ads

Selasa, 5 Februari 2013

03 di tumpat - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

03 di tumpat - Google Blog Search


Sekitar Banjir <b>di Tumpat</b> Kelantan (Part 2) | JAAkechik CORNER

Posted: 31 Dec 2012 04:30 PM PST


jom layan pic banjir...sambungan entry kelmarin.
kat bawah ni antara beberapa gambar rumah dan masjid yang jaa sempat snap masa meronda kawasan banjir berdekatan Kampung Kajang Sebidang (Daerah Tumpat) Kelantan. semua gambar2 ini fresh dari my henpon nokia cikai, tadak sebarang unsur edit yer... gambar banjir ni bertarikh 28/12/12...  

uikk.... siap main kayak lagi tuu... :)
yang ni, tuan rumah maybe dah pindah kot


 yang ini pon sama, sebab sepi jer

ni rumah bekas jiran jaa dulu (dia baru berpindah kesini)

FYI, buat readers yg dok luar kelantan, kawasan banjir ini bukan di dalam bandar Kota Bharu yer. ini adalah di Daerah Tumpat. jauh dari bandar. tapi bukan bermaksud kawasan pedalaman or hulu ok. dekat jer dengan Kampung Bunohan... takkan tak penah dengar Bunohan kot? filem tersohor tu...kikiki... ~beriklan sekejap! 


rumah besar cenggini pun naik air gak


 budak kecik duk mengharung banjir, berani sungguh dia.


 bisnes tetap berjalan even kedai dah masuk air....hihi.  ^_^

tempat ni dekat saja ngan rumah jaa benornya.. bezanya, rumah jaa duk kat tepi jalan besar laluan Wakaf Bharu-Pengkalan Kubor. kawasan yang naik air ni pulak, kena masuk lorong (jauh la sikit ngn jalan besar) jaa kena rempit ngan motor baru ler sampai. kalau jalan kaki? err..sampai jugak. tapi lambat ler...hihihi.. eh, korang nak tau dak, camana cara jaa snap gambar2 ni sume? hahahaa...kalau nak tau, sila tunggu yaa.... citer ni ada sambungan lagi ni. (Part 3) kikiki...
p/s: boleh klik like dan share kalau suka entry ini.

~ Terima kasih...klik LIKE kalau suka ~

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG KELANTAN

Copyright 2010 All Rights Reserved