ads

Jumaat, 9 Mac 2012

03 di kok lanas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

03 di kok lanas - Google Blog Search


Rumah Teres 2 tingkat corner lot <b>di Kok Lanas</b> : Semua Homestay

Posted: 22 Feb 2012 10:40 AM PST

Salam..
-Rumah Teres 2 tingkat,mempunyai 4 bilik tidur,3bilik air,Corner lot,di Kok Lanas di bawah projekP.M.B.K Negeri Kelantan,ada ruang tanah yangluas,rumah yang cantik,selesa dan tempat yangtersangat strategik untuk disewakan.
-Disini saya iklankan kepada sesiapa yang berminatuntuk menyewa rumah tersebut untuk dijadikanTaska/Pusat Asuhan atau juga boleh disewakan untukstudent-student,dan juga Homestay di kawasantersebut.
-Lokasi rumah tersebut berhampiran denganPoliteknik jarak 1Km,Kolej Komuniti 500meter,Kemdesa Tentera lebih kurang 2Km,dan terdapat banyakkemudahan dikawasan tersebut dan selamatseperti,Balai Polis kok Lanas,Klinik,Bank,Pasaraya,KFC,Pizza Hut,dan pelbagai lagi.

Deposit:2 bulan,elektrik,air Rm500

-Untuk sebarang pertanyaan lanjut bolehlahmenghubungi:
Afendy:017-9449482
Aziem:012-9297772

Contact kok lanas

03 di bachok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

03 di bachok - Google Blog Search


Dakwaan 120 sertai Umno <b>di Bachok</b> karut

Posted: 19 Dec 2011 02:11 AM PST

BACHOK. 19 Dis: Dakwaan 120 orang ahli PAS keluar parti di Kampung Beoh dalam Cawangan Redang, dekat sini adalah karut, malah anak Mohd Nor Jusoh yang dikatakan menyertai Umno tidak menyertai bapanya.

Naib Yang Dipertua PAS Kawasan Bachok, Abdul Aziz Kadir (gambar kiri), ketika ditemui memberitahu apa yang berlaku hanya empat orang satu keluarga sahaja menyertai Umno.

Sambungnya, Datuk Awang Adek kini memang kerap keluar masuk kampung serta memberikan pelbagai janji pada rakyat agar mereka menyertai Umno.

"Adik beradiknya (Awang Adek) belum tentu menyokong perjuangannya, apa lagi rakyat,"ujarnya ketika ditemui pada majlis bubur as-syura, di Kampung Beoh, dekat sini semalam.

Baru-baru ini beberapa buah akhbar termasuk televisyen melaporkan seorang penduduk Mohd Nor Jusoh, mewakili 120 orang penyokong kuat PAS menyertai Umno kerana tidak yakin dengan perjuangan parti itu.

Malah salah seorang anaknya, Mohd Adnan Mohd Nor, 28, (gambar kanan) mendakwa bukan semua anggota keluarga mengikut ayahnya.

Jelasnya, apa yang dilakukan hanya untuk memburukkan perjuangan PAS.

"Saya langsung tidak berminat dengan Umno kerana tidak ada sebab saya menyertai parti itu apa lagi perjuangan PAS terbukti benar-benar membela rakyat,"ujarnya.

Hadir sama pada pertemuan itu Penghulu Mukim Lubuk Tembesu, Beoh, Mohd Sabri Mat Nawi dan Ketua PAS Cawangan Beoh, Mohd Idris Mat.

03 di kuala krai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

03 di kuala krai - Google Blog Search


GERABAK KERETAPI TERBAKAR <b>DI KUALA KRAI</b> | ABGTEROR <b>...</b>

Posted: 23 Jan 2012 02:22 AM PST

Peluang untuk memenangi iPhone 4s dengan bermain KLMU - Life's A Trip

GERABAK KERETAPI TERBAKAR DI KUALA KRAI | Perkhidmatan kereta api penumpang dari Kuala Lipis ke Tumpat tergendala 20 minit apabila sebuah daripada lima gerabak terbakar kira-kira 7.20 petang semalam. Bagaimanapun, sejumlah 120 penumpang yang menggunakan perkhidmatan tren itu selamat dan gerabak tersebut yang menyediakan generator elekrik bagi menghidupkan pendingin hawa, terpaksa ditinggalkan di Stesen Kuala Krai.

Pengarah Kanan Unit Komunikasi Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB), Mohd Fazil Ismail, berkata insiden itu berlaku hanya satu kilometer dari Stesen Kuala Krai. Beliau berkata, pemandu lokomotif yang menyedari asap hitam keluar dari koc berkenaan terpaksa menghentikan tren sebelum melakukan pemeriksaan.

"Berikutan itu, tren berkenaan meneruskan perjalanan sebelum meninggalkan koc generator di Stesen Kuala Krai kerana bimbang akan berlaku kebakaran lebih serius, tetapi ia tidak membahayakan penumpang.

"Sebaik tiba di stesen itu, tren berkenaan lewat 20 minit sebelum meneruskan perjalanan ke Stesen Tumpat dan tiba dengan selamat," katanya.

Mohd Fazil berkata, kejadian itu adalah yang kedua berlaku dalam perkhidmatan kereta api penumpang di Pantai Timur dengan kejadian pertama pada 9 September lalu berhampiran Stesen Merapoh, Pahang. Beliau berkata, kejadian pertama membabitkan gerabak membawa generator elektrik dan alat pendingin hawa yang disambung dengan 14 gerabak Perkhidmatan Kereta api Ekspres Senandung Wau dalam perjalanan dari Tumpat ke Kuala Lumpur.

VN:F [1.9.15_1155]

Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

VN:F [1.9.15_1155]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

03 di chiku - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

03 di chiku - Google Blog Search


SAINS: Bahang PRU Dah Mula Terasa

Posted: 05 Mar 2012 08:10 PM PST


Pagi ini ada sahabat guru semasa bersarapan pagi di kedai makan pagi segera yang popular berdepan Toyota Motor Kota Bharu, Jalan Kuala Krai, memaklumkan bahawa beliau akan menghadiri taklimat pilihanraya selama dua hari.. sebagai PO (Polling Officer). Selesai saja terus ke pejabat dan di depan pintu utama Pusat Pentadbiran Kota Darulnaim terbentang satu kain rentang mengenai Kursus Untuk Petugas Pilihanraya bagi Parlimen Kubang Kerian.

Ehh.. rupanya SPR dah mengambil langkah persediaan untuk menjalankan pilihanraya yang akan dimaklumkan pada bila-bila masa dari sekarang. Klu mudah kini , Perdana Menteri kita kini sibuk melawat negeri-negeri berjumpa rakyat menerangkan dasar-dasar yang telah dan akan dibuat nanti.

Nampaknya suasana semakin hangat, poster kecil ceramah pilihanraya banyak ditampalkan di sana sini pelusuk negeri malah pelusuk tanah air dari semua organisasi politik.Perlu membuat pesediaan yang rapi lengkap bagi menarik majoriti untuk menyokong mereka. Kemenangan majoriti akan menentukan siapakah yang akan menjadi pilihan orang ramai.

Cuma yang terpenting bagi semua kita yang terdidik ini hendaklah bertindak dengan akal waras supaya kita sentiasa harmoni ditanah tumpah darah ini. Bilakah tarikh pembubaran , itu berada pada Perdana Menteri dan bila tarikh mengundi, yang layak mengundi keluarlah mengundi dengan membuat pilihan yang sebijak-bijaknya.

Kata orang, 1 orang 1 Undi, tidak akan ada 10 orang 1 undi..MUSTAHIL dan jika ada 1 orang untuk 10 undi.. tak mustahil tetapi BERDOSA. Apabila berdosa tak akan ada barakahnya. Lambat laun akan melemahkan organisasi kerana orang yang berakah akan bahagia hidupnya didunia dan diakhirat.

Teringat semasa menjadi PO dalam piliharaya awal 90' an dulu bagi Parlimen Kubang Kerian.

Lembaran Sebuah Kehidupan: Rahmat dan kebetulan

Posted: 08 Mar 2012 12:28 AM PST


Few days back, menjadi sangat rindu kepada ibu bapa yang jauh di mata sekarang. Dek kerana PC saya adalah PC zaman dah tak berapa nak maju dah, maka banyak kekurangan yang ada pada dia. Cadangnya nak gantikan dengan iMac 21" atau McBook aje. wahhh...banyak duit kau Lijah? tu pasal la saya bercadang aje. Kalau duit saya banyak, sudah tentu cadangan itu tidak tinggal cadangan tetapi adalah kenyataan.
PC tiada webcam. Tidak dapat Sykpe ibu bapa. ibu bapa sekarang pun sudah moden. Sykpe sudaaaa..  halaju PC juga macam sedikit haram. lembap macam silambam. maka saya jarang berinternet di rumah. biasanya update blog dan facebook secara haram di kantor sahaja. Streamyx kaya sebab orang macam sayalah. Bayar tanpa guna. Bila tak banyak guna, tak banyak complain. Maka customer service pun suka. 
Terasa sangat rindu pada mereka. Besides that (nak guna di samping itu, tapi nampak macam formal sangat), ada benda nak tanya, nak mintak pendapat diorang. And once upon an evening, all of a sudden, tetiba number yang tak dikenali terpapar pada skrin telepon Sony Ericson Walkman yang maju giler itu. WAAAHHHHH.... mommy daddy telepon!!!! i was so excited! Rasa sangat lega dapat mendengar suara mereka!!! sangat rindu merekalah i tell you!
tak boleh cakap lama. Bil mahal nanti. maka pasrah. Tetapi hajat hati mendapat kelulusan. maka excited lagi. keijinan telah diberikan. Maka 2 beradik bertuah ini kini telah menjadi teman saya di rumah. Happy? walaupun mengalami poket yang rabak, tetapi of course im happy!
kebetulan rindu ibu bapa, kebetulan ibu bapa telepon. itu rahmat bukan?

2 beradik yang amat kucintai 
kini jadi teman setia di rumah 
mmg la teman setia, dia bukan leh jalan p mana pun~~
Petang kelmarin, semasa sedang mengaji, terjumpa hukum saktah(correct me if im wrong), yang ada huruf sin kat atas tu kan. and then ter-remember yang dalam surah yasin pun ada huruf sin itu. selama ini hanya tau yang harus berhenti senafas di situ. tetapi tak sure apa hukumnya. Dalam hati terdetik nak tanya kat fb wall Ustaz Don Daniyal. dia kan ada episod Tajwid. 
Tup tup bukak TV Al-Hijrah, 9.30pm malam tadi, Ustaz Don sentuh tentang kesalahan-kesalahan dalam bacaan yassin. Maka hukum saktah itu pun termasuk sekali dalam topik itu. saya pun sembang sorang-sorang dalam hati.. 'e eh... ni baru tadi je terdetik nak tanya Ustaz Don. sekali tak sempat tanya terus dia jawab daaa....' sambil membajet saya dan Ustaz Don ada connection. hahahahaahaha...boley blah.
kebetulan nak tanya Ustaz Don, kebetulan Ustaz Don jawab sebelum tanya. itu memang rahmat la... hihihihi [gelak gatal]
Kebetulan dan rahmat... itu mungkin datang dari Allah. syukur Alhamdulillah....

03 di wakaf bharu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

03 di wakaf bharu - Google Blog Search


Kemalangan Maut <b>di Wakaf Bharu</b> ~ Kemalangan Jalan Raya

Posted: 12 Nov 2011 09:30 AM PST

Inalillahi wainailaihi rojiun 

TUMPAT - Perjalanan seorang pengurus Pusat Pengajian Jarak Jauh Universiti Putra Malaysia ke tempat kerja di Wakaf Bharu berakhir tragedi apabila motosikal yang ditungganginya terbabas di Jalan Kota Kubang Labu, dekat sini, kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 10.15 pagi, mangsa, Nasnudin Mustapha, 47, mati di tempat kejadian selepas mengalami kecederaan parah di kepala.

Isteri mangsa yang enggan dikenali berkata, dia tidak menyangka perubahan sikap suaminya itu beria-ia menggosok bajunya dan anak merupakan petanda dia akan pergi buat selamanya.

"Pagi ini tiba-tiba arwah minta baju saya dan baju sekolah dua anak kami untuk diseterika olehnya, biasanya saya yang minta dia tolong gosokkan baju saya ini kerana arwah suami yang rajin," katanya ketika ditemui di Hospital Tumpat.

Dia yang merupakan seorang guru di sebuah sekolah menengah di Bachok memberitahu jenazah suaminya itu dikebumikan di Kampung Pauh Ganja dekat sini.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Tumpat, Superitendan Khalid Munap ketika dihubungi berkata, kejadian berlaku ketika mangsa menunggang motosikal bersendirian dalam perjalanan dari arah Kota Bharu ke Pengkalan Kubor.

Menurutnya, sebaik tiba di tempat kejadian, siasatan awal mendapati motosikal yang ditunggangi mangsa dipercayai hilang kawalan sebelum terbabas dan mangsa tercampak di bahu jalan.

Katanya, mangsa yang mengalami kecederaan teruk di kepala mati di tempat kejadian.

"Pegawai dan anggota trafik dikejarkan ke tempat kejadian untuk menjalankan siasatan lanjut," katanya.

Khalid berkata, mayat mangsa kemudian dihantar ke Hospital Tumpat (HT) untuk bedah siasat sebelum diserahkan kepada keluarganya.

Katanya, saksi kejadian diminta tampil untuk membantu pihak polis menjalankan siasatan dengan menghubungi Ibu Pejabat Polis Daerah Tumpat 09-7257222.

Menurutnya, siasatan dilakukan mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Al-Fatihah..

Sumber: Sinar Harian

03 di gaal kelantan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

03 di gaal kelantan - Google Blog Search


PIALA AFC : <b>KELANTAN</b> LWN NAVIBANK SAIGON | Blog <b>...</b>

Posted: 06 Mar 2012 08:36 PM PST

AFC CUP - Kelantan Navibank Saigon

Foto : Gegar Media

Hari Istimewa Kelantan FA

Jurulatih Baru Kelantan, Bojan Hodak berkata penampilan pertama Kelantan dalam saingan Piala AFC adalah hari yang sangat istimewa.

"Hari ini adalah hari yang istimewa kerana Kelantan berpeluang bermain di saingan Piala AFC buat pertama kali dalam sejarah dan kita mampu untuk ke pusingan seterusnya", Kata Bojan Hodak ketika ditemubual media tempatan.

Kelantan akan turun sebagai tuan rumah menentang pasukan di tangga ke 11 Liga Vietnam iaitu Navibank Saigon hari ini di Stadium Nasional Bukit Jalil.

Bojan Hodak juga mengesahkan beliau akan menurunkan 3 pemain import dalam Kesebelasan Utama dan kemungkinan pemain itu ialah Mohammed Ghaddar, Obinna Nwaneri dan Nwoha.

Beliau juga berkata Pertahanan Subramaniam dan Daudsu serta Penyerang Shahrul Idlan Talaha mungkin tidak akan bermain malam ini dan Bojan yakin pengganti mereka ini akan melakukan yang terbaik dalam perlawanan nanti.

Badhri Radzi

Sumber Foto : Berita Harian Online

Kapten Pasukan, Badri Radzi ( Kanan ) pula berkata beliau dan rakan sepasukan akan memberikan persembahan yang terbaik dalam perlawanan pertama Piala AFC itu."Kami mempunyai kelebihan sebagai tuan rumah dan penyokong kami akan mengharapkan kita memenangi perlawanan ini," katanya.

Jangan lupa untuk ke Stadium Nasional Bukit Jalil pada 7 Mac 2012 Jam 8.40 malam untuk menyaksikan perlawanan pertama Kelantan dalam saingan Piala AFC menentang Navibank Saigon.Tiket berharga Rm15 Terbuka dan Rm30 Grandstand.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

03 di dabong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

03 di dabong - Google Blog Search


Sukosensei Catatan Perjalanan: Sampai <b>di</b> Stesen Keretapi <b>Dabong</b>

Posted: 07 Mar 2012 02:35 AM PST

Pengalaman bermalam di dalam keretapi yang mengambil masa perjalanan selama 12 jam sesuatu yang menarik walaupun agak mengerikan tetapi itulah pengalaman yang tidak mungkin kita perolehi jika tidak berhasrat menakluki Gunung Stong. Saya setuju dengan sahabat saya kamarul, 'tak terasa tiba-tiba je sampai"

abang ingat kampung ye bang

Keretapi sinaran Wau dari Kuala Lumpur sampai tepat di Stesen Dabong pada 8.45 pagi. Landasan keretapi melintasi kawasan Dabong dan berhenti di Stesen Keretapi Dabong. Dabong ialah sebuah pekan kecil yang terletak di Gua Musang, Kelantan. Pekan ini terletak sejauh kira-kira 155 km dari Kota Bharu, ibu negeri Kelantan. Tempat lain yang berhampiran ialah Kemubu, Kuala Geris, Bukit Abu dan Kampung Durian Badak.

Kawasan ini dikelilingi oleh bukit-bukau di utara, selatan, barat dan timur. Di barat daya terletaknya Gunung Stong ( 1422m ). Sungai yang mengalir di Dabong ialah Sungai Galas. Dari Dabong anda boleh pergi ke Gua Musang, Poring dan Cameron Highland melalui jalan raya yang agak sempit dan bahaya. Dabong terkenal di kalangan pelawat sebagai pintu masuk ke destinasi-destinasi ekopelancongan di Kelantan.


Sampai di Stesen Keretapi Pekan Dabong
Sekolah Menengah Kebangsaan Dabong

Kereta sapu atau Van sedia menunggu untuk membawa para pendaki ke Stong resort kira-kira 7 km dari Pekan Dabong. Tiket setiap seorang untuk perjalanan sehala ialah sebanyak RM3.00

video

Pekan Dabong walaupun merupakan pekan utama dan pusat pentadbiran bagi Majlis Daerah Dabong, namun dari segi kemudahan infrastruktur ianya agak ketinggalan berbanding dengan tempat-tempat lain. Pekan ini yang terletak kira-kira 85 kilometer dari bandar Kuala Krai dan 155 kilometer dari bandar Kota Bharu boleh dihubungi melalui jalan raya, keretapi dan sungai.
Jalan utama yang terdapat di sini ialah:
Jalan Dabong – Sungai Sam
Jalan Dabong – Kemubu (masih belum tar)
Jalan Jelawang – Gua Musang>
Jalan Jelawang – Jeli
Hasil penilaian audit, didapati bahawa Taman Hutan Negeri Stong dikategorikan pada Peringkat Nasional (58.4%)
 

BLOG KELANTAN

Copyright 2010 All Rights Reserved