ads

Isnin, 31 Disember 2012

03 di bunut payong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

03 di bunut payong - Google Blog Search


SUMBER HARTANAH MALAYSIA -DIREKTORI JUAL BELI <b>...</b>

Posted: 29 Dec 2012 10:04 PM PST

[unable to retrieve full-text content]7 Unit banglo di taman Mesira,Kedai Lalat Kota Bharu; 2 Unit Banglo di Pantai Sabak Berdekatan Sekolah Sabak; 4 Unit Banglo di Belakang Sekolah Bunut Payong Kota bharu; 34 Unit Teres Setingkat di Bandar Pasir Putih ...

03 di manek urai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

03 di manek urai - Google Blog Search


Pusat Daerah Mengundi <b>Manek Urai</b> Baru diaktifkan.

Posted: 05 Dec 2012 12:03 AM PST

Manek Urai November 2012-Satu taklimat pentadbiran bagi Pusat Daerah Mengundi [PDM] Manek Urai Baru telah diadakan di bilik Gerakan DUN Manek Urai,baru-baru ini.Ketua PDM,En.Mohamad Bin Awang Mat memberitahu,taklimat tersebut diadakan sebagai menyahut saranan UMNO pusat untuk mengaktifkan setiap Pusat Daerah Mengundi dengan aktiviti dan program Setiap Hari Ada Program' (SHAP).
Menurut beliau,peruntukan kewangan juga telah diberikan oleh UMNO Negeri dan Bahagian sebagai kos perbelanjaan mengatur aktiviti yang boleh dirancangkan di peringkat PDM bila-bila masa.Sehubungan itu,menurutnya lagi,PDM Manek Urai Baru yang turut membuat pelantikan semula Portfolio bersetuju membuat penyusunan semula sebagai langkah penambahbaikan untuk menggerakan program dan aktiviti PDM Manek Urai Baru secara lebih berkesan.
'Kita akan mempastikan setiap Ketua Portfolio baru mempunyai j/kuasa dan memahami fungsi tugas sebenar,'Ujarnya yang bercadang mengatur jadual khusus untuk merancakkan aktiviti di PDM Manek Urai Baru.Beliau juga memberitahu,pengubahsuaian telah dilakukan di bilik PDM yang mempunyai dua bilik untuk mesyuarat dan pentadbiran sementara alatan memasak turut disediakan untuk penyediaan makan minum.

03 di rantau panjang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

03 di rantau panjang - Google Blog Search


ANAK MAMA MANJA: Cerita <b>di rantau panjang</b>

Posted: 26 Dec 2012 07:43 PM PST

Salam...

Cerita pasal balik kampung suami plak kali ni..kami balik 2 hari je..tak lama sbb suami cuti pun tak panjang...tak kisah la lama atau tak yang penting balik melawat org tua kan..balik akli ni terasa singkat sgt2 masa... Dah la hujan tak berhenti2 selama 2 hari 3 mlm tu...tak byk aktiviti nak buat..just duduk rumah je...

Hari pertama di kampung suami tak kemana pun...kami bersiap nk p klinik mulanya..batuk ikhlas tak baik2 dr duduk kg saya lagi...risau jugak kot2 infection..lagi pun ank sedara saya masuk wad sbb infection..so baik mencegah awal2 kan...tengah2 syok siapkan ank2, tiba2 bapak mertua saya call suami bagitahu dia eksiden... Terlanggar kereta org.... So mintak tolong anak dia p tengok la kan....so suami saya cepat2 keluar p tengok abah dia...saya plak duduk rumah je la...mak mertua plak ada kursus so aktiviti masak tgh hari nampaknyer...kebetulan adik ipar pun ada...suruh dia p beli ayam and sayur2...masak sup je la...hujan2 ni mkn sup best jugak kan....so lepas masak terus sup ank2 mkn..lepas mkn aktif bukan main budak2 ni..try tengok gambar kat bawah..heheh..

Perut kenyang terus bertugas menyepahkan rumah tok mi and tok bah..hahaha...

Saya plak tugas tengok ank2 je hari tu..suami maghrib baru balik..lambat gak bt report eksiden tu...so duk diam2 je la kat rumah..heheh

Hari ke 2... Suami awal2 lagi dah keluar rumah ngan abah dia..nak urus workshop kereta abah...saya and ank2? Still di rumah..tp hari ni urusan suami and bapak mertua saya tak lama..dlm pukul 3 suami dah balik...suami ajak keluar p kedai di rantau pjg lepas tu p pasir mas...p pasir mas sbb nak bwk ikhlas ke klinik...di kedai tak beli apa pun...susah jugak nak ber shopping sbb hujan...nak angkut budak2 time hujan la paling bermasalah...tp sempat gak beli piring luminarc..tu pun sbb nak cukupkan set pinggan tu..tu je la...past tu bergerak p pasir mas....smp pasir mas pun dah dekat magrib...di klinik doc kata paru2 ikhlas ok...dia pun tak demam cuma kahak byk dlm paru2.. So dia bg ubat batuk je la..satu lagi doktor ajar cara menepuk belakang ikhlas utk tujuan membuang kahak dia...bagus jugak doktor ni...detail sikit cara check dia...Sebelum balik kami singgah beli sate dulu..past tu zasss balik....nak jln2 pun susah sbb hujan boleh tahan lebatnyer...So lagi sekali duk diam2 kat rumah mlm tu.. Hehe

Pagi hari ke 3... Alhamdullilah cuaca ok hari ni...2 hari hujan tak berhenti henti..tp korang tahu..bila hujan tak berhenti turun and tiba2 cuaca ok, time tu la air akan naik and berlakunya banjir di rantau panjang..di tempat lain saya tak tahu la..ni org kat sini ckp la..rumah mak saudara and atuk suami pun terlibat ngan banjir ni...rumah mak mertua ni tak naik air pun sbb tempatnya tinggi..so rumah ni jadi tumpuan sanak saudara and kenalan mertua utk tumpang parking kereta...lepas breakfast pagi tu, mertua and suami ajak saya p tengok banjir..tengok banjir tu... Hehe..1 st time saya tengok banjir tau....arae kampung saya tak pernah banjir..kalau setakat air naik sikit, lepas hujan berhenti air surut tu biasala kan..ni betul2 banjir tau...seronok jugak..mcm pesta plak org2 kat rantau panjang ni bila banjir..budak2 siap mandi lagi...suami suruh sofia main air...sofia terus kata tak nak..hahah....jom layan gambar banjir...

Trafik light dah tak ada fungsi...heheTenggelam kedai2..Posing sikit..nak bgtau rahsia ni..saya tak mandi lagi time ni..hahahah....Hasben plak posing

Lepas tengok banjir, kitaorg balik rumah..saya plak cepat2 siapkan budak2 ni sbb nak cepat2 bertolak balik takut hujan turun plak..kalau hujan turun nanti jln akn ditutup...tak pasal2 tak boleh balik nanti...lusa dah meeting..esok pun suami kerja...dlm pukul 12.30 kami bertolak balik...

Balik kali ni byk jugak dugaannya...dugaan pertama ialah tersekat jem di kuala krai...berejam2... Alahai..seksa betul...dengan kerenah ank2 lagi....dugaan kedua lagi mengganggu emosi...tengah2 tersekat jem, boleh plak temperature kereta naik...check punya check, kipas radiator satunya tak berpusing..ni mesti sbb redah banjir...so slow2 hasben bwk kereta cari workshop berdekatan...alhamdullilah jumpa jugak workshop..dlm sejam jugak baru siap kereta tu dibaiki...seratus lebih jugak habis kat situ..tak kisah la kan..asal kereta elok and selamat smp kajang sudah la..so kami pun teruskan perjalanan yang jauh lagi tu..dlm pukul 3 baru selamat smp rumah...penatnyer la.... Smp je terus membuta.....now duk meeting pertama disekolah..sempat lagi update blog..hahah..ok la..nanti cerita pasal tugas saya di sekolah tahun depan....


Posted via DraftCraft app

Flood | <b>Rantau Panjang</b> | 2012 « S A M S U L S A I D | M A L A Y S I A

Posted: 27 Dec 2012 02:05 AM PST

_MG_1349 copy

A boy plays with floodwater outside his house in Rantau Panjang, a Malaysian town bordering Thailand, 500 km (310 miles) northeast of Kuala Lumpur December 27, 2012. The flood situation in the northeastern states of peninsula Malaysia has worsened as the number of residents evacuated to relief centres reached nearly 14,000, The Star daily reported on Wednesday. REUTERS/Samsul Said (MALAYSIA – Tags: SOCIETY DISASTER ENVIRONMENT)

_MG_1044  copy

Villagers help flood victims in Rantau Panjang, a Malaysian town bordering Thailand, 500 km (310 miles) northeast of Kuala Lumpur December 27, 2012. The flood situation in the northeastern states of peninsula Malaysia has worsened as the number of residents evacuated to relief centres reached nearly 14,000, The Star daily reported. REUTERS/Samsul Said (MALAYSIA – Tags: SOCIETY DISASTER ENVIRONMENT)

_MG_1255 copy

A resident wades through his flooded village of Rantau Panjang, a Malaysian town bordering Thailand, 500 km (310 miles) northeast of Kuala Lumpur December 27, 2012. The flood situation in the northeastern states of peninsula Malaysia has worsened as the number of residents evacuated to relief centres reached nearly 14,000, The Star daily reported on Wednesday. REUTERS/Samsul Said (MALAYSIA – Tags: SOCIETY DISASTER)

_MG_1186 copy

A girl plays with floodwater outside her house in Rantau Panjang, a Malaysian town bordering Thailand, 500 km (310 miles) northeast of Kuala Lumpur December 27, 2012. The flood situation in the northeastern states of peninsula Malaysia has worsened as the number of residents evacuated to relief centres reached nearly 14,000, The Star daily reported on Wednesday. REUTERS/Samsul Said (MALAYSIA – Tags: SOCIETY DISASTER ENVIRONMENT)

_MG_1407  copy

A villager prepares food at her flooded house in Rantau Panjang, a Malaysian town bordering Thailand, 500 km (310 miles) northeast of Kuala Lumpur December 27, 2012. The flood situation in the northeastern states of peninsula Malaysia has worsened as the number of residents evacuated to relief centres reached nearly 14,000, The Star daily reported on Wednesday. REUTERS/Samsul Said (MALAYSIA – Tags: SOCIETY DISASTER)

_MG_1372 copy

Children share their food in Rantau Panjang, a Malaysian town bordering Thailand, 500 km (310 miles) northeast of Kuala Lumpur December 27, 2012. The flood situation in the northeastern states of Peninsula Malaysia has worsened as the number of residents evacuated to relief centres reached nearly 14,000 on Wednesday morning, The Star daily reported. REUTERS/Samsul Said (MALAYSIA – Tags: SOCIETY DISASTER ENVIRONMENT)

_MG_1291 copy

Children use a boat to move around in floodwaters in Rantau Panjang, a Malaysian town bordering Thailand, 500 km (310 miles) northeast of Kuala Lumpur December 27, 2012. The flood situation in the northeastern states of Peninsula Malaysia has worsened as the number of residents evacuated to relief centres reached nearly 14,000 on Wednesday morning, The Star daily reported. REUTERS/Samsul Said (MALAYSIA – Tags: SOCIETY DISASTER ENVIRONMENT)

_MG_1383 copy

A shop owner moves his items on to a shelf in his flooded shop in Rantau Panjang, a Malaysian town bordering Thailand, 500 km (310 miles) northeast of Kuala Lumpur December 27, 2012. The flood situation in the northeastern states of Peninsula Malaysia has worsened as the number of residents evacuated to relief centres reached nearly 14,000 on Wednesday morning, The Star daily reported. REUTERS/Samsul Said (MALAYSIA – Tags: BUSINESS ENVIRONMENT DISASTER)

_MG_1161  copy

A general view of the flooded town of Rantau Panjang, a Malaysiam town bordering Thailand, 500 km (310 miles) northeast of Kuala Lumpur December 27, 2012. The flood situation in the northeastern states of peninsula Malaysia has worsened as the number of residents evacuated to relief centres reached nearly 14,000, The Star daily reported. REUTERS/Samsul Said (MALAYSIA – Tags: SOCIETY DISASTER ENVIRONMENT)

www.samsulsaid.com | Rantau Panjang

03 di machang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

03 di machang - Google Blog Search


KEMBALI MENCARI: PRU 13: Nasution serah <b>Machang</b> kepada BN?

Posted: 15 Dec 2012 04:32 AM PST

Machang pernah menjadi kubu kuat UMNO di kelantan satu ketika dulu dan dalam PRU 12 Nasution dari Kedah berjaya memecah Kubu tersebut dengan pertolongan keluarga isterinya yang menyokong PAS tegar di Machang.Kini dalam perancangan dan perkiraan PR untuk takluk Putrajaya Nasution tiada keyakinan dalam dirinya bahawa kerusi di machang boleh memberi kepadanya jawatan Menteri dalam Kerajaan PR di Putrajaya.
Nasution adalah aset PR jika berjaya perintah malaysia ,PR tidak sanggup untuk hilang harta intelek yang bernilai ini dalam PRU 13 nanti. Menyedari hakikat ini maka tiada pilihan lain lagi bagi PR untuk menyelamatkan Nasution dari kalah dengan keluarkan beliau dari Machang.Persoalannya kenapa Machang tidak selamat untuk Nasution dalam PRU 13 nanti?.
Pelik dan ajaib ketika PR digembar gemburkan akan perintah Malaysia selepas PRU 13 nanti tapi orang kanan bakal PM Malaysia yang baru ini tiada keyakinan untuk pertahankan kerusi yang di menanginya...kenapa?.Pertarungan perang saraf PRU dalam sudut ini tidak memberi kelebihan kepada PR untuk mendapat keyakinan dari Rakyat Kelate dan Machang khususnya.Pengumuman awal oleh pihak PR bahawa Nasution untuk keluar dari Machang juga tidak sepatutnya berlaku kerana ini membayangkan orang machang tolak PKR dan PR di Kelantan sedangkan momokan yang dibuat secara besar besaran bahawa 1 Malaysia akan tolak BN dalam PRU 13 di seluruh negara.
Dalam satu perkembangan lain juga Ketua PKR Kelantan telah mengesahkan bahawa PKR tiada kekuatan lagi di Machang untuk memikul amanah PR melawan BN yang kalah dalam pru 12 yang lalu. Dalam keghairahan Ketua PKR Kelantan mahu menyediakan satu kerusi kepada sahabatnya di Bachok beliau tanpa rasa bersalah telah menyatakan bahawa tiada calon lain yang layak dari PKR untuk mengambil tempat Nasution di Machang dan formula yang dicadangkan adalah menukar kerusi tersebut dengan PAS.
Satu tindakan yang amat dangkal dari Ketua PKR Kelantan dan Nasution kerana tiada keyakinan dalam diri sendiri untuk pertahankan kerusi yang mereka menangi TETAPI dalam masa yang sama mereka berani untuk memberi keyakinan kepada rakyat Malaysia bahawa PR akan tawan Putrajaya.Apa pun perkara tersebut telah berlaku dan pihak PAS telah menolak tawaran dari Ketua PKR Kelantan itu maknanya pihak PKR perlu selesaikan masalah mereka sendiri di Machang samada Nasution di kekalkan atau cari calon lain untuk ganti Nasution .
Tidak payah untuk mencari seorang calon PKR untuk gantikan tempat Nasution di Machang itu TAPI yang susahnya adalah untuk kekalkan kerusi Parlimen Machang itu sebagai milik PR sahaja.Secara logiknya jika seorang SetiaUsaha Agung PKR tidak berani untuk pertahankan kerusinya maka amat sukar bagi calon PKR yang lain untuk memenangi kerusi tersebut .
Sasaran pihak BN meletakkan kerusi Parlimen Machang adalah kerusi yang perlu mereka menang nampaknya berada dalam zon yang selesa dengan percaturan dan perancangan yang mereka aturkan setakat ini. Strategi awal pihak BN di Machang pada peringkat awalnya hanya perlu buat Nasution rasa tidak selamat di Machang dan gerakan dari BN itu telah berjaya hinggakan memaksa Nasution tinggalkan Machang untuk mencari kawasan selamat di negeri Kelahiran sendiri.
Strategi saraf yang kedua pihak BN pula adalah mencipta persepsi bahawa tiada sesiapa pun dari kalangan calon PKR yang layak dan mampu untuk ganti tempat Nasution di Machang.Dengan keghairahan kurang cermat dari Ketua PKR Kelantan juga BN mampu memenangi dalam saraf itu bila secara terbuka pihak PKR mengaku mereka tiada calon yang wibawa untuk ganti Nasution di Machang.
Dalam peringkat ketiga atau peringkat akhir sebelum loceng PRU 13 dibunyikan pihak BN hanya perlu merosakkan imej PAS dimata dan dihati pengundi Machang sahaja . BN tahu kekuatan sebenar PR di Machang 70% bergantung kepada kekuatan PAS .Maknanya BN sedang membawa pertarungan PRU 13 nanti dengan hanya kekuatan 70% PR di Machang .Secara semulajadinya jentera PAS nanti akan kekurangan semangat juang mereka bila terpaksa memikul calon PKR yang tidak bermaya untk memenangi PRU .Harus diingat bahawa dalam usaha memenangi PRU semangat yang kental dari pasukan jentera amat amat penting.
Secara tidak langsung juga jentera PKR tidak akan bekerja bermatian matian di Machang kerana ketua mereka sudah menyerah kalah sebelum masuk ke medan pertempuran lagi.Dengan keadaan moral jentera PAS dan PKR yang tidak berada dalam keadaan 100% bersemangat ini memberi ruang dan peluang yang agak selesa kepada BN di Machang merampas kerusi tersebut.
Kawe meletakkan di saat ini bahawa 60% kerusi Parlimen Machang adalah milik BN dalam PRU 13 nanti.Harapan kawe juga supaya penyokong PR dan peneruja PR yang berkobar kobar untuk takluk Putrajaya supaya tidak bersetuju dengan peratusan dari kawe ini.Namun begitu kawe melihat amat sukar bagi PR untuk meraih kemenangan jika faktor perbalahan Sazmiah dan Jazlan diambil sebagai penyumbang peratusan tertinggi kemenangan PR nanti;
Pada pandangan kawe pihak PR hanya mampu melonjakkan peratusan mereka semula untuk mengekalkan kerusi Machang dengan KEKALKAN Nasution di Machang atau serahkan kerusi PKR kepada PAS ,walaupun kelihatan kedua dua keputusan tersebut tidak masuk akal TAPI kemenangan dalam pertandingan politik banyak keputusan yang tidak masuk akal telah berlaku.

03 di pengkalan chepa - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

03 di pengkalan chepa - Google Blog Search


Pondok Rahmat: Dari L.T.<b>Pengkalan Chepa</b> Ke L.T. Subang

Posted: 28 Dec 2012 05:48 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Waktu saya sampai di Lapangan Terbang Pengkalan Chepa, yang dikenali dengan nama Lapangan Terbang Ismail Petra, pagi tadi [Jumaat 28 Disember] lapangan terbang itu hampir sunyi. Masih belum ramai orang.

03 di perupok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

03 di perupok - Google Blog Search


AMK Kota Raja Rakam Aksi Seks <b>Di</b> Indon - AAKJ.COM - Blogspot

Posted: 30 Dec 2012 08:22 PM PST

Adehhhh giloOO ni hahaha mampusss..tak abis-abis..pening wehhh ambo !!
Aakj terkejut itik jah ni hahaha...rakyat Malaysia terkejut ? adehhh jangan terkejut..puok kera ni dah biasa sangat dengan aktiviti moral yang amat hina ini..
Dari mat sabu..adun selising..adun perupok..adun semerak..anwar bin ibrahim..nurul izzah..elli kangkang..wan jijah..hadi awang..menantu nik aziz..semuanya hampehh..moral tahap jamban..bukan aakj tuduh depa ni berzina..tapi moral !! macam binatang !! perghhhh bahasa penutup bagi 2012!
Cu baca d SINI apa cerita sebenarnya hahaha puok kera ni dok pesta d indon rupanya hahaha tuihHHH !!
 

BLOG KELANTAN

Copyright 2010 All Rights Reserved