ads

Khamis, 20 Disember 2012

03 di chiku - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

03 di chiku - Google Blog Search


Blog Felda: felda <b>chiku</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Dec 2012 12:00 AM PST

Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Sep 2012 12:00 AM PDT

    Leave a Reply

    Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

    Posted: 09 Sep 2012 09:06 AM PDT

      Leave a Reply

      Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

      Posted: 13 Jul 2012 12:00 AM PDT

        Leave a Reply

        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 13 Jul 2012 09:05 AM PDT

        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 18 Jun 2012 09:13 AM PDT

        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 08 Apr 2012 12:00 AM PDT

        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 08 Apr 2012 12:00 AM PDT


        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 08 Apr 2012 09:24 AM PDT


        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 07 Apr 2012 09:39 AM PDT


        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST


        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST

        [unable to retrieve full-text content]Sekolah Kebangsaan Sri Chiku (2) atau nama ringkasnya SK Sri Chiku (2), merupakan sebuah Sekolah kebangsaan yang terletak di Felda Chiku 2. Pada 2009, Sekolah Kebangsaan Sri Chiku (2) memiliki 108 pelajar lelaki ...

        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 28 Jan 2012 12:00 AM PST


        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 28 Jan 2012 12:00 AM PST


        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 28 Jan 2012 12:00 AM PST

        [unable to retrieve full-text content]Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search. Posted: 28 Jan 2012 12:00 AM PST. Xpdc ke Felda Chiku Gua Musang bahagian 1. Kali ini penceritaan agak panjang dan saya terpaksa bahagikan kepada 2 bahagian. Part 1 and part 2.

        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST

        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST

        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST

        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST

        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST


        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST


        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST


        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST


        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST


        KOLEKSI LENCANA SEKOLAH ABAH: Lencana Sekolah / School <b>...</b>

        Posted: 26 Feb 2012 05:29 AM PST

        Sekolah Kebangsaan Sri Chiku (2) atau nama ringkasnya SK Sri Chiku (2), merupakan sebuah Sekolah kebangsaan yang terletak di Felda Chiku 2.
        Pada 2009, Sekolah Kebangsaan Sri Chiku (2) memiliki 108 pelajar lelaki dan 131 pelajar perempuan, menjadikan jumlah keseluruhan murid seramai 239 orang. Ia mempunyai seramai 24 orang guru.2009

        Sekolah Kebangsaan Sri Chiku (2)
        Felda Chiku 2
        18300, Gua Musang
        Kelantan, Malaysia


        Telefon = 6099284230
        Fax = 6099284231

        # Lencana ini merupakan sumbangan daripada pihak admin fb dari Sekolah Kebangsaan Sri Chiku 2, Gua Musang , Kelantan.

        # Diterima oleh KOLEKSI LENCANA SEKOLAH ABAH pada 20 Feb 2012.

        # Jutaan terima kasih  diatas sumbangan ini. 

        # Sumbangan lencana ini adalah hasil daripada maklumbalas pihak sekolah di Facebook Koleksi Lencana Sekolah..

        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST

        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST

        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST

        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST

        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST

        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST

        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST


        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST


        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST


        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST


        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST


        KOLEKSI LENCANA SEKOLAH ABAH: Lencana Sekolah / School <b>...</b>

        Posted: 26 Feb 2012 05:29 AM PST

        Sekolah Kebangsaan Sri Chiku (2) atau nama ringkasnya SK Sri Chiku (2), merupakan sebuah Sekolah kebangsaan yang terletak di Felda Chiku 2.
        Pada 2009, Sekolah Kebangsaan Sri Chiku (2) memiliki 108 pelajar lelaki dan 131 pelajar perempuan, menjadikan jumlah keseluruhan murid seramai 239 orang. Ia mempunyai seramai 24 orang guru.2009

        Sekolah Kebangsaan Sri Chiku (2)
        Felda Chiku 2
        18300, Gua Musang
        Kelantan, Malaysia


        Telefon = 6099284230
        Fax = 6099284231

        # Lencana ini merupakan sumbangan daripada pihak admin fb dari Sekolah Kebangsaan Sri Chiku 2, Gua Musang , Kelantan.

        # Diterima oleh KOLEKSI LENCANA SEKOLAH ABAH pada 20 Feb 2012.

        # Jutaan terima kasih  diatas sumbangan ini. 

        # Sumbangan lencana ini adalah hasil daripada maklumbalas pihak sekolah di Facebook Koleksi Lencana Sekolah..

        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST

        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST

        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST

        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST

        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST

        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST


        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST


        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST


        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST


        Blog Felda: <b>felda chiku</b> - Google Blog Search

        Posted: 26 Feb 2012 12:00 AM PST


        KOLEKSI LENCANA SEKOLAH ABAH: Lencana Sekolah / School <b>...</b>

        Posted: 26 Feb 2012 05:29 AM PST

        Sekolah Kebangsaan Sri Chiku (2) atau nama ringkasnya SK Sri Chiku (2), merupakan sebuah Sekolah kebangsaan yang terletak di Felda Chiku 2.
        Pada 2009, Sekolah Kebangsaan Sri Chiku (2) memiliki 108 pelajar lelaki dan 131 pelajar perempuan, menjadikan jumlah keseluruhan murid seramai 239 orang. Ia mempunyai seramai 24 orang guru.2009

        Sekolah Kebangsaan Sri Chiku (2)
        Felda Chiku 2
        18300, Gua Musang
        Kelantan, Malaysia


        Telefon = 6099284230
        Fax = 6099284231

        # Lencana ini merupakan sumbangan daripada pihak admin fb dari Sekolah Kebangsaan Sri Chiku 2, Gua Musang , Kelantan.

        # Diterima oleh KOLEKSI LENCANA SEKOLAH ABAH pada 20 Feb 2012.

        # Jutaan terima kasih  diatas sumbangan ini. 

        # Sumbangan lencana ini adalah hasil daripada maklumbalas pihak sekolah di Facebook Koleksi Lencana Sekolah..

        Lembaran Sebuah Kehidupan: Tudung Aidijuma - cetusan IDea <b>...</b>

        Posted: 07 Dec 2012 01:52 AM PST


        Saya rasa saya tak perlu kenalkan lagi tentang produk ini. It is famous and fabulousity y'all... Di kala zaman shawl belit sana, belit sini sedang meningkat naik, Datin Norjuma bangkit menaikkan semarak semangat bawallers tegar- macam saya. hahaha... Kerana bermuka besar dan masih tak allert dengan pembaharuan dan perubahan fesyen, maka saya masih stick dengan pemakaian tudung bawal saya. Ehem... ada jugak time yang gatal-gatal try pakai shawl juger~~

        Kalau tengok website and facebook Tudung Aidijuma, memang boleh  meroyan. Selama ni dok usha-usha je. tengok-tengok, pandang-pandang dari jauh. Tetiba dari kejauhan itu, saya terlihat ini!!!

        Macam takde pedoman hidup, saya terus terjah website dia. Nak shopping pun senang. tak payah nak register dulu, terus boleh sumbat semua yang nak di tamak-halobakan dalam shopping cart. click-click aje. tak perlu bakul dan beratur di kaunter. Tengok Norjuma pakai kan semua kan nampak cantik kan? Memang cantik la y'all... 
        Dalam tiada pedoman itu, saya berjaya mengawal nafsu serakah saya. Hanya 4 sahaja yang berjaya dirembat. Teringin jugak nak merasa beli polkadot itu, tetapi sewaktu pembelian, tak ada dalam website. jadi saya terjah tudung 2 tone 3 helai, tudung bawal 1 tone biasa 1 helai. SAHAJA. 
        Di Subuh hari, berusaha bangun dengan wajah tanpa secalit mekap dan tanpa mandian, terus menggedik feeling-feeling model tudung aidijuma. Hahahaha... Gigih edit picture sebab bilik seorang tailor ini bersepah sangat dan malu la untuk tontonan umum. hihihhihi..




        saya ambil 1 putih plain, kerana saya sangat suka warna putih. 
        err.. dan juga untuk dieksperimen di kemudian hari. 
        boleh la try-try tambah benda-benda lain kat tudung tu kemudian kalau rajin. 
        If y'all tengok, model tak bertauliah itu adalah tudungnya berkedut-kedut tidak di iron. Dia memang pemalas sikit. Ampunilah dia. Tetapi lihatlah, tanpa di-iron pun tudung itu mampu bisa berdiri tegak, apatah lagi sekiranya dia di-iron. I love my purchase~~
        Customer service dia sangat pantas. Saya email mereka pasal payment and i ada salah tulis alamat. tempat tinggal sendiri pun lupa unit berapa. Choih.. Sekejap petang itu juga dia reply. Bukan sekali, tapi 2 kali. iyelah, tukar address tu i bagi email lain. Email tu pun dia reply. Tunggu punya tunggu, parcel tak sampai jugak. So i check their facebook, dia ada listing parcel number kat situ. So, saya email diorang mintak confirmkan tracking number untuk order i, cakap parcel tak sampai lagi coz surat pun tak sampai ke rumah. Email dia reply, siap bagi print screen information kat Pos Laju lagi. 
        Then tak lama lepas tu dia call, suara risau benar sebab parcel tak sampai. Macam risau anak kucing belaan belum pulang-pulang lepas keluar bermain. Dia suruh i call semula kalau parcel tak ada juga. Cari saya ye, sambil mengulang namanya berulang kali. I saspek i cakap dengan Datin Norjuma sebenarnya tapi dia bagi nama lain. Hahahaha... Ini nama dia perasan aje. K bye.
        Jadi, lepas check dengan website Pos Laju, maka parcel tersebut ada di pos office dan harus collect di kaunter. Selepas selamat amek parcel, saya email mereka lagi, just to inform parcel dah selamat di tangan. Email itu pun mereka reply. WAH!!! memang terasa dihargai sebagai seorang customer. Padahal beli 4 helai aje. 
        Maka itulah yang membuatkan saya teruja untuk up entry ini. Tiada didalangi sebarang sponsored post kerana saya masih bukan blogger siapa-siapa. Kihkihkih... See... make your customer happy, and im happy! Tudung cantek sangat dan sekarang dah confuse baju mana yang sesuai nak pakai ni... Hmmmmm.....
        Actually harga biasa mereka tanpa Sale pun, takdelah mahal sangat. Untuk tudung 2/3 tone dalam RM15, i consider murah lagi la. Cuma bila time Sale ni jadi RM10, so i tot, WOW! WOW! WOW!!!!
        Sila pergi shopping dengan mereka. Customer service mereka excellent! dan mereka melanjutkan usia SALE mereka sehingga 15 December ini... Happy shopping y'all...

        03 di bachok - Google Blog Search

        0 ulasan
        URL Sumber Asal :-

        03 di bachok - Google Blog Search


        pr desak pembinaan petrokimia <b>di bachok</b> dan <b>...</b> - Badut Rakyat

        Posted: 08 Oct 2012 10:00 PM PDT

        Minggu lalu ada dua perhimpunan dianjurkan oleh Pembangkang,kedua-duanya kebetulan bersangkut paut dengan perkara yang sama yakni membabitkan isu petrokimia.Perhimpunan pertama berlaku di Pengerang,Johor dan satu lagi himpunan berlangsung di Shah Alam,Selangor.Ironinya,dalam isu petrokimia di Pengerang,para pemimpin parti pembangkang dan NGO proksi mereka membantah pembangunan Hab Penapisan Minyak dan Petrokimia (RAPID) manakala di Shah Alam pakatan pembangkang dan NGO proksinya beria-ia menuntut pembinaan kemudahan loji petrokimia yang sama di Bachok Kelantan.Dalam perhimpunan di Shah Alam itu,kira-kira 2000 orang penyokong pakatan pembangkang termasuk dua tiga ratus orang peserta konvoi dari Kelantan telah berkumpul di Dataran Kemerdekaan Shah Alam sempena penganjuran program Ceramah Mega Royalti Kelantan.Program tersebut adalah anjuran Gabungan Profesional Menuntut Royalti,Hak Pendaratan Minyak dan Gas Ke Kelantan ataupun dikenali dengan singkatan nama ROYALTI, sebuah NGO proksi kepada PAS Kelantan. 
        Selain daripada menuntut pembinaan kompleks dan loji petrokimia,mereka juga mahukan pembayaran royalti daripada Petronas atas alasan wujudnya carigali gas dan minyak dalam kawasan perairan Kelantan serta menuntut supaya semua hasil gas dan petroleum di daratkan di Pantai Senok Bachok,Kelantan.Mengikut janji kerajaan PAS Kelantan pada 2003,sebuah kompleks yang mengandungi kemudahan simpanan gas dan minyak atau dikenali juga sebaga loji petrokimia akan dibina di tanah seluas 2000 hektar yang turut membabitkan pengambilan tanah penduduk setempat di Pantai Senok,Bachok.Jika asas bantahan rakan mereka di Pengerang di ambil kira,terutama dalam soal projek petrokimia RAPID kononnya membahayakan nyawa dan memberi kesan buruk pada alam sekitar serta merugikan penduduk setempat dari segi pendapatan dan hartanah,timbul persoalan menarik apakah pembangunan projek loji petrokimia di Bachok Kelantan memberi impak berlainan ??? 
        Alang-alang PR dan NGO mereka membantah projek petrokimia RAPID maka sepatutnya di masa yang sama PAS Kelantan dan NGO proksinya,ROYALTI juga sewajarnya menolak idea mendaratkan hasil gas atau minyak ke Pantai Senok Kelantan.Tapi ia tidak berlaku sedemikian kerana parti pembangkang sama ada PAS,PKR mahupun DAP serta semua NGO proksi mereka tahu hakikat sebenar,tidak wujud pun bahaya atau kesan buruk pada manusia mahupun alam sekitar.Bantahan di Pengerang tapi dimasa yang sama menuntut pembinaan kompleks dan petrokimia serta meminta pendaratan hasil gas di Bachok Kelantan cukup untuk membuktikan wayang pembangkang berkaitan bahaya RAPID Pengerang hanyalah propaganda politik untuk mengabui mata rakyat sahaja.Logiknya,jika kompleks dan loji petrokimia RAPID di Pengerang benar-benar mengancan nyawa penduduk dan alam sekitar, bermakna tuntutan kerajaan PAS Kelantan dan NGO ROYALTI seumpama sengaja mahu membahayakan nyawa penduduknya.Bukankah begitu wahai pembaca Badut Rakyat ???

        03 di pasir puteh - Google Blog Search

        0 ulasan
        URL Sumber Asal :-

        03 di pasir puteh - Google Blog Search


        Anak Seberang: 396 Bekas Ahli Tegar PAS <b>Di Pasir Putih</b> Ini Bakal <b>...</b>

        Posted: 20 Dec 2012 05:04 AM PST


        Seramai 396 anggota tegar Pas kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Semerak di sini, menyertai UMNO kerana menyedari mereka terpedaya dengan amanat 'Haji Hadi' yang mengkafirkan UMNO.
        Antara mereka termasuk bekas Ketua Keselamatan Peti Undi Kampung Lembah, Che Ngah Mat Hassan, 80, dan bekas Ketua Keselamatan DUN Semerak, Ahmad Abu Bakar, 90, yang menyertai PAS sejak 30 tahun lepas.

        "Kami mula terpengaruh dengan amanat Haji Hadi yang disampaikan oleh penceramah Pas menerusi masjid dan kempen pilihan raya dalam tempoh 30 tahun lepas," kata Che Ngah yang juga bekas anggota Pemuda Pas Tahan Lasak pada satu majlis penerangan Amanat Haji Hadi di Kampung Lembah di sini, hari ini.

        Che Ngah berkata sekarang beliau dan rakan-rakannya sedar amanat itu hanya retorik politik dan bukan ajaran Islam sebenar, sehingga Pas sanggup mengeluarkan hukum kononnya tidak sah jika bersolat berimamkan orang UMNO dan terpaksa menikah dua kali (dinikahkan semula) jika dinikahkan oleh imam UMNO.

        Beliau berkata Pas juga gagal menyediakan infrastruktur yang sempurna kepada rakyat seperti masjid, jalan dan jambatan sebagaimana yang dijanjikan walaupun diberi peluang memerintah Kelantan selama kira-kira 22 tahun.Rakannya, Ahmad Abu Bakar berkata beliau merasa kesal dan bersalah kerana turut terpengaruh dengan amanat itu antara lain orang UMNO yang meninggal dunia tidak boleh dikebumikan di kawasan perkuburan orang Pas sehingga menimbulkan perpecahan di kalangan umat Islam di kampung.Sementara itu, Ketua UMNO Bahagian Pasir Puteh, Zawawi Othman berkata kini semakin ramai anggota dan penyokong Pas ingin menyertai UMNO kerana mereka sudah sedar dengan tipu daya Pas.

        "Perkembangan terbaru itu luar biasa dan hasrat UMNO untuk menawan empat DUN dan Parlimen Pasir Puteh yang kini dikuasai Pas semakin cerah pada pilihan raya umum akan datang," katanya.
        Baru-baru ini pelbagai pihak mendesak Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan kepimpinan parti itu menarik balik dengan segera amanat yang dikeluarkan presiden Pas itu pada 1981 bagi memastikan masyarakat Melayu kembali bersatu demi kebaikan semua pihak.

        MP PAS <b>Pasir Puteh</b>: Nasib pensyarah Pelatih Perubatan/ Pergigian <b>...</b>

        Posted: 20 Dec 2012 03:44 PM PST

        JABATAN PERDANA MENTERI:
        PKR
        - Anwar Ibrahim (Permatang Pauh), Mohamed Azmin Ali (Gombak), Sivarasa Rasiah (Subang), Khalid Ibrahim (Bandar Tun Razak), William Leong (Selayang), Ahmad Kasim (Kuala Kedah), Fuziah Salleh (Kuantan)

        Pas - Abdul Hadi AWang (Marang), Nasharudin Mat Isa (Bachok), Salahuddin Ayub (Kubang Kerian), Dr Hatta Ramli (Kuala Krai), Dr Dzulkefly Ahmad (Kuala Selangor), Taib Azamudden Md. Taib (Baling), Khalid Samad (Shah Alam)

        DAP - Lim Kit Siang (Ipoh Timor), Ngeh Koo Ham (Beruas), Hiew King Chiew (Kota Kinabalu), John Fernandez (Seremban)

        KEMENTERIAN DALAM NEGERI:
        PKR – Johari Abdul (Sungai Petani) Pas – Salahuddin Ayub (Kubang Kerian) DAP - Karpal Singh (Bukit Gelugor)

        KEMENTERIAN KEWANGAN:
        PKR – Mohamed Azmin Ali (Gombak) Pas – Dr Dzulkefly Amad (Kuala Selangor) DAP – Lim Guan Eng (Bagan)

        KEMENTERIAN PERTAHANAN:
        PKR – Saifuddin Nasution Ismail (Machang) Pas – Muhammad Nizar Jamaluddin (Bukit Gantang) DAP – Liew Chin Tong (Bukit Bendera)

        KEMENTERIAN PELAJARAN:
        PKR – Yusmadi Yusof (Balik Pulau) Pas – Che Uda Che Nik (Sik) DAP – Chong Eng (Bukit Mertajam)

        KEMENTERIAN KERJA RAYA:
        PKR – Kamarul Bahrin Abbas (Teluk Kemang) Pas – Mahfuz Omar (Pokok Sena) DAP – Gobind Singh Deo (Puchong)

        KEMENTERIAN PERDAGANGAN DALAM NEGERI DAN HAL EHWAL PENGGUNA:
        PKR – Azan Ismail (Indera Mahkota) Pas – Dr Mohd Abdul Wahid Endut (Kuala Terengganu) DAP – Jeff Ooi (Jelutong)

        KEMENTERIAN PEMBANGUNAN WANITA, KELUARGA DAN MASYARAKAT:
        PKR – Zuraida Kamaruddin (Ampang) Pas – Siti Zailah Mohd Yusoff (Rantau Panjang) DAP – Fong Po Kuan (Batu Gajah)

        KEMENTERIAN PENGANGKUTAN:
        PKR – Fuziah Salle (Kuantan) Pas – Khalid Samad (Shah Alam) DAP – Tan Kok Wai (Cheras)

        KEMENTERIAN PERUSAHAAN, PERLADANGAN DAN KOMODITI:
        PKR – Rashid Din (Merbok) Pas – Wan Abdul Rahim Wan Abdullah (Kota Bharu) DAP – Er Teck Hwa (Bakri)

        KEMENTERIAN TENAGA, TEKNOLOGI HIJAU DAN AIR:
        PKR – Chua Tian Chang (Batu) Pas – Nasir Zakaria (Padang Terap) DAP – Charles Anthony Santiago (Klang)

        KEMENTERIAN PERDAGANGAN ANTARABANGSA DAN INDUSTRI:
        PKR – William Leong (Selayang) Pas – Dr Mohd Hatta Ramli DAP – Teresa Kok

        KEMENTERIAN PERTANIAN DAN INDUSTRI ASAS TANI
        PKR – Ahmad Kassim (Kuala Kedah) Pas – Taib Azamudeen Md Taib (Baling) DAP – Sim Tong Him (Kota Melaka)

        KEMENTERIAN PENERANGAN, KOMUNIKASI, KESENIAN DAN KEBUDAYAAN
        PKR – Amran Abdul Ghani (Tanah Merah) Pas – Mahfuz Omar (Pokok Sena) DAP – Teo Nie Ching (Serdang)

        KEMENTERIAN SUMBER MANUSIA
        PKR – Abdullah Sani Abdul Hamid (Kuala Langat) Pas – Muhammad Husain (Pasir Puteh) DAP – M Kulasegaran (Ipoh Barat)

        KEMENTERIAN SAINS, TEKNOLOGI DAN INOVASI
        PKR – Nurul Izzah Anwar (Lembah Pantai) Pas – Che Rosli Che Mat (Hulu Langat) DAP – Chow Kon Yeow (Tanjong)

        KEMENTERIAN PERUMAHAN DAN KERAJAAN TEMPATAN
        PKR – Hee Loy Sian (Petaling Jaya Selatan) Pas – Dr Siti Mariah Mahmud (Kota Raja) DAP – Nga Kor Ming (Taiping)

        KEMENTERIAN KEMAJUAN LUAR BANDAR DAN WILAYAH
        PKR – Abdul Aziz Kadir (Ketereh) Pas – Abdul Halim Abdul Rahman (Pengkalan Chepa) DAP – M Manogaran (Telok Intan)

        KEMENTERIAN LUAR NEGERI
        PKR – Sivarasa Rasiah (Subang) Pas – Kamarudin Jaffar (Tumpat) DAP – P Ramasamy (Batu Kawan)

        KEMENTERIAN BELIA DAN SUKAN
        PKR – Loh Gwo Burne (Kelana Jaya) Pas – Mohd Firdaus Ja'afar (Jerai) DAP – Anthony Loke Siew Fook (Rasah)

        KEMENTERIAN KESIHATAN:
        PKR – Dr Lee Boon Chye (Gopeng) Pas – Dr Mohd Hayati Othman (Pendang) DAP – Dr Tan Seng Giaw (Kepong)

        KEMENTERIAN PELANCONGAN
        PKR – Manikavasagam Sundaram (Kapar) Pas – Wan Abdul Rahim Wan Abdullah (Kota Bharu) DAP – Fong Kui Lun (Bukit Bintang)

        KEMENTERIAN WILAYAH PERSEKUTUAN:
        PKR – Wee Choo Keong (Wangsa Maju) Pas – Dr Lo' Lo' Mohd Ghazali (Titiwangsa) DAP – Lim Lip Eng (Segambut)

        KEMENTERIAN PENGAJIAN TINGGI
        PKR – Yusmadi Yusof (Balik Pulau) Pas – Salahuddin Ayub (Kubang Kerian) DAP – Tony Pua Kiam Wee (Petaling Jaya Utara)

        KEMENTERIAN SUMBER ASLI DAN ALAM SEKITAR:
        PKR – Gobalakrishnan Nagapan (Padang Serai) Pas – Dr Mujahid Yusof Rawa (Parit Buntar) DAP – Chong Chien Jen (Bandar Kuching)

        03 di kota bharu - Google Blog Search

        0 ulasan
        URL Sumber Asal :-

        03 di kota bharu - Google Blog Search


        Bekas Penagih Mengamuk <b>Di Kota Bharu</b>, Tiga Lelaki Ditetak, Dua <b>...</b>

        Posted: 20 Dec 2012 05:47 PM PST

        KOTA BHARU -"Saya terkejut melihat anak saya menerpa ke dapur mengerang kesakitan dengan darah mengalir pekat di lantai dapur," kata bapa kepada dua beradik yang ditetak, Jaafar Ibrahim, 60, dalam kejadian di Kampung Jejulok Binjai petang kelmarin.

        Dalam kejadian kira-kira jam 3.15 petang itu, Azri Jaafar, 35, mengalami kecederaan parah akibat ditetak ketika sedang tidur di dalam bilik di rumahnya, manakala adiknya Anuar Jaafar, 30, dan
        rakannya Mohamad Jusoh, 43, ditetak di rumah suspek yang merupakan kenalan mangsa dan ketika itu mereka sedang melakukan kerja-kerja pendawaian elektrik di rumah lelaki berkenaan.

        Menurut Jaafar, dia tidak menyedari kehadiran lelaki itu yang dipercayai menetak anaknya di dalam bilik, kerana kejadian berlaku begitu pantas dan selepas melihat keadaan anaknya yang parah, dia terus meluru keluar dan hanya nampak sebuah kereta Wira Putih memecut laju.

        "Hanya cucu saya, Alisya Natasha Azlizu, 10, nampak kelibat lelaki terbabit masuk ke dalam rumah melalui tingkap bilik Azri yang terbuka luas dan mengikut katanya, lelaki itu membawa sebilah parang masuk ke dalam bilik Azri.

        "Keadaan Azri amat mengerikan apabila belakang badannya terdapat kesan tetakan bertalu-talu yang begitu dalam serta kecederaan parah di bahagian pergelangan tangannya," katanya kepada Sinar Harian.

        Jaafar berkata, melihatkan keadaan anaknya yang tidak dapat menahan kesakitan, dia bersama menantunya bergegas ke hospital dan dalam perjalanan ke hospital, dia menerima panggilan mengatakan seorang lagi anaknya, Anuar serta rakannya yang melakukan kerja-kerja pendawaian bersama rakannya Mohamad juga ditetak lelaki yang sama sebelum menetak Azri yang berada di rumah.

        "Saya tidak tahu kenapa lelaki itu yang juga penduduk di kawasan kampung ini mengamuk dan menetak kedua-dua beradik itu termasuk rakan anak saya.

        "Lagipun Azri dan Anuar sebelum ini tidak pernah mempunyai musuh dan menimbulkan kekecohan dengan sesiapa di kampung ini. Apa pun saya serahkan kejadian ini kepada pihak polis untuk mengesan lelaki itu yang kini masih bebas di luar sana," katanya.

        Sementara itu, Timbalan Ketua Polis Daerah Kota Bharu, Superintendan Idris Abd Rafar mengesahkan menerima laporan kejadian.

        "Buat masa ini kita sudah mengenalpasti suspek yang berusia dalam lingkungan 24 tahun dan gerakan memburu sedang dijalankan bagi mengesan lelaki itu yang dipercayai melarikan diri bersama isteri dan anak berusia 1 tahun.

        "Lelaki terbabit juga bekas penagih dan semasa membuat serbuan di rumahnya, di Kampung Jejabi, dia sudah larikan diri," katanya.

        Sebahagian puncanya sila rujuk diSINI.

        03 di rantau panjang - Google Blog Search

        0 ulasan
        URL Sumber Asal :-

        03 di rantau panjang - Google Blog Search


        iniduniadilahBuzz: kami <b>di rantau panjang</b>, kelantan!

        Posted: 16 Nov 2012 04:38 PM PST

        hello, aku nak sambung story percutian aku ke kelantan yang aku story kat homestay tuh. besar kan ?? part paling suka time bangun tidur turun tangga nih..
        hahaa.macam puteri pulak. berangan jap duk rumah besar. hoho.. then, after sampai tuh sesi mengangkut barang dalam kereta. waduhhh.. banyak sih..
        selepas sesi angkat barang. akak and abang keluar cari makanan. lapar gilerrr. kat kelantan nih kalau dah senja memang semua dah tutup. aktiviti malam memang takde lah. just stay kat homestay and rest! akibat kepenatan, aku tertidur kat sofa jer sepanjang malam. rugiii tak tidur atas katil katil yang empuk itu.. huh..
        hari kedua aku belah pagi kami ke rantau panjang. macam-macam kami beli. padahal petang tuh abang nikah. hahaa, sepatutnya pengantin rest , nih tak... ikut sekali shopping. kahkah....
        apa-apa hal pon breakfast dulu lah. hehe.. sedap makan kat sini. tengok ramai kan? semuanya dalam RM50+ jer. tak macam first singgah kat dungun harituh. makan mahal gilerr. memang kena ketuk habis..tapi bab makan tak boleh nak jadi isu sangat sebab masuk perut jadi daging....=p ok, jom shooping!
        rambang mata oi... yelah, duit sendiri ada memang macam-macma nak lah. itu nak ini nak. masak!!!!! sebulan jer lagi wei nak gaji. makan maggi jelah jawabnya..... hohoho. aku sempat grab sepasang baju and beberapa helai tudung. si dia pulak tak agak-agak. 4seluar jeans plus 3helai baju. tuh pon nyaris nak beli lagi. hahhaa...aku remind dia kang makan pasir kang balik nih. hoho..
        disebabkan terlalu pegun kat sini, kami tak perasan jam nak cecah 12 tengahari. jam 1 petang kami kena ada di rumah pengantin. nasib lah rumah pengantin tak jauh.15 minit jer. kuikui... oklah,entry after nih story tentang tujuan sebenar kami disini okay. kang sambung story berjela-jela pulak. huhu. hari ini hari sabtu, aduhai, cuti lama malas nak balik JB pulak. =(

        terima kasih daun keladi,lain kali baca lah lagi =p

        03 di pengkalan chepa - Google Blog Search

        0 ulasan
        URL Sumber Asal :-

        03 di pengkalan chepa - Google Blog Search


        Janji PRU13: Umno <b>Pengkalan Chepa</b> Mahu Lakukan Perubahan <b>...</b>

        Posted: 03 Dec 2012 10:57 PM PST

        datuk-dali-husin1KOTA BHARU – Umno Pengkalan Chepa berhasrat untuk menukar wajah kawasan perindustrian di sini jika diberi mandat oleh rakyat pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).

        Ketua Umnonya, Datuk Dali Husin berkata, kawasan tersebut sudah sinonim dengan gelaran kawasan perindustrian tetapi jika dilihat akhir-akhir ini ramai pelabur sudah meninggalkan Kelantan dan membiarkan ia sepi tanpa sebarang aktiviti ekonomi.

        "Perdana Menteri, Datuk Swri Najib Tun Razak sudah memberi kebenaran kepada kami untuk menambah perancangan tersebut di dalam manifesto dan ia bukan sekadar untuk menambat hati rakyat semata-mata hendak menang pilihan raya.

        "Tetapi kami akan melakukannya mengikut keupayaan dan yang paling utama adalah demi kepentingan rakyat," katanya kepada pemberita di sini, baru-baru ini.

        Sebelum itu, beliau menyampaikan Bantuan Wang Ehsan Kepada Pelajar-pelajar Institusi Pengajian Tinggi (IPT) bagi Kawasan Parlimen Pengkalan Chepa iaitu seramai 600 orang melibatkan jumlah bantuan bernilai RM368,900.

        Menurutnya, jarang kedengaran orang datang ke negeri ini untuk mencari pekerjaan tetapi orang di sini berhijrah ke negeri lain untuk mencari rezeki sudah menjadi kebiasaan.

        Beliau berkata, melihat kepada masalah tersebut pihaknya berazam untuk membaik pulih ekonomi setempat dengan menyediakan lebih banyak peluang pekerjaan terutama kepada golongan muda dengan memperkasakan kembali kawasan perindustrian Pengkalan Chepa.

        Dali berkata, pihaknya juga akan manaiktarafkan Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra yang terletak berhampiran dengan kawasan perindustrian sebagai lapangan terbang bertaraf antarabangsa.

        "Selepas ini rakyat Kelantan tidak perlu lagi ke Kuala Lumpur mahupun Terengganu untuk menunaikan fardu haji di Mekah tetapi boleh terus ke sana melalui negeri ini.

        "Semua itu tidak mustahil jika rakyat memberi kepercayaan kepada kami sekali lagi untuk mencorakkan kembali negeri ini," katanya.

        Beliau berkata, Kompleks Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia (LKIM) yang terletak di kerusi Dewan Undangan Negeri Kijang juga turut tersenarai dalam pertimbangan mereka.

        Katanya, kompleks tersebut sepatutnya mampu menampung hasil tangkapan nelayan tempatan dan meningkatkan ekonomi rakyat di sekitarnya.

        Dali berkata, bagaimanapun akibat kegagalan pihak berkenaan kini hampir 500 nelayan yang masih aktif di sini tidak dapat menggunakan kemudahan yang ada, malahan mereka terpaksa bekerja mengikut musim.

        "Jika muara cetek nelayan tidak dapat turun ke laut dan ia sudah lama berlarutan sehingga menjejaskan sumber pendapatan mereka. – Sinar Harian

        03 di jeli kelantan - Google Blog Search

        0 ulasan
        URL Sumber Asal :-

        03 di jeli kelantan - Google Blog Search


        MAJLIS PERASMIAN PROMOSI MEGA PROGRAM LATIHAN

        Posted: 16 Dec 2012 11:41 PM PST

        MAJLIS PERASMIAN PROMOSI MEGA PROGRAM LATIHAN KHIDMAT NEGARA 2012 DI JELI, KELANTAN

        10 Dis 2012   –   Jabatan Latihan Khidmat Negara telah melancarkan Promosi Mega 2012 Program Latihan Khidmat Negara di Perkampungan Orang Asli Sungai Rual, Jeli, Kelantan pada hari ini dan telah dihadiri oleh hampir 400 penduduk Kaum Orang Asli. Majlis turut dihadiri oleh ahli-ahli Briged Sukarelawan Khidmat Negara yang telah membuat persembahan untuk masyarakat tempatan.  Majlis telah dirasmikan oleh Ketua Pengarah Jabatan Latihan Khidmat Negara; YBhg Dato' Abdul Hadi Awang Kechil

        03 di pasir mas - Google Blog Search

        0 ulasan
        URL Sumber Asal :-

        03 di pasir mas - Google Blog Search


        Umno Tolong Ambillah Ibrahim Tanding <b>Di Pasir</b> <b>...</b> - Rakyat Marhaen

        Posted: 10 Dec 2012 07:53 AM PST

        Oleh Mohd Sayuti Omar
        Pernyerahan borang permohonan oleh Zahrain Hashim untuk menyertai semula Umno kepada Ha Najib Razak semalam memecah liur beberapa orang lain yang ingin juga berbuat demikian. Salah seorang yang saya yakin sedang mengira-ngira untuk berbuat perkara sama ialah ahli Parlimen Pasir Mas, Inchek Ibrahim Ali.

        Semasa melihat Zahrian menyerah borangnya, saya terfikir apakah bersama lebih 300 borang lain yang didakwa ikut sertai Umno itu, juga terselit borang Ibrahim Ali? Kenapa saya mengatakan demikian kerana Ibrahim kini dalam keadaan terdesak untuk bertanding semula di kerusi Pasir Mas. Pas tidak akan melakukan kesilapan dua kali untuk memberi laluan sekali lagi kepadanya, cukuplah sekali sebagai pengajaran dan juga teladan.

        Pas kini sudah mengenali siapa dia Ibrahim Ali. Kenal bukan setakat wajah tetapi perut pedalnya sekali. Jika Ibrahim dicicang 78, mayatnya berkecai, namun bau hamis pedalnya Pas kenal. Kiamat dunia pun Pas tidak akan mengulangi perkara sama untuk beliau. Mustahil.

        Perkara ini disedari Ibrahim sejak awal-awal lagi. Dia pun sudah berkerat rotan berpatah arang dengan Pas. Niat awal lagi dia hanya mahu menjadikan Pas sebagai jambatan untuk melepaskan diri ke seberang. Bila lepas, dia menang dan dapat kerusi Pas ditinggalkan, bahkan dikencing hacing begitu saja. Perbuatan Ibrahim terhadap Pas samalah seperti dia kecing dalam beladi dan menjirus dirinya sendiri. 


        Walaupun dia jenis muka tidak malu, tetapi Ibrahim tidak akan sanggup menghirup air kencingnya sendiri dengan Pas kali ini. Dia tidak akan menangis lagi untuk meminta direkmenkan Pas memberi laluan kepadanya. Tidak.

        Maka untuk survive politiknya dia kena berbuat sesuatu menjelang pilihan raya ini. Sekiranya dia berhajat untuk terus bertanding dan kena cari formula baru atau membuat tipu muslihat baru dan melupai formula dan tektiknya sebelum ini. Dia tahu dia tidak akan menang kalau bertanding atas calon bebas. Silap hari bulan dia akan kalah. Ibrahim menyedari hakikat ini dan kekalahan itulah amat digeruni kerana dia tidak mahu menjadikan kekalahan akhir ini sebagai legasi politiknya.

        Dia juga tahu di mana kekuatannya dan berapa kapasitinya di Pasir Mas. Dia boleh mendakwa dia memnpunyai pengaruh yang besar di Pasir Mas. Tetapi dia juga tahu berapa orang yang sanggup mengundinya. Dia tahu berapa banyak orang di Pasir Mas sedia mengambil duitnya tetapi tidak mengundinya. Misalnya semasa pilihan raya kecil Pengkalan Pasir, sebanyak 2,600 orang yang datang mengambil wang di rumahnya, tetapi hanya 420 saja yang mengundinya. Dalam pilihan raya itu wang depositnya mampus.

        Sebenarnya selepas pilihan raya itu Ibrahim sudah patut berundur dari arina politik. Kekalahan itu cukup memalukannya dan memberi pengajaran kepadanya. Wang yang beliau tabur di Pasir Mas, ibarat padi yang dipatut dan disudu itik tetapi ia tidak jatuh ke perut. Mereka amabil duit tetapi tidak tergamak untuk undinya.

        Tetapi nasibnya baik. Pas beri laluan bertanding atas tikit Pas dan menang. Pas khasnya Nik Aziz berkorban memberi kerusi itu atas kepercayaan dan ikhlas untuk membantunya. Kemenangan dalam pilihan raya umum ke-12 memulihkan semanmgat dan maruahnya. Dia menjadi hero kesekian kalinya. Tetapi Ibrahim tetap seperti anjing yang tersempit.

        Bagaimana kali ini? Ibrahim sebenarnya sedang berkira-kira untuk bertanding atas tikit BN menggunakan lambang dacing. Dia tahu sukar Umno untuk menerimanya sebab dia dipecat. Menurut perlembagaan Umno setiap ahli yang dipecat akan dibuang keanggotaan seumur hidup. Kerana itu dia mengharap Najib akan memberi laluan kepadanya untuk kerusi Pasir Mas.  Bagaimana pun boleh jadi, ketegasan perlembagaan itu Umno akan terubah memandangkan Umno dalam keadaan senak perut hari ini.

        Kalau Umno dan Najib mempercayai dengan kata-kata dan dakwaan Ibrahim mungkin peraturan yang rigid mengenai keahlian Umno boleh berubah. Najib boleh pejam mata kedua belah untuk mengambil Ibrahim.

        Kini pun Ibrahim sedang menjual modal yang sama. Kononnya pengaruhnya hebat di Pasir Mas. Kalau Umno memberi laluan kepadanya sekurang-kurang tiga kerusi Dun akan selamat. Dun Pengkalan Pasir, Tendong dan Chetok. Kononnya pengaruhnya di parlimen Pasir Mas boleh menjamin kemenangan Umno.

        Betulkah begitu dan sekuat itu pengaruh Ibrahim Ali. Sebenarnya itu adalah dakwaan dan retorik Ibrahim saja. Satu yang perlu disedari bahawa dalam pilihan raya lalu bukan semua orang Pas mengundi Ibrahim walaupun dia bertanding atas tikit Pas.

        Sekiranya semua orang Pas mengundi beliau majoriti yang diperolehinya bukan 8,991 tetapi lebih besar dari itu. Seramai 864 undi rosak, kemungkinan yang rosak ini yang tidak mahu mengundi Ibrahim dan calon BN.

        Ini menunjukkan bahawa ada penolakan ke atas peribadi Ibrahim Ali. Hakikat itu beliau tidak boleh mendakwa dia mempunyai pengaruh besar di Pasir Mas. Untuk dia bawa dirinya sendiri pun tidak berapa nak rak - berdaya. Bahawa yang membantu kemenangannya ialah Pas.

        Kini Ibrahim beriya untuk menyertai Umno. Palan dan strategi sedang dibuat. Katanya dia tidak akan merayu untuk menyertai Umno tetapi kalau ditawar dia akan masuk. Tidak ada beza bagi dunia politik sama ada dia masuk dengan merayu atau pun ditawar. Kita boleh tanya bila masa Ibrahim Ali ada maruah dalam politik?

        Cuma disini saya nak katakan kepada Najib terimalah Inchek Ibrahim menyertai Umno. Berilah lambang dacing untuk dia bertanding. Orang Pas dan orang Pasir Mas lebih seronok kalau Ibrahim bertanding atas tikit BN daripada berrtanding sendiri atas tikit Bebas. Mereka akan merasa puas hati dan gentlemen kalau dapat mengalahkan Ibrahim yang menggunakan lambang dacing daripada mengalahkan Ibrahim atas lambang bebas.

        Tolonglah Najib berikan peluang kepada lebih lebih 65,000 pengundi di Pasir Mas untuk melepaskan dendam kesumat mereka ke atas Ibrahim Ali. Biarlah dunia melihat nasib Ibrahim kali ini yang 'sengotinya'. Kerana kalau Ibrahim bertanding atas tikit bebas, Ibrahim awal-awal lagi akan kalah. Sebelum tiba hari penamaan calon Ibrahim sudah menangis di umbi sagu. Kita mahu tenguk permainan sebenar di Pasir Mas kelak.

        Bagaimana pun perlu disebut kalau Najib memberi laluan kepada Ibrahim Ali nescaya plan dan juga strategi yang sedang dilakar oleh Mustapa Mohamed dan rakan-rakannya untuk rampas Kelantan akan jadi 'berkucar baral' semula. Ibrahim akan tetap menganggui Mustapa. Dia tidak akan boleh duduk diam dan mengikut apa yang disusun aturkan kerana bila-bila masa dan di mana juga keadaan dia mahu menjadi ketua dan kepala halian.

         

        BLOG KELANTAN

        Copyright 2010 All Rights Reserved