ads

Jumaat, 13 Disember 2013

03 di kota bharu - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

03 di kota bharu - Google Blog Search


Kedai Bihun Sup Popular <b>di Kota Bharu</b> | JAAKECHIK.COM

Posted: 09 Dec 2013 04:00 PM PST


Minggu lepas masa hari off jaa gi ke Berek 12. pastu sempat gak singgah ke kedai bihun sup tersohor di Kg. Cherang nih. kedai ni dekat je ngan Selera Cik Siti.
Kedai bihun sup ni, memang femes di kawasan kota bharu... taktahu la apa yang membuatkan kedai ni femes sangat, maybe sebab dah lama beroperasi kot (otai).

Rasa dia kira okeylah jugak. sama jer ngan kedai bihun sup kat tempat lain. tak ajaib mana pon. but tu lahhh.. kedai ni ramai betoi orang!

Sebab murah kot. (^_^)

Masa jaa kekecik dulu, abang jaa alwez singgah kedai ni beli air nyiur (air kelapa). lama benar dah kedai ni nih... masa jaa sekolah rendah dulu memang dah ada.
Kedai lak tak berubah apa pun. still sama dan nampak biasa saja. tapi customer dia... fulamak ramai betoi... kalau nak makan kena menunggu untuk dapatkan meja.
Share meja ngan customer lain itu perkara biasa kat sini ok. tak cukup meja punya pasal. kena pasrah arr tumpang duk semeja ngan orang... hmmm... 


Bukan bihun sup je ada. mee dan kuetiaw sup pun ada. nasi air pun adooo... yg biasa RM2.50. yang special RM3.50. bezanya? ada lauk lebih sikit arr... hihi.
Hirup kuah panas-panas di bawah khemah... makan lak ngan cili hijau jerukkk... mabelessss woo... pekena lak air nyiur susu segelas... burppp kenyang... hahaha...


Korang yang mai kota bharu jangan lupa singgah sini tau. landmark jaa dah bagitahu tadi. Kg. Cherang berdekatan Selera Cik Siti atau berdekatan D'Klasik White Kopitiam Cherang.
Nama kedai or signboard non hadoo. dah kata td kedai biasa sajo kan? kalo korang dari bandar kota bharu, kedai ni duk belah kiri. tengok orang ramai, kete berderet tu betul arr tuu....
Nak pi sana roger arr aku, boleh makan sama-sama...kekeke...

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG KELANTAN

Copyright 2010 All Rights Reserved