ads

Rabu, 3 Oktober 2012

03 di dabong - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

03 di dabong - Google Blog Search


Sambutan Raya <b>di</b> Baha&#39;s camp,Jelawang <b>Dabong</b>.

Posted: 26 Nov 2008 02:52 AM PST

Tarikh: 24 - 25hb.Oktober 2008
Trip santai ke Baha's camp.......

....last minit join.Drive alone dari KB 7.20am menuju ke pekan Dabong dgn hanya berbekalkan sepasang sandal Teva & sekeping sleeping bag.Itupon sebab dah memang ada lam keter.Lain2 equipment ada kat KL.Ikut Jalan ke Kuala Krai sebab aku tak tahu cemana utk ke Dabong,just ikut signboard & melalui jalan-jalan berbukit-bukau yang agak sunyi dan pastinya menyeramkan kalo waktu malam..hehehe.

9.40am tiba jugak akhirnya di stesen ketapi dabong.Kelihatan Najib,abg Nazri,Uncle roger,uncle salleh,Aduka,Leong,Eric & his girl, 2-3 org lagi yg aku kenal & yg lelain dari team DBKL.Mekasih buat Najib yg sudi membawakan deuter 42L utk aku,dapatlah aku isik pakaian,sleeping bag,ration & apa2 jerlah yg patut.

Syokk....malam tu kami berbbq kambing.Mekasih buat uncle roger yg sponsored kambing gurun yg best nih.Biasanya aku tak suka sangat kambing nih sbb berbau hanyir..busuk tak mandi!hahaha..tapi kambing yg ni mandi kot...hik hik hik.Ada satay ayam dihidangkan bersama kuah kacang,lemang,ketupat,serunding & kopok.Makanan terlalu banyak,panggil beberapa org kg.naik makan sama.Sungguh meriah dan diberkati.Amin.

25hb.Oktober 2008
Day 2
2.40pm,setelah hujan berhenti kami bergerak turun.Aku tiba bersama Aduka n specky man kira2 jam 3.20pm.Makan-makan dulu kat stesen ketapi dabong.Jam 6.30pm,bergerak balik KL ditemani abg Nazri & Nazah.Mekasih buat makcik kedai yg bagi tumpang keter aku kat umah dia.Mekasih gak kat Amrin guide yg menunjuk arah kluar jalan pintas ke gua musang.Jalan sunyi dan hutan tebal namun permandangan yg indah dikelilingi gunung-ganang ketika remang2 senja di kaki langit.

Singgah solat dan makan kat pekan raub.Hantar dorang ke Damansara & kelana Jaya.Tiba di bdr tun razak jam 1.00 pagi.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG KELANTAN

Copyright 2010 All Rights Reserved