah kehidupan apabila dirinya terbabit dalam dunia politik.

dipetik dari SinarHarian

VN:F [1.9.21_1169]

Rating: 10.0/10 (2 votes cast)

VN:F [1.9.21_1169]

Adun Pas Kelaboran Mohd Zaki Dan Abby Abadi Nafi Sudah Bernikah, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
 
 

BLOG KELANTAN

Copyright 2010 All Rights Reserved