ads

Isnin, 15 Ogos 2011

03 di rantau panjang - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

03 di rantau panjang - Google Blog Search


FARIZ RAZALI.: PENGEMBARAAN <b>DI RANTAU PANJANG</b>.

Posted: 04 Aug 2011 02:42 AM PDT

penat yer.. fuhhh...memang dari 28/7 - 3/8 aku tak cukup tidur sebab menghadiri program OPKIM DI RANTAU PANJANG ANJURAN KEFAJAR.. maka selaku urusetia program ni.. faham-faham jelah.. memang sibuk.. tapi actually kerja aku tak laa sibuk sangat berbanding kawan-kawan aku yang jadi AJK utama.. kerja aku sepanjang program tu just jadi...
agak hancur juga nasyid kami disebabkan tiba-tiba mikrofon kawan aku rosak laa... minus one tiba-tiba hilang dan yang paling penting di saat akhir nak menyanyi.. MIKROFON DAN MINUS ONE TERPADAM.. memang malang.. tapi kami tetap bersemangat.. akhirnya tetap mendapat tepukan dan pujian ramai.. hehe.. bangga sangat...!!
Ini pula keluarga angkat aku... nama bapa angkat aku PAK SU dan mak angkat aku ialah MAK SU.. mereka sangat baik.. huhu~~ sebenarnya adik beradik angkat aku dua lelaki dan dua perempuan.. lagi seekor laki tengah tangkap gambar ni... kesian dia tak ada dalam ini gambar.. wahahaah...
KALAU DITANYA APA KERJA YANG AKU BUAT DI  SANA.. JAWAPANNYA IALAH......
Memang(orang kelantan panggil MEMA.. cute sgt bila dorg sebut.. wahaha) dari pagi sampai ke tengah malam asyik makan nasi jer tak henti-henti.. nak kembung perut aku dibuatnya.. TAMBAHAN PULA PAK SU DAN MAK SU ADA WARUNG DEPAN RUMAH.. so kalian bayangkanlah sendiri betapa sedapnya mak su masak.. hehe.. 
aku dari tak makan budu.. terus makan setiap masa... hehehe... yang penting masa tu musim DURIAN.. jadi apa lagi melantak DURIAN LAAAA....!!!
Sampai kami adik-beradik angkat declared DURIAN sebagai pencuci mulut yang wajib dimakan selepas makan nasi.. hehehe.. teruk kan.. dengan ulam, petai, sambal, NASI KERABU memang semua aku sapu.. sampai kembung perut... nasib baik dapat merasa dua hari puasa di sana.. jadi terkawal laa juga.. cuma masa Sahur dan Berbuka puasa tak payah tanya laa... hehehe...
ANTARA BENDA YANG MEMANG BEST NAK BUNUH DIRI AKU BUAT KAT SANA IALAH....
DAN YANG PALING PENTING IALAH....
Biar aku cerita satu-satu.. masa naik motor.. semua penduduk kampung asyik pandang aku.. kenapa?? aku bawa motor berbahayakan ker?? ataupun sebab aku ni kacak sangat?? hehehe... semua salah sebenarnya sebab aku dah laa bawa motor pakai kopiah.. dan dan bawa kakak angkat aku iaitu perempuan(mmg laa kakak perempuan.. wahaha) kat belakang.. tak cukup dengan itu.. boleh pula kami bergelak ketawa, memekik melolong dan mennyanyi over-over kat atas motor.. wahahaha.. memang laa semua orang pandang pelik.. hehe.. best sangat time tu...
SETERUSNYA.. kami jalan-jalan ke empangan, sungai dan yang penting kami melangkah setapak ke Thailand.. huhu~~ tapi tak kesampaian nak pergi nak shopping kat sana~~
percaya atau tidak masa gambar ini ditangkap kami memang dah pun melebihi sempadan Malaysia Thailand.. kalau terus jer ikut jalan tu dah sampai Thailand.. hehe.. SAWADIKAP!!!
SHOPPING kat situ memang HEAVEN.. murah nak mati... walaupun orang kata tak original.. tapi sebijik sebijun macam original.. so aku kesah habis pasal ori.. janji murah dan branded.. wahahaa... BAYANGKAN.. JEANS LEVIS SATU RM25 jer.,.... BAJU T-SHIRT JENAMA ZARA(my favourite) HARGA RM20, BAJU KEMEJA PAUL SMITH HARGA RM40..(kalau kat KL paling lopek kemeja tak ada jenama pun RM50) memang murah sangat-sangat.. lain kali kalau aku nak shopping puas-puas aku nak pergi sini jer.. malas nak pergi PAVILION.. hehee(shopping kat situ ker?? propa jer...)
PASAL MAKAN BENDA BARU... sebenarnya tu kisah aku makan KUIH THAILAND.. very the unique... cer tengok video ni...
SEBENARNYA.. program yang aku pergi ni ialah program kemasyarakatan.. jadi kami pun bergotong-royong sama-sama, berbuka puasa bersama-sama, bermian sukan rakyat bersama-sama dan sebaginya.. memang best..!! Yang paling menarik ialah kami sempat membuat program motivasi di SMK RANTAU PANJANG.. walaupun sekejap tapi kesannya amat mendalam..

AKHIR KATA.. aku berharap kenangan terindah macam ni akan berlaku lagi....  PENGEMBARAAN DI JOHOR BHARU dah... lepas ni nak pergi mana pula yek.. hehehe... CUTI CUTI SATU MALAYSIA..

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG KELANTAN

Copyright 2010 All Rights Reserved