Selasa, 15 Januari 2013

03 di jelawat kelantan - Google Blog Search

03 di jelawat kelantan - Google Blog Search


PENYOKONG TERENGGANU DAN <b>KELANTAN</b> BUAT ONAR <b>...</b>

Posted: 15 Jan 2013 04:04 PM PST

Gelagat penyokong cipta gelisah pasukan

Kota Bharu: Anggota polis terpaksa mengiringi kira-kira 200 penyokong Johor Darul Takzim (DT) masuk ke padang selepas penyokong Kelantan bertindak membaling botol minuman ke arah mereka sebaik perlawanan tamat di Stadium Sultan Muhammad Ke IV, malam tadi. 


Mereka berada di tengah-tengah padang selama kira-kira 30 minit dan hanya dibenarkan keluar dari stadium pada jam 11.30 malam selepas penyokong Kelantan bersurai.

Tindakan penyokong pasukan itu adalah di luar kawalan dan saya meminta maaf bagi pihak KAFA atas apa yang berlaku," Tan Sri Annuar Musa, Penasihat Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA).

Polis kemudian mengiringi mereka keluar dari stadium untuk menaiki empat buah bas sebelum pulang ke Johor Bahru.

Penasihat Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA), Tan Sri Annuar Musa yang kesal dengan kejadian itu berkata beliau bagi pihak KAFA berasa kecewa apabila penyokong membaling mercun ke padang selain objek kepada kira-kira 200 penyokong Johor selepas tamat permainan.

Kuala Terengganu turut 'bergegar'

"Tindakan penyokong pasukan itu adalah di luar kawalan dan saya meminta maaf bagi pihak KAFA atas apa yang berlaku," katanya kepada pemberita, malam tadi.
Sehubungan itu, beliau berharap penyokong Kelantan lebih bertanggungjawab dan tidak melakukan perkara sama pada perlawanan yang membabitkan pasukan ini selepas ini.

Di Kuala Terengganu, skuad Penyu bukan saja kalah 1-2 kepada Selangor di gelanggang sendiri, malah mungkin dikenakan tindakan oleh Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) kerana sikap biadap sebahagian penyokongnya membaling botol minuman dan batu ke arah penjaga garisan, Mohd Fazli Ishak. - Sumber

03 di pasir puteh - Google Blog Search

03 di pasir puteh - Google Blog Search


UMNO Online - UMNO <b>Pasir Puteh</b> Sumbang Bantuan 700 Kampit <b>...</b>

Posted: 26 Dec 2012 12:36 AM PST

Kategori Dari Bahagian

UMNO Pasir Puteh Sumbang Bantuan 700 Kampit Beras Kepada Mangsa Banjir

PASIR PUTEH, 26 Dis – UMNO bahagian Pasir Puteh menyumbang sebanyak 700 kampit beras bernilai RM14,300 kepada mangsa banjir dari empat buah kampung di sini.

Ketuanya Zawawi Othman berkata bantuan itu diagih-agihkan sendiri kepada hampir 700 mangsa terutama yang tidak dapat berpindah ke pusat pemindahan.

"Mereka yang kebanyakannya terdiri daripada golongan petani miskin sangat memerlukan bantuan itu," katanya pada majlis memasak makanan bagi 219 mangsa banjir yang ditempatkan di Sekolah Rendah Kebangsaan Kamil 1 di sini.

Zawawi, yang juga Pengerusi Jawatankuasa Majlis Pembangunan Pertanian Parlimen Pasir Puteh, berkata mereka yang menerima bantuan itu tinggal di Kampung Gong Chokoh, Gong Pasir, Kampung Wakaf dan Sungai Kelong.

Katanya kebanyakan rumah mereka dinaiki air sedalam antara 0.5 dan 1 meter akibat limpahan air sungai berdekatan dengan rumah masing-masing.

Beliau berkata pihaknya akan menjalankan bancian untuk memohon bantuan daripada kerajaan pusat berikutan kerosakan harta benda serta tanaman disebabkan banjir.

Berita Bertarikh Pada 26 December 2012 4:36 PM

03 di kota bharu - Google Blog Search

03 di kota bharu - Google Blog Search


QUDWAH HASANAH: SEPAGI <b>DI KOTA BHARU</b>

Posted: 11 Jan 2013 07:16 PM PST


Hujung minggu kedua persekolahan 2013 ni aku kembali sekali lagi ke sini. Demi anak-anak. Tahun ni anak ku yang sulung bakal menduduki PMR. Kena la ambil berat sikit. Pastikan dia hadir ke kelas tution. Kali ni aku berkesempatan berkunjung ke suatu tempat di Kota Bharu. Tepi sungai Kota Bharu. Aku tak tahu apa nama tempat ni. Cuma aku masih ingat lagi, masa usia kanak-kanak aku pernah datang sini. Ikut abang bertandang di rumah kawannya. Masa aku sekolah menengah sekali lagi aku berpeluang masuk ke rumah rakit ni. Rumah yang sama. Hiasan dalamannya cukup menarik. Ini adalah kali ketiga aku ke sini. Sayangnya cuma dapat lihat dari luar saja. Kata penduduk sini, rumah rakit sekarang dipenuhi dan didiami oleh orang asing yang merupakan pekerja binaan di sini.

Kenapa aku ke sini? Tak ada tempat lain lagi yang aku nak pergi. Seorang diri. Tenangkan fikiran. Hilangkan rasa gundah di jiwa.  Aku membesar di kampung. Depan sungai belakang pun sungai. Aku rindu semua tu. Sayangnya aku tak dapat balik ke kampung sendiri. Takut. tapak rumah ku dah jadi hutan belukar. Takut nak masuk sendirian. Di sini, boleh mengingatkan aku kehidupan zaman kanak-kanakku. Aku sendirian di sini tak ada siapa yang nampak. Nak termenung? nak meraung? Nak bercakap sendiri? Nak menangis? Nak meratap? Semua boleh. Tak ada siapa yang tahu. Kecuali aku dan DIA. Ya Allah... Aku redha dengan segalanya.

Apabila kita REDHA pada sesuatu yang mengecewakan hati kita, 
maka percayalah ALLAH akan menggantikan kekecewaan itu 
dengan SESUATU yang tidak dijangka.

03 di gaal kelantan - Google Blog Search

03 di gaal kelantan - Google Blog Search


Markaz Siswazah <b>Kelantan</b>: KHIDMAT KESIHATAN <b>DI</b> DUN <b>GAAL</b> <b>...</b>

Posted: 12 Sep 2008 09:13 PM PDT

Banner YB DUN Gaal, YB Dr Nik Mazian..
Orang kampung besar kecik, mari nok juppo doktor...
Buleh dapat ubat panadol doktor?
Doktor dari hospital berdekatan...
Beramah mesra dengan pesakit...
Lokasi di Pejabat Penggawa Daerah Gong Datok, Pasir Puteh...

03 di tanah merah - Google Blog Search

03 di tanah merah - Google Blog Search


Penginapan Budget @ Ekonomi <b>di Tanah Merah</b>, Kelantan <b>...</b>

Posted: 09 Dec 2012 07:51 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Penginapan Mad Inn Lodge terletak di tingkat atas kedai kami di Bandar Tanah Merah, Kelantan. Jika anda berminat boleh la hubungi kami dengan kadar segera di talian 09-9550434 / 01129452357 ...

03 di kelaboran - Google Blog Search

03 di kelaboran - Google Blog Search


Dun <b>Kelaboran</b>: IHTIFAL PUSAT ASUHAN TUNAS ISLAM (PASTI <b>...</b>

Posted: 20 Nov 2011 08:19 PM PST


 

DUN Kelaboran meneruskan tradisi menyemarakkan pendidikan pra persekolahan anak-anak berusia lima dan enam tahun bagi penanaman asas Islam yang kukuh sebelum menapak ke alam persekolahan.  PASTI, selaras dengan kebangkitannya selaku pemangkin pendidikan Islam telah mengadakan Ihtifal di mukim masing-masing bagi penyampaian sijil, hadiah pelajar terbaik dan persembahan menarik dari graduan-graduannya.
Setakat ini kesemua PASTI di dalam DUN Kelaboran telah pun mengadakan Majlis Ihtifal dengan jayanya dan telah disempurnakan penyampaiannya oleh YB ADUN Kelaboran, Saudara Mohd Zaki Hj Ibrahim.


ads