ads

Isnin, 6 Januari 2014

03 di perupok - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

03 di perupok - Google Blog Search


BLOG KELANTAN: 03 <b>di perupok</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Sep 2013 09:16 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

terkini... ada cubaan rasuah pengundi dari parti pas <b>di</b> dun <b>perupok</b>

Posted: 22 Apr 2013 09:00 AM PDT

Cubaan menyogok pengundi di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Perupok membuktikan bahawa Pas bukan sebuah parti yang bersih.
Pengerusi Barisan Nasional (BN) Kelantan, Datuk Seri Mustapa Mohamed berkata, sekiranya benar berlaku dakwaan tersebut, ia membuktikan bahawa Pas adalah sebuah parti yang mengamalkan rasuah.
Justeru itu, beliau menyeru kepada semua pengundi yang cuba disogok supaya membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) supaya tindakan segera dapat diambil.
"Ini satu perkara yang memalukan kalau benar berlaku kerana Pas selalu mengatakan mereka parti bersih tidak ada rasuah, mereka sebenarnya rasuah bukan kami," katanya kepada pemberita selepas melakukan tinjaun mesra di bandar tersebut di sini hari ini.


memancing <b>di</b> parit <b>perupok</b> muar johor - pusat rawatan islam <b>...</b>

Posted: 09 Feb 2013 03:09 AM PST

Tok Man dan keluarga memancing di Parit Perupok Muar. 6 Ekor siakap seberat 1 kilo lebih seekor..wow lumayan. Kali ini Tok Man tidak bersama Cik Li,UCD dan Ust Joe...mereka semua tidak berkesempatan. "Lain kalilah !"

BLOG KELANTAN: 03 <b>di perupok</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Dec 2012 09:48 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Dia buat dah: Remaja 13 tahun ditahan edar dadah

Posted: 07 Dec 2012 06:30 AM PST

Remaja 13 tahun ditahan edar dadah:
MUAR 6 Dis. - Seorang remaja berusia 13 tahun bersama dua lelaki ditahan ketika membungkus sejumlah dadah yang dianggarkan bernilai RM12,000 di sebuah rumah di Kampung Kelantan, Parit Perupok di sini kelmarin.
Ketika serbuan pukul 4.30 petang itu, remaja terbabit bersama dua lelaki berumur 53 dan 34 tahun itu sedang leka memasukkan dadah dalam peket-peket kecil untuk dijual.
Timbalan Ketua Polis Daerah Muar, Supritendan Sahadan Jaafar berkata, kesemua dadah tersebut terdiri daripada 4.4 gram (g) syabu, heroin (20.9 g) dan sebiji pil ekstasi yang kesemuanya boleh dibekalkan kepada 900 penagih.
"Kegiatan itu dilakukan dalam sebuah bilik di rumah tersebut. Pemeriksaan mendapati remaja itu berasal dari Kajang, Selangor dan tidak bersekolah serta mengaku sudah terlibat dengan aktiviti itu sejak enam bulan lalu.
"Kedua-dua suspek dewasa itu pula berasal dari kampung tersebut. Suspek berusia 53 tahun mempunyai lima rekod jenayah sejak 1991 dan seorang lagi ada empat rekod jenayah yang kesemuanya berkaitan dadah," katanya dalam sidang akhbar di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Muar di sini hari ini.
Beliau berkata, kesemua suspek termasuk remaja itu didapati positif dadah jenis heroin dan direman hingga 28 Disember ini dan kes disiasat mengikut Seksyen 39B Akta Dadah Berbahaya 1952.
Dalam satu lagi serbuan berkaitan dadah di sebuah rumah di Parit Perupok kira-kira pukul 1 pagi sehari sebelum itu, polis menahan dua lelaki berusia 18 dan 32 tahun kerana disyaki melakukan kegiatan sama.
Bagaimanapun, pihak polis tidak menemukan dadah dan hanya menjumpai sepucuk pistol jenis Colt tanpa peluru yang disimpan di bawah katil di bilik belakang dipercayai digunakan untuk merompak.
"Kedua-dua suspek juga didapati positif dadah jenis syabu. Salah seorang lelaki berkenaan ada rekod jenayah lampau berkaitan peras ugut.
"Pistol tersebut menggunakan peluru penabur," katanya sambil memberitahu, kedua-duanya direman hingga esok dan kes itu disiasat mengikut Seksyen 36(1) Akta Senjata Api 1960 yang boleh didenda RM5,000 atau penjara setahun jika sabit kesalahan.

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Johor/20121207/wj_02/Remaja-13-tahun-ditahan-edar-dadah#ixzz2ENP8jtM1
© Utusan Melayu (M) Bhd 


'via Blog this'

BLOG KELANTAN: 03 <b>di perupok</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Sep 2013 09:39 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

terkini... ada cubaan rasuah pengundi dari parti pas <b>di</b> dun <b>perupok</b>

Posted: 22 Apr 2013 09:00 AM PDT

Cubaan menyogok pengundi di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Perupok membuktikan bahawa Pas bukan sebuah parti yang bersih.
Pengerusi Barisan Nasional (BN) Kelantan, Datuk Seri Mustapa Mohamed berkata, sekiranya benar berlaku dakwaan tersebut, ia membuktikan bahawa Pas adalah sebuah parti yang mengamalkan rasuah.
Justeru itu, beliau menyeru kepada semua pengundi yang cuba disogok supaya membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) supaya tindakan segera dapat diambil.
"Ini satu perkara yang memalukan kalau benar berlaku kerana Pas selalu mengatakan mereka parti bersih tidak ada rasuah, mereka sebenarnya rasuah bukan kami," katanya kepada pemberita selepas melakukan tinjaun mesra di bandar tersebut di sini hari ini.


memancing <b>di</b> parit <b>perupok</b> muar johor - pusat rawatan islam <b>...</b>

Posted: 09 Feb 2013 03:09 AM PST

Tok Man dan keluarga memancing di Parit Perupok Muar. 6 Ekor siakap seberat 1 kilo lebih seekor..wow lumayan. Kali ini Tok Man tidak bersama Cik Li,UCD dan Ust Joe...mereka semua tidak berkesempatan. "Lain kalilah !"

reunion sk.<b>perupok</b> - pengemis cint@ il@hi, perindu sy@hid @b@<b>di</b>...

Posted: 11 Nov 2012 09:56 PM PST

Day: Ahad = Hari Raya Haji ke-3
Place: Pantai Irama, Bachok
Xsabar menanti tarikh ini, planning untuk "Reunion" student sekolah rendah dulu...macam xpercaya tapi inilah realitinya. Tercetus idea ni sbb dah lama xjumpa kawan2 sekolah rendah dulu,,tapi akhirnya berkenalan kembali di laman sosial yg sangat famous semestinya ::FACEBOOK::. Nasib baik ada kawan lelaki aku yg sudi nak incharge utk reunion ni...thanks a lot my frenz.
Tibalah hari yg dinanti2kan:
Mula-mula sampai, malu r gak nak tegur (sbb lama xjumpa....huhuhu) tp beberapa seketika baru r berani. First aktiviti: Lelaki <barbeque = bakar daging>, Perempuan <siapkan air + hidangkan makanan>,,sementara menunggu lagi kehadiran kawan2 yg akan datang. Next: buat halaqah (bulatan) utk sesi "ice-breaking" utk m'perkenalkan balik diri sendiri (ada yg xingat nama...huhuhu),,,yang penting nak tahu sekarang belajar lagi @ dah bekerja. Antara kawan2 yang hadir ari tu, sorang baru kerja (NURSE melalui SPA),,sorang laki bakal kerja (dgn SPA gak)...TAHNIAH2X my frenzs!!!
Yang lain semua smbung study ag ke peringkat IJAZAH (br hbs Diploma),,salah sorang drpd kami bakal sambung MASTER dalam bidang yg sama kat UMT...TAHNIAH gak (^_^). Yang mengejutkan,,ada sorang antara kami yg dah berkahwin dan mempunyai 2 orang anak...barakallahulaku =). Dalam sesi ni,,kami akan b'tukar nombor fon masing2 utk kemudahan jika ada nk buat event ag. Sambil2 itu kami menikmati makanan yang ada,,walaupOm simple tapi mengeyangkan (alas perut jer).
Selesai sesi "Ice-Breaking",,so apa lagi sesi "Bergambar"....sesi paling penting dalam setiap event sbg kenangan kami2 utk masa2 depan...he5
Selesai bergambar,,kami bersalam-salaman dan bersurai dengan gembira. Syukran sahabat utk event ni yg penuh dgn "SwEet MemorY". Semasa bersama kalian ari tu,,teringat kenangan2 masa sekolah darjah 1 - 6 kat Sekolah Kebangsaan Perupok,,,byk kenangan Manis & Pahit bersama kalian. Klu diingatkan balik,,pelbagai perasaan yg hadir (GEMBIRA + LUCU + KETAWA + SEDIH + MARAH krn t'lalu byk peristiwa2 yg telah berlaku).
p/s: InsyaALLAH panjang umur "WE ALLs" akan jumpa lagi...semuanya menjadi kenangan kita bersama!!!

 Juadah (Keropok + Ketupat + Colek buah + Kek + Nuget + Daging Bakar + Air Batu Sirap)
::: Berkawan biar berbilion2x :::

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG KELANTAN

Copyright 2010 All Rights Reserved